Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokonaim folyamatosan azzal...

Rokonaim folyamatosan azzal foglalkoznak, hogy milyen sovány vagyok. Hogyan tudom leküzdeni az ilyen helyzeteket?

Figyelt kérdés

Sosem voltam valami telt, mindig is soványka voltam, de még a suliban sem sértegettek az alakommal. Barátom is van már évek óta, és sosem szólogatott be az alakom miatt. Barátnőjeimet szintén hidegen hagyja ez a téma, hogy milyen egymás teste. Azonban a női rokonaim (45+ korosztály), mikor látogatóba megyek, mindig az az első mondatuk, hogy milyen sovány vagyok, milyen káka a belem, annyit ehetek, mint egy madár, milyen kis cinege lábaim vannak, stb... Már 3 éve tapasztalom az ilyen viselkedést, hogy folyamatosan az alakommal vannak elfoglalva, és folyamatosan beszólogatnak.. Nyáron is egy idős rokonunk hazajött, és olyanokat vágott a fejemhez, hogy ő megijedt tőlem, meg hogy nekem pszichológusra van szükségem minél előbb... Legutoljára is 2 hete meglátogattam egy rokonomat szülinapja alkalmából, és a felköszöntés után rögtön azt mondta, hogy egyek már többet, mert milyen vékony vagyok.. Sőt gyakran azt csinálja, hogy másokhoz hasonlítgat, hogy ez a csaj milyen kis combos, meg mekkora dudái vannak, meg hogy amaz a csaj milyen jó formában van, én meg mint a pálcika.. 162-163 cm magas vagyok és 45-48 kg között mozgok általában. Rendesen betartom az étkezéseket, közötte is gyakran eszek vagy gyümölcsöt, vagy valamilyen nasit, és igazából már évek óta ilyen a súlyom, nem sikerül semmit felszedni, de sosem diétáztam. Elfogadom, hogy sovány vagyok, de igazából így érzem magam jól, nem akarok változtatni, csak rosszul esnek a rokonok szavai, hogy folyamatosan sértegetnek. Mit tegyek ilyenkor? Vagy mit tehetnék ellenük?

21/L

2021. okt. 16. 00:27
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%
Mint besavanyodott öreg nyanya olyan jót nevettem a kérdéseden, pedig nálam jobban kevesen értenek meg Téged. Több mint harminc éve hallgatom ugyanezeket a hülyeségeket, szívesen felkészítelek a még rád váró összes "jóindulatú" megjegyzésre. Nem ám, nyugi!:) Csak adok egy jó tanácsot: tényleg nevess egy igazit minden ilyesmire, hidd el, isteni érzés 52 évesen 162 centivel 48 kilósan ugyanúgy robogni fel egy lépcsőn mint végzős középiskolásként. Én például kifejezetten hálás vagyok ezért a testalkatért. Légy vidám, aki ebbe beleköt, pont így kötne bele mondjuk a tíz kiló pluszba ha az lenne rajtad.
2021. okt. 16. 07:13
 12/32 anonim ***** válasza:
77%

#6-os, dehogy tartanak attól, pont hogy nem tartanak semmitől, máskülönben disztingválnának.

Kérdező, a rokonok ilyenek, többet engednek meg maguknak, mint a barátok. Folyamatos megjegyzések és kérdések, amit a náluk fiatalabbakra zúdítanak. Engem folyton azzal csesztetnek, mikor nősülök, én mindig mondom, hogy szombaton. Nem lehet velük mit kezdeni, megsérteni nem akarja senki sem a rokonait és Ők sem akarnak ám téged, szóval nem gondolják azt, hogy ez neked kellemetlen.

Nem vagy túl sovány, csak vékony, ehhez a magassághoz ez még rendben van. Alkat kérdése, hogy kinek mekkora az alap testsúlya, a szervezeten múlik, nem azon, hogy egy csirkecombbal többet eszik. Mellek meg hát... az alkathoz igazodnak többnyire, és az úgy is van harmóniában, hogy néznél ki hatalmas mellekkel? Nekem több olyan ismerősöm is van, aki sovány és akivel ha leülök egy asztalhoz, szemlátomást többet eszik mint én (aki nem éppen sovány!).

