Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rokonaim folyamatosan azzal...

Rokonaim folyamatosan azzal foglalkoznak, hogy milyen sovány vagyok. Hogyan tudom leküzdeni az ilyen helyzeteket?

Figyelt kérdés

Sosem voltam valami telt, mindig is soványka voltam, de még a suliban sem sértegettek az alakommal. Barátom is van már évek óta, és sosem szólogatott be az alakom miatt. Barátnőjeimet szintén hidegen hagyja ez a téma, hogy milyen egymás teste. Azonban a női rokonaim (45+ korosztály), mikor látogatóba megyek, mindig az az első mondatuk, hogy milyen sovány vagyok, milyen káka a belem, annyit ehetek, mint egy madár, milyen kis cinege lábaim vannak, stb... Már 3 éve tapasztalom az ilyen viselkedést, hogy folyamatosan az alakommal vannak elfoglalva, és folyamatosan beszólogatnak.. Nyáron is egy idős rokonunk hazajött, és olyanokat vágott a fejemhez, hogy ő megijedt tőlem, meg hogy nekem pszichológusra van szükségem minél előbb... Legutoljára is 2 hete meglátogattam egy rokonomat szülinapja alkalmából, és a felköszöntés után rögtön azt mondta, hogy egyek már többet, mert milyen vékony vagyok.. Sőt gyakran azt csinálja, hogy másokhoz hasonlítgat, hogy ez a csaj milyen kis combos, meg mekkora dudái vannak, meg hogy amaz a csaj milyen jó formában van, én meg mint a pálcika.. 162-163 cm magas vagyok és 45-48 kg között mozgok általában. Rendesen betartom az étkezéseket, közötte is gyakran eszek vagy gyümölcsöt, vagy valamilyen nasit, és igazából már évek óta ilyen a súlyom, nem sikerül semmit felszedni, de sosem diétáztam. Elfogadom, hogy sovány vagyok, de igazából így érzem magam jól, nem akarok változtatni, csak rosszul esnek a rokonok szavai, hogy folyamatosan sértegetnek. Mit tegyek ilyenkor? Vagy mit tehetnék ellenük?

21/L

2021. okt. 16. 00:27
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
86%
Engem mindig az öreg rokonok cseszegettek, nyugdíjas nénik/bàcsik, mert fiatalkoromban volt rajtam kb +5 kg. Rosszul esett, de egy idő utàn màr nem érdekelt.
2021. okt. 16. 09:03
 22/32 anonim ***** válasza:
24%
Nem határeset, az a normális ha az ember nem dagadt.
2021. okt. 16. 09:05
 23/32 anonim ***** válasza:
85%
Én a másik véglet vagyok, 55 kiló helyett 70. 13 éve küzdök az alkatommal, mára belefáradtam. Akinek nem tetszik, így járt. Hiába eszem rengeteg zöldséget-gyümöcsöt, magamra főzök, nem lesz jobb a helyzet, bár nekem vannak betegségeim is. Pusztán odafigyeléssel ezek elmúlni nem fognak, senkinek semmi köze a másik anyagcseréjéhez. Az önelfogadás a legfontosabb! :)
2021. okt. 16. 09:25
 24/32 anonim ***** válasza:
70%

#22 Mondtam én, hogy legyen dagadt? Ne essünk már a ló túloldalára, hogy aki szerint a 45 kicsit kevés, az biztos plusz 20 kilót meg hurkákat akar. Ugyanilyen magassággal 50-51 kg vagyok, szép vékony, némelyik hájfétises vénasszony szerint szintén sovány.

Volt, hogy felmentem 54-re, azzal már kezdtem rendesen vaskosodni, túl sok volt. Volt, hogy lementem 48-ra, az még elment, bár a férjem már rácsodálkozott arra, milyen részletességgel látszanak a csontjaim, ha előre görbítem a hátam. Pedig ő is a karcsúságot szereti. A normálisnak nem csak felső határa van, hanem alsó is, a 45 ott van.

De ahogy mondtam, attól még a rokonok befoghatnák. Az önmagában érthető, hogy többen soványnak tartják, de ha egészséges, és ez a súly állandó, nem csökken, akkor bele lehetne törődni, hogy ilyen és kész. Egyszer bármit el lehet mondani (normális, diplomatikus megfogalmazásban), hogy a szőkítés nem megy az arcszínedhez, hogy jobban is adhatnál a ruháidra (gyűröttek, nyúlottak), hogy túl soványnak tűnsz. Normálisan megosztanak egymással ilyesmit az emberek, ha vannak olyan kapcsolatban. De ha többször mondják, az már nem vélemény, sem segítő szándék, onnantól már csak szimpla b@$zogatás, és az bunkóság. Nem kell eltűrni.

2021. okt. 16. 09:46
 25/32 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem is kevés ennyi kg, de ez az anorexiástól azért még messze áll .

Plusz, nagyon fiatal is vagy,később a korral, gyerekkel ugyis jönnek fel kilók.

21 évesen én is 172/55 kg voltam, most 172/62. Még emlékszek, amikor én jegyeztem meg az akkori pasimnak egy lányra, hogy milyen vézna, erre ő mondta, hogy én is olyan vékony vagyok. Teljesen megdöbbentem, én nem úgy láttam magamat. De úgy is jól éreztem magamat, meg így is, szerintem ez számít, meg az egészség.

2021. okt. 16. 10:07
 26/32 anonim ***** válasza:
94%
Ja és én is megmondanám, hogy ilyen az alkatom, és attól, hogy 20x elismétlik, nem leszek kövérebb, ellenben nem esik jól a cs.eszegetés. (#25)
2021. okt. 16. 10:12
 27/32 anonim ***** válasza:
91%
Nehéz megtenni, de kövesd #2-t!
2021. okt. 16. 10:17
 28/32 anonim ***** válasza:
91%

A barátnőm is elég vékony (166cm50kg)őt is piszkaltak miatta,elmondta,hogy ilyen alkat.Pont. Valóban lehet irigység vagy pusztán ilyenek.

Ne foglalkozz velük.

2021. okt. 16. 10:24
 29/32 Metionin ***** válasza:
100%
Én is ezt hallgattam amíg tartottam kapcsolatot rokonokkal (illetve szüleim tartották, azon meg beszólogattak). Egy párszor visszakérdeztem, hogy és Mari néni látom hízni tetszett megint, biztos hogy tetszik sütit is kérni? Vagy: igen, én tényleg ehetek bármit, sajnálom hogy az olyanok mint te, nem. Érdekes módon egyből bekussolt mindegyik és nem az volt a téma a karácsonyi átmenéskor, hogy hova megy belém a kaja.
2021. okt. 16. 15:52
 30/32 anonim ***** válasza:
69%

Szia! En voltam ugy mint Te! Nem mentem tobbet a rokonokhoz. Csak 2 rokonommal allok szoba! Es a csaladi karacsonyt is kihagyom. :)

A 2 rokonommal meg (anyu,mama) talizok kulon. Tobbo rokonnal nem.

:) Ez a megoldas.

2021. okt. 16. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!