Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen ürüggyel lehetne távol...

Milyen ürüggyel lehetne távol maradni a családi ebédtől?

Figyelt kérdés
Rokonok fognak jönni ebédre és vacsorára, és nagyon rossz nekem velük együtt lenni. Pszichológushoz járok, többek között miattuk is, amiről a család nem tud, csak a legjobb barátnőm. Úgy érzem, időre van még szükségem ahhoz, hogy lelkileg helyre jöjjek és megerősödjem, mielőtt újra találkoznék és szembe tudnék nézni velük. Ez a vendégeskedés pedig csak bezavarna ebbe a "regenerációs" folyamatba, kb mintha egy influenza utáni lábadozás közben megint rögtön képen tüsszentenének egy nagy adag vírussal. Egyszerűen nem vagyok rá készen. Milyen indokkal vonjam ki magam? Ha csak bent kuksolok a szobában, akkor kérdezgetik majd, hogy mi a baj, és agitálnak, hogy menjek ki. 17/l

2021. júl. 16. 05:03
1 2
 11/12 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Kérdező! Érdemes lenne kifejtened a dolgot, mert akkor talán tudunk még jobb tanácsot adni. Ez egy anonim oldal. Itt nagyon-nagyon akarni kell, hogy kiderüljön, ki vagy (nem fog). Bár az is igaz, hogy ugye a dolog lelki részét már kezeled, és itt csak a fizikai távolság fenntartása a kérdéses. Azért remélem, hogy a dolog nem szexuális jellegű.

Érdemes lesz egykor, egyszer a szüleiddel is elbeszélni, amikor már higgadtan is tudsz erről velük beszélni. Ez azért szükséges, mert akkor lehetőségük van bocsánatot kérni, és neked is megbocsátani, hogy ezt nem vették észre, különben az emiatti neheztelésed - ha nem is halálosan - de mérgezi a kapcsolatotokat.

Anyám is csodálkozott, amikor 35 felett elmondtam neki, hogy a nagyanyám (3-10 éves korom között) milyen sokszor mondta nekem, hogy "Hibás vagy." azaz hülye, rendellenes (én az osztályelső, na hagyjuk) és egyebek. Először nem értette anyám, miért mondta ezt a nagyanyám, aztán azt nem, hogy miért nem mondtam el neki. Hát mondom anyu, más miattadi okok révén nem volt olyan a bizalmi viszony. Na, akkor egy kicsit ezen bedurcult. Mondtam még más dolgokat is, azt már anyámról, akkor volt egyszer 2 hónapos csönd is.

Az a baj a szülőkkel, hogy olyan nagy pofával tudják osztani az észt a gyereknek. És amikor a világ - vagy akár csak a gyerek, nem is mindig alaptalanul - kiállítja a bizonyítványt, és ő a jelesnek hitt dolgozatukról kiderül, hogy három vagy három alá, akkor meg hápognak, és hogy te szemét kölyök. És a legszarabb, hogy még én érzem magam (én is) rosszul magamat, mert igazat mondok.

Szóval kérdező, nagyon jól teszed, hogy a pszichológus segítségével rakod rendbe a dolgot. Azt javaslom, hogy amíg ez rendbe nincs rakva érzelmileg benned, hogy már nincs benned félelem, harag stb., akkor beszélj a szüleiddel a dologról. Én az anyám (mert ő volt a főnök, tehát nem anyámék) által elcseszett nevelésemről menet közben beszéltem. Emiatt az nem tudott indulatmentes lenni, és anyám szerint szemből szúrtam hátba és még meg is forgattam a kést (hehehe, nem mintha nekem 5-6-7-8 évesen jobban esett volna, ami esett). Csak persze nekem szar volt akkor is, és akkor is amikor anyám emiatt szarul érezte magát. Neki csak egyszer volt rossz, amikor elmondtam.

2021. júl. 16. 14:54
 12/12 anonim ***** válasza:
Szüleidnek gondolom tudjak hogy ez a helyzert megmondod nekik, hogy mondjak, hogy nem vagy jól, végül is ezzel nem is hazudnak, és megvan a válasz is.
2021. júl. 16. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!