Úgy tudod leküzdeni, hogy nem foglalkozol vele, nevesd ki őket magadban, vagy válaszolj rá határozottan, esetleg vicceld el, ezt megkell tudni tanulni így kezelni, máskülönben majd előre "félni" fogsz attól, ha összejön a rokonság. Ha nagy a pofa a társaságban, akkor igyekezz Te is felvenni a nagypofát! 45 év körüli rokonoktól mondjuk ezt a testtömeg miatti csesztetést nem várnám, pont attól a korosztálytól, aki akkor volt tini, amikor baromira nagy divat volt az, hogy minden nő modellalkatra hajtott! Az idősebbek, most 60-80 évesektől inkább, mert Ők anno, fiatalon azért voltak soványok, - ha azok voltak - mert erős nélkülözés volt, ami nem kevés önfegyelemmel is járt.

2021. okt. 16. 07:22
 13/32 anonim ***** válasza:
92%
Hasonló paramétereim vannak, mint neked. :) Lehet, hogy ez vmi generációs dolog, idősebb nők engem is mindig megtalálnak ezzel, nem csak rokonok, hanem munkatárs, doki is... A lényeg, hogy tekintsd amolyan háttérzajnak, te tudod magadról, hogy egészséges vagy, így tetszel magadnak és kész. Volt olyan ismerősöm, aki szándékosan felszedett +20 kilót az ilyen beszólások hatására és azóta is bánja, mert nem tudja leadni. :/
2021. okt. 16. 07:36
 14/32 anonim ***** válasza:
91%
11 - esnek igaza van. 20-onéves kollégám attól leizzad, ha megy két emeletet. Kinek hiányzik ez?
2021. okt. 16. 07:37
 15/32 anonim ***** válasza:
27%

Kicsit szürreális, hogy 21 évesen nem tudsz kiállni magadért. Ha egy 16 éves írja ki ezt a kérdést, még megértem, de így nem.

Ha nem tetszik a rokonaid megnyilvánulása akkor ne menj hozzájuk és kész. Felnőtt vagy, el tudod dönteni minek akarod kitenni magad és minek nem.

Ha nem tetszik, hogy beszólogatnak, akkor vagy felnőtt módjára mond meg, hogy "nem esik jól", és az értelmesebb réteg ezután nem is fog szekálni. Ha pedig így is, akkor szólj vissza és állj ki magadért.

2021. okt. 16. 07:45
 16/32 anonim ***** válasza:
35%

Igaza van a 15-ös válaszolónak.

Állj ki magadért, azért mert ők idősebbek, semmi joguk sértegetni a fiatal rokonukat.

Ha mindig is sovány voltál,és nincs betegséged, akkor neked ilyen a genetikád, erről te nem tehetsz.

Van olyan ismerősöm,aki a soványsága miatt nem tud kihordani egy babát, hát gondolhatod mit érez, amikor még azzal piszkálják,hogy egyen már többet.

2021. okt. 16. 08:01
 17/32 anonim ***** válasza:
28%
Ezért is jó külföld, itt az emberek magukkal vannak elfoglalva 😍
2021. okt. 16. 08:10
 18/32 anonim ***** válasza:
0%
Súrt meg a hasukat mind két kezettel az ujjaittal. Hátha vesszük mit csinálnak.
2021. okt. 16. 08:21
 19/32 anonim ***** válasza:
84%
Vagy keményen kiállsz magadért vagy csak elkerülöd azokat az embereket akik rombolják az önbizalmad.
2021. okt. 16. 08:38
 20/32 anonim ***** válasza:
75%
Eléggé határeset a súlyod, de ettől még nem lenne joguk folyamatosan cseszegetni. Belőlem egy idő után biztos kibukna az őszinte hangnemű válasz, ami után apám azt mondaná, hogy nade kislányom, nem illik a rokonokkal így beszélni, mire felhívnám a figyelmét, hogy a rokonokat örökké b@$zogatni sem illik, úgyhogy a rokonokkal éppen csak kvittek vagyunk. Nincs már türelmem illemből elviselni mindenki bunkóságát. Egyszer a tiéd is elfogy.
2021. okt. 16. 08:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!