Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy lehetne a tesómat kiránga...

Hogy lehetne a tesómat kirángatni ebből a körből?

Figyelt kérdés
Unokatestvérem, olyan mintha a testvérem lenne, elég sokat járok hozzájuk. 2 éve elég rossz társaságokba keveredett, teljesen más ember már mint azelőtt. Napja általában olyan hogy hazaér a suliból, tanul kb 2 órát majd megy a drogos haverjaihoz bandázni, sokszor 11 óráig is kint van. Vagy a környékbeli haverjaival mászkál vagy a városban a többi haverjával. Az itteni haverjai mind drogos, velük szokott mászkálni meg füvezni, mindig kapucniban vannak, elég gyanús emberek. Városban meg kb minden korabeli link gyereket ismer, egyszer elmentem vele és 1 óra alatt kb 30 emberrel pacsizott, egyik se olyan akivel haverkodnék. Általában összejönnek, intéznek jó pár gramm füvet és szívják egész nap, közben zajonganak a belváros közepén. Egyszer mikor nála voltam elővett kb 200 ezer forintot, valószínű árul is mert semmi munkája nincs, lehet ezért i ismer minden füvest. Mesélte is hogy pár gyereket be is húzott, megkérték hogy hozzon nekik anyagot, ő meg lelépett a pénzzel. Jól tanul meg minden, de azért gáz ez amit néha látok tőle. Szülei nem tudják, senki se a családból csak én, azt hiszik hogy az osztálytársaival mászkál, ők meg jó gyerekek mert elég jó gimnáziumba jár. Semmi nem érdekli csak az anyag.

2021. szept. 5. 17:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Igazából itt inkább az gázos, hogy ilyen lecsúszott réteggel lóg, nem maga a fű. Ez nem heroin, hogy mellette a kötelességeidet ne tudd megcsinálni. Majd egyszer őt is jól berántják, és magába száll :)
2021. szept. 5. 19:43
 12/21 anonim ***** válasza:
93%
Szülők dolga lenne a nevelés.
2021. szept. 5. 20:06
 13/21 anonim ***** válasza:
92%
Nekem csak szerencsére ilyen ismerőseim vannak, párszor én is keverdek ilyen szituációkba (nem sokszor szeretem). Szülők, tanárok, meg kérded őt, esetleg pár ember, vagy hagyd rá.
2021. szept. 5. 20:56
 14/21 anonim válasza:
80%
Szerintem pszichológus az mindenképp kéne neki, aki segít megoldani a próblémáját. De igazából én elküldeném őt is meg a drogos haverjait(bocsi a szó használatért) is ha tehetném elvonóra, pszicgológushoz,meg erkölcsi tanítókhoz is, mert ezzel csak saját magukat pusztítják főként. Olyan elkeserítő dolog ez, hogy ilyennel tönkre megy az életük. Minél előbb segítségre van szükségük.
2021. szept. 5. 21:36
 15/21 anonim ***** válasza:
92%
Néha 11 óráig is kint van? Hát akkor biztos ő lesz a következő Pablo Escobar!
2021. szept. 6. 05:58
 16/21 anonim ***** válasza:
77%
De ez csak fű. Az alkohol ezerszer rosszabb. Ne ítélkezzünk már valamiről, amit csak hírből ismerünk, ráadásul tévesen. Nálunk is csinálták ezt olyan fiúk, akik közül többen élnek normális életet, mint nem. Van mérnök, van építési vállalkozó, van IT-s, családos emberek. Csak kamaszként csináltak ezt-azt. Volt, aki ebből egészítette ki a tandíjat. De alja, tényleg. 🙄 Én meg óvodapedagógus vagyok, néha tiniként pár spangli belefért. Na bumm neki! Az én gyerekem is normális, az övéik is nagyrészt az. Nem mondom, hogy mind ilyen, mert van, aki majdnem 40 évesen is ezt csinálja, meg naiv kislányokat szédít, mert normális nő nem áll vele szóba, de azért lehetett látni a trógereken, hogy azok is maradnak. Nem kell egyből rémeket látni.
2021. szept. 6. 13:05
 17/21 anonim ***** válasza:
93%

Sokan szívnak néha vagy rendszeresen füvet, én is ismerek sok ilyen embert, de nem mozognak kétes alakokkal és nem bűnöznek.

Szóval szerintem sem magával a fűvel van hanem a társasággal és főleg azzal hogy árul. Elvághatja a jövőjét ha lebukik. Plusz még bele is keverhetik valami komolyabba pl áruljon mást is nem csak füvet, milyen sok pénz lesz belőle stb.. aztán megy a börtönbe.

Jó lenne ha a szülei tudnának róla mert ez nem játék, nem csak annyirol van szó hogy isznak a parkban vagy cigiznek. A fiuk gyakorlatilag kereskedik. Ti nem szeretnétek tudni ha a gyereketek ilyet csinálna? Mindenki nézzen magába mielőtt válaszolna.

2021. szept. 6. 14:26
 18/21 anonim ***** válasza:
16%
Azért nem akarja a legtöbb szülő tudni, hogy mi van a Földre szült gyerekével mert akkor szégyellni kéne a fejét a rossz neveltetése miatt, legtöbb szülő még elszégyellni sem tudja magát, nem hogy verbálisan egy apró problémát is megoldani SAJÁT a CSALÁDJÁN BELÜL. Azért van napjainkban ennyi drogos, transzszexuális semmirekellő alak, aki kb semmire nem jó és jövőben sem lesz semmire jó, nem hogy 1-től 3 diplomát nem fog szerezni de még WC takarítónak is ügyetlen lesz, mert addig feléli a szervezetét, kiégeti magát mindenféle agyatlan tettel, árulással, lopással, fűvel/ fával való szexel amíg teherbe nem ejt valaki vagy el nem kap valami végzetes nemi betegséget amivel aztán tovább fog kurni.
2021. szept. 6. 16:51
 19/21 anonim ***** válasza:
94%
18. Hát ezzel sokat segítettél a kérdezőnek. És fogalmad sincs higy az illető szülei milyenek. Úgyhogy szerintem korai lenne rájuk sütni bármilyen jelzőt. Mint a kérdező el mondta az unokatestvér hazudozik otthon.
2021. szept. 6. 18:38
 20/21 anonim ***** válasza:
36%

Napi két órát tanul, és jól. Ebből látszik, hogy felelősségteljes.

A többi haverok, buli, fanta pedig az életkorának megfelelő viselkedés, lehet hogy kicsit meredek és akár baja is lehet belőle, de nem törvényszerű.

Majd jön az egyetem, esetleg külföld, akkor elkerül ebből a körből, meg talán ki is növi.

2021. szept. 7. 07:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!