Bele szólhat e valaki abba,hogy dédnagyapám sírját rendbe akarom hozni?
Max.az ő egyensági leszármazottja,ill.a te egyenesági felmenőd szólhat meg érte.
De igazából ha rendbe teszed az sírját,akkor nemhogy nem leszólni kéne érte,hanem szépen meg is kéne köszönniük a rokonoknak.
"De igazából ha rendbe teszed az sírját,akkor nemhogy nem leszólni kéne érte,hanem szépen meg is kéne köszönniük a rokonoknak."
Vagy nem. Mert lehet, hogy a kérdezőnek fogalma nincs róla, hogy dédnagyapa mondjuk szíjjal félholtra verte a nagypapát és nagypapa megfogadta, hagyja elrohadni a sírt.
Nem feltétlen kell ahhoz ismerni valakit, hogy tisztelje az ember. Az én egyik dédnagyapám szegény paraszti sorból származott, ő volt a családban az első, aki taníttatta minden gyerekét, és elindította a családot a felemelkedés útján, sokban köszönhető neki, hogy most jól élünk. Régen halt meg, már apukám se emlékszik rá, de örülök, hogy rendben van tartva a sírja.
Volt olyan dédnagyapám is, aki a fentebb említett alkesz szíjjal verős volt, őróla mondjuk azt se tudom, hol van eltemetve.
Szerintem becsülendő tőled. Csak egy tanács, hogy ne virágokat ültess rá, mert azzal tényleg sok a gond, hanem inkább évelőket, ha lehet kisméretű bokrocskákat, amelyeket legfeljebb évente egyszer megmetszel. Szép lesz az is, ha beborítják a sírt és, akkor nem kell gazolni sem. A neten sok ötlet van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!