Ilyen esetben jogos a feltételezés és a megsértődés, tekintve, hogy nem egyszeri esetről beszélünk?
"-De azt hittem, hogy...
-Hinni a templomban kell, akarni meg a wc-n."
Nálunk ez rendszeresen elhangzott gyerekkoromban, pedig vallásos családból jövök. Lehet, hogy egy ilyen mondatot gondolt tovább a gyerek.
Nálunk a környéken pl ez teljesen hétköznapi mondás a wcre, tök sok embertől hallom ezt.
Hogy provokatív legyek.. lehet a kislánynak tényleg az a temploma, akkor miért is szólnátok rá? hiszen megsértenétek a hitét.. :)
Nem értem mit lehet ezen problémázni, ne hívjátok többet őket és megoldva.
Én hiszek a kommunikáció elképesztő erejében. Úgyhogy vagy a kislánynak szóltam volna, vagy az anyjának, hogy ez elég bántó nektek, úgyhogy lécci fejezze be.
Ha az anyjának szólsz, akkor az annyiból jobb, hogy nem neked kell a kislány kérdéseit megválaszolnod (miért sértő? mi az a vallás? miért hiszik ezt? és tényleg igaz? Nekem is hinni kell? Miért?...)
Ha meg direktbe a kislánynak szólsz, akkor esetleg jobban átérzi, hogy emiatt "szomorú" vagy.
De ha egyáltalán nem szólsz, akkor egy ateistának lehet, fel sem tűnik, hogy nem tetszik neked a dolog.
utolag mar semmi nem.jogos.
ki tudja 4 evesen kitol es mit hallott. Mondjuk ha en vagyok az anyukaja magamtol is raszolok ket ilyen utan, hogy kislanyom ne hajtogasd mar a butasagot,hanem menj es pisilj. Ha meg nekem nem tetsik es en vagyok a hazigazda vagy akaeki is a sztoriban egyszeruen vagy egybol mondom a kislanynak, hogynahat te meg milyen butasagot mondasznem tudod hogy ahova mesz az a slozi? es akkor majd az fog neki jobban tetszeni vagy raszolok, hogy ne mondogassa mert aztanmajd egyszer valaki megharagszik erte,mert a templo.ok azok nagyon szep helyek es nem illik vecehez hasonlitani oket. Es kb ennyi.
egy revesnek fogalma sincs a vallasokrol, se a hitrol, seaz itsenrol.vagy istenekrol.
van egy film ahol a 4ves kislany azt allitja szexualisan zaklatja az ovobacsija kozben feltekenyra valami buta gyerekes dolog miatt es hall valamit valahol es igy talalja ki...szegeny ovobacsit meg meghircoljak.
szoval ez a megyek a templomba ez vagyvalami hulye mondas lehet amithallott valakitolvagy o tallta ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!