Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokonaim folyamatosan azzal...

Rokonaim folyamatosan azzal foglalkoznak, hogy milyen sovány vagyok. Hogyan tudom leküzdeni az ilyen helyzeteket?

Figyelt kérdés

Sosem voltam valami telt, mindig is soványka voltam, de még a suliban sem sértegettek az alakommal. Barátom is van már évek óta, és sosem szólogatott be az alakom miatt. Barátnőjeimet szintén hidegen hagyja ez a téma, hogy milyen egymás teste. Azonban a női rokonaim (45+ korosztály), mikor látogatóba megyek, mindig az az első mondatuk, hogy milyen sovány vagyok, milyen káka a belem, annyit ehetek, mint egy madár, milyen kis cinege lábaim vannak, stb... Már 3 éve tapasztalom az ilyen viselkedést, hogy folyamatosan az alakommal vannak elfoglalva, és folyamatosan beszólogatnak.. Nyáron is egy idős rokonunk hazajött, és olyanokat vágott a fejemhez, hogy ő megijedt tőlem, meg hogy nekem pszichológusra van szükségem minél előbb... Legutoljára is 2 hete meglátogattam egy rokonomat szülinapja alkalmából, és a felköszöntés után rögtön azt mondta, hogy egyek már többet, mert milyen vékony vagyok.. Sőt gyakran azt csinálja, hogy másokhoz hasonlítgat, hogy ez a csaj milyen kis combos, meg mekkora dudái vannak, meg hogy amaz a csaj milyen jó formában van, én meg mint a pálcika.. 162-163 cm magas vagyok és 45-48 kg között mozgok általában. Rendesen betartom az étkezéseket, közötte is gyakran eszek vagy gyümölcsöt, vagy valamilyen nasit, és igazából már évek óta ilyen a súlyom, nem sikerül semmit felszedni, de sosem diétáztam. Elfogadom, hogy sovány vagyok, de igazából így érzem magam jól, nem akarok változtatni, csak rosszul esnek a rokonok szavai, hogy folyamatosan sértegetnek. Mit tegyek ilyenkor? Vagy mit tehetnék ellenük?

21/L

2021. okt. 16. 00:27
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
84%

Ugyanígy voltam csak férfi kiadásban.

Általánosban nagyon vékony voltam. 180 cm 50kg. Folyton csesztettek az osztálytársak a lányok:hogy "hány kg vagy?" "Élő halott" "téged éheztettnek" "vézna vagy". Pedig normálisan ettem,csak gyomorgondjaim voltak,refluxal.

Igen ők nem élték át milyen gyomorbetegnek lenni,és emiatt csúfolni,de a karma létezik.

Ezektől a beszólásoktól testképzavaros lettem,hol vékonynak hol dagadtnak és rondának látom magam.

Na most azóta 8 év telt el,rendszeresen kondizok,és összehoztam egy izmos testalkatot. A köreimben dícsérnek. Személyi edzőnek tanulok hogy a hozzám hasonlókon és a testképzavarosokon segíteni tudjak.

Megláttam múltkor facen a "csufolodó" osztálytársakat.. Hát most én kérdezném meg hogy hány kilók hogy néznek ki,úgy meghíztak. De addig nem süllyedek le.

2021. okt. 17. 11:06
 32/32 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vissza kell bántani ha ezek a dumák zavarnak téged. Gondolom ők meg kövérebbek . Felkell készülni 1-2 válasszal ha tudod hogy találkoztok. Pl: mondják hogy jaj de káka bélű vagy erre te: Kati te meg jól meghíztál, nem akarsz sportolni? Azt hittem terhes vagy olyan pocakod lett, jól megöregedtél Erzsi. Hidd el mindenkin lehet fogást találni.
2021. okt. 17. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!