Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek mennyire visszatas...

Szerintetek mennyire visszataszító vagy elítélendő? Vélemény?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy mi a véleményetek a csládon belüli házasságról. Pl. Unokatesó unokatesóval házasodik. Légyszi ne legyenek bunkó válaszok.

2021. aug. 15. 22:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%
Úgy tudom, első fokú unokatestvéreknél engedélyt kell kérni a házassághoz, automatikusan nem lehet. Távolabbi rokonnal igen. Régen tényleg gyakori és elfogadott volt. Én személy szerint viszolygok tőle.
2021. aug. 15. 22:55
 12/23 anonim ***** válasza:
77%

Csak ilyenkor azt nem értem más nincs akit találna?

Pont a családon belül kellett valakit találnia..

2021. aug. 15. 22:57
 13/23 Agnarr ***** válasza:
27%
Vita és mocskolódásrohamot akarsz indítani, vagy az őszinte véleményre vagy kíváncsi. Mert akkor szívesen megírom privátban.
2021. aug. 15. 22:58
 14/23 anonim ***** válasza:
96%
13.írta hogy csak érdekli a téma, miért kell mindekiből a rosszat nézni egyből..
2021. aug. 15. 23:00
 15/23 anonim ***** válasza:
87%
Unokatestvérek is házasodhatnak. Mondjuk én betegesnek tartom hogy egyesek családon belül kúrnak.
2021. aug. 15. 23:11
 16/23 anonim ***** válasza:
22%
Házasodhatnak, nincsen benne semmi undorító!
2021. aug. 15. 23:41
 17/23 anonim ***** válasza:
86%
Én cigány vagyok, de a környezetemben nem tapasztaltam, hogy gyakori lenne. Mindegy, undorító és ezek mellett még felőtlenség is. A közös gyerek beteg lehet. Meg aztán milyen jó lesz majd a gyereknek, hogy anyu meg apu testvérek. Szerintem ez aberráltság. Az meg hogy régen a nemesek között bevett szokás volt, az egy teljesen más dolog. Az a vagyon miatt volt.
2021. aug. 16. 00:00
 18/23 anonim ***** válasza:
95%

Bizonyos népcsoportoknál van. Jó pár éve elolvastam Az ezeregy éjszaka meséit. Nem a rövidített változatot, hanem a Prileszky Csilla által lefordított hétkötetes művet. Abban gyakran írtak olyat a mesékben, hogy a nagybátyja lányát vette el egy fiú. Mondjuk itt azt is tudni kell, hogy iszlám népekről van szó, ahol többnejűség van, szóval lehet, hogy csak féltestvére a szülőnek a nagybácsi, vagyis távolabbi rokonság.

Olyat is olvastam, hogy egy unokatestvérpár azért költözött ki Németországba, mert akkor Magyarországon nem engedték az unokatestvérek házasságát, de ott igen.

Én ismerek egy házaspárt, ahol a férfi és nő másodunokatestvérek, de abban az időben - ezelőtt vagy 30 évvel - genetikai vizsgálatot kellett végeztetniük, hogy összeházasodhassanak. Két egészséges gyerekük van: egy fiú és egy lány.

Továbbá nem reklámozásképpen, de Adolf Hitler szülei is másodunokatesvérek voltak. Ebből a frigyből 6 gyerek született, de csak kettő maradt életben.

Az unokatestvérek közötti házasság kérdése koronként, vallásonként, népcsoportonként, kultúránként és politikai álláspontonként változnak. Ennek ellenére nem egészséges, főleg ha előfordul örökletes genetikai betegség a családban.

2021. aug. 16. 00:13
 19/23 anonim ***** válasza:
49%

Amíg senki nem akarja meghazudtolni a biológiát, addig azzal van, akivel akar. Ha nem születik közös gyerek, akkor mi baj lenne vele? Attól, hogy valaki valakinek a rokona, még nem nőttek fel együtt szükségszerűen/nem nevelte/nem feltétlenül volt bármikor korábban más jellegű szoros kapcsolatuk egymással. Gyakorlatilag mintha egy haverod haverjával randiznál.

Tényleg csak arra kell figyelni, hogy ne vérfertőzős baromság legyen a vége. Sok gyerekmentes kapcsolat van nem rokonok között is, meg sok ember fogad örökbe is, szóval kit érdekel komolyan.

2021. aug. 16. 01:37
 20/23 anonim ***** válasza:
49%
Engem hidegen hagy nem ártanak vele nekem semmit.
2021. aug. 16. 04:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!