Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Bele szólhat e valaki abba,hog...

Bele szólhat e valaki abba,hogy dédnagyapám sírját rendbe akarom hozni?

Figyelt kérdés
Elhanyagolt, régi sír. Már ültettem többféle virágot, a nevét akarom kiolvashatóvá tenni a sírkövön. Szerintetek lesz rokon akinek ez nem tetszik? Örülnétek e ha a családból valaki erre fordítana pénzt? Sajnos a rokonok nagyon megvetők,de lehet nem fognak szólni érte. Elvégre is dédnagyapám.

#Régisír
2021. aug. 12. 14:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Szépek ugyan az ültetett virágok, csak locsolni, és gyomlálni kell őket folyamatosan. Lehet lelkes leszel egy darabig, de ki tudja, hogy mindig ki tudsz-e menni a temetőbe? Idén nyáron pl nagyon sok növény kiégett/kiszáradt a 38-40 fokos hőségben. Nagyon szép tőled, és biztos értékelik is a rokonok, de ezzel is tisztában kell lenned.
2021. aug. 12. 16:12
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Beleszólhat a gyereke, tehát a nagyapad/nagyanyád illetve az unokája, tehát a te anyad/apad.
2021. aug. 12. 16:32
 13/22 anonim ***** válasza:
86%

Max.az ő egyensági leszármazottja,ill.a te egyenesági felmenőd szólhat meg érte.

De igazából ha rendbe teszed az sírját,akkor nemhogy nem leszólni kéne érte,hanem szépen meg is kéne köszönniük a rokonoknak.

2021. aug. 12. 16:52
 14/22 anonim ***** válasza:
21%

"De igazából ha rendbe teszed az sírját,akkor nemhogy nem leszólni kéne érte,hanem szépen meg is kéne köszönniük a rokonoknak."

Vagy nem. Mert lehet, hogy a kérdezőnek fogalma nincs róla, hogy dédnagyapa mondjuk szíjjal félholtra verte a nagypapát és nagypapa megfogadta, hagyja elrohadni a sírt.

2021. aug. 12. 17:32
 15/22 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem tudok ilyenről, nem azért nincs gondozva mert senki nem szereti, egyszerűen nincs már senki élő aki emlékszik rá mert fiatalon halt meg:(
2021. aug. 12. 18:55
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen kell ahhoz ismerni valakit, hogy tisztelje az ember. Az én egyik dédnagyapám szegény paraszti sorból származott, ő volt a családban az első, aki taníttatta minden gyerekét, és elindította a családot a felemelkedés útján, sokban köszönhető neki, hogy most jól élünk. Régen halt meg, már apukám se emlékszik rá, de örülök, hogy rendben van tartva a sírja.

Volt olyan dédnagyapám is, aki a fentebb említett alkesz szíjjal verős volt, őróla mondjuk azt se tudom, hol van eltemetve.

2021. aug. 12. 19:16
 17/22 anonim ***** válasza:
83%
Ennek inkabb örülni szokás
2021. aug. 13. 02:45
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem becsülendő tőled. Csak egy tanács, hogy ne virágokat ültess rá, mert azzal tényleg sok a gond, hanem inkább évelőket, ha lehet kisméretű bokrocskákat, amelyeket legfeljebb évente egyszer megmetszel. Szép lesz az is, ha beborítják a sírt és, akkor nem kell gazolni sem. A neten sok ötlet van.

[link]

2021. aug. 13. 13:25
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jogod van hozzá. A leszármazottja vagy. Szerintem a rokonaidat nem fogja zavarni. Te szépen és jóindulatúan akarsz cselekedni. A te idősebb rokonaid meg szégyelljék magukat, hogy nem ápolják a sírt.
2021. aug. 13. 15:56
 20/22 A kérdező kommentje:
Olyan virágokat ültettem amik télállók. Páfrány, Árnyliliom,Primula,őszirózsa,nyuszifül.:) Árnyékos helyen van a sír, csak késő délután süt oda a nap.
2021. aug. 13. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!