Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehet tenni, hogy ne...

Mit lehet tenni, hogy ne tukmálják rám az alkoholt nagyobb családi eseményen?

Figyelt kérdés

Nem iszom alkoholt túl sűrűn, max évi párszor, csak barátokkal, családdal nem. Főleg ha anyám ott van. Nagyon gázul érzem magam olyankor, mert valaki rohadt vicces személy, többnyire anyám, elkezd viccelődni azon, hogy ne öntsenek túl sokat nekem, mert biztos be fogok rúgni fél pohár pezsgőtől is. Ez számomra elég kínos ahhoz, hogy akkor jó, inkább semmit nem iszok. Alapból nem is olyan hű de jó a családdal a kapcsolatom, csak amíg itthon élek, be vagyok vonva a kényszer jópofizásba. Viszont rettentően idegesít, hogy 14-15 éves korom óta egyre jobban akarnak alkoholt rámtukmálni. Vicc tárgyának érzem magam az ezzel járó kínos megjegyzések miatt. És most betöltöttem már a 18-at szóval erre se lehet hivatkozni. És marhára idegesít, hogy megmondom, hogy kösz, de nem kell semmi, de azért még tízszer megkérdezik minimum az elkövetkező tíz percben. Komolyan mondom, ha nem kéne utána az anyámtól örökké hallgatnom, hogy mekkora bunkó vagyok, akkor otthagynám az egész pereputtyot rögtön, amint megkérdezi valaki hatszázezredjére, hogy biztosan nem kérek-e bármi alkoholt.

És az a helyzet, hogy az unokatesóm esküvőjére kéne menni nyáron. Nem vagyok jóban vele, tehát nem bánnám, ha nem mennék, de ugye ilyen nincs, mert akkor itthon hallhathatom, hogy milyen izé vagyok. Viszont így nem tudom megúszni a tukmálást. Gondoltam a felállni és otthagyni őket megoldásra, de nem jó, mert bunkóság lenne, másrészt nem helyben lesz az esküvő, sehogy nem tudok hazajutni. Szóval kéne valami kifogás, ha már a szép szóból nem értenek. Azt meg mondjuk nem mondhatom, hogy vezetek és azért nem iszok, mert bár addigra valószínűleg lesz jogosítványom, de tuti nem vezetek semmit. Akkor meg mit lehet mondani, miért nem iszok? Betegségem nincs, ami nem engedné, a vallásom se tiltja,nem vagyok hívő, és sajnos ezeket tudják.

Akkor mégis mi a fszt mondjak, hogy ne kérdezzék meg milliószor, hogy iszok-e alkoholt?18

2021. jún. 13. 10:57
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
97%
Fel nem foghatom, miért kell hazudni... Én soha nem iszom. Mindenki tudja. Após mégis minden egyes alkalommal megkínál. Ha heti 2x odamegyek, akkor heti 2x megkérdezi, mit tölthet... A válasz nekem az, hogy kösz, soha nem iszom. Neked meg annyi, hogy kösz, nem kérek. Ha 6x megkérdezi, akkor 6x ez a válasz. Ha megsértődik, az őt minősíti , nem téged, neked nem kell bunkónak lenned.
2021. jún. 13. 11:40
 22/44 anonim ***** válasza:
72%

"12-es, igen, mivel a legtöbb ember iszik ilyen helyzetekben, nem értik, hogy aki nem szeretne, az azzal szembesül folyton, hogy 100-szor is el kell mondania, hogy nem kér, és ez bizony idegesítő (hogy nem elég párszor elmondani, hogy nem"

Ennek semmi köze az iváshoz,semmire nem képes a kérdező nemet mondani és ez itt a baj h hagyja magát ledominálni.

volt nálunk is ilyen baráti összejövetelekkor h egyél ,mondom nem kérek köszönöm,de egyél ,mondom nem és ha nem hagyod abba a traktálást hazamegyek,hát csak hozta harmadjára a kaját ,erre én fogtam magam és hazamentem...ennyi ,utána már nem bszogattak vele többet...

2021. jún. 13. 11:41
 23/44 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt mindig, de végül elfogadták és azóta max. 1x megkérdezik és kész. Sok évnyi “nem” kellett hozzá :D Én is megmondtam, hogy nem, én nem iszom alkoholt, nem szeretem. Soha nem értették meg, mindig csak tukmálták tovább meg nevetgéltek stb., aztán végül egyszer elfogadták, hogy én nem iszom alkoholt. Úgyhogy gyakorlatilag az van, hogy iszom alkoholt, de a családom úgy tudja nem iszom alkoholt. Most már mindig vesznek nekem külön valami üdítőt vagy gyümölcslevet stb. Ez egy fokkal jobb mintha azt kellene hallgatnom, hogy “jajj csaknem becsiccsentettél”, “ csak egy kis bor, megnyalintod”, “megkóstolod egy picit” stb., mintha gyerek lennék, aki életében először lát alkoholt.
2021. jún. 13. 11:43
 24/44 A kérdező kommentje:
Tudok nemet mondani, csak nincs türelmem hatazázszor elmondani. Illetve, lévén nem tudok elköltözni még vagy másfél évig minimum (!), nem szivatom meg magam azzal, hogy el se megyek, és már abból a hiszti van itthon. És abból se szeretnék itthoni hisztit hallgatni, hogy "milyen bunkó voltam, teljesen leégettem anyát". Annyira nem lenne vészes a családi találkozó, ha nem lenne ez a hülye tukmálás.
2021. jún. 13. 11:58
 25/44 anonim ***** válasza:
30%

Őszintén szólva nem értelek.

Igazából innál, hiszen azt írod, hogy mikor anyád beszól, inkább dacból nem kérsz csak.

Akkor???

2021. jún. 13. 12:07
 26/44 anonim ***** válasza:
87%

25

Azért, mert ha iszik, akkor meg azzal csesztetik, hogy be fog rúgni fél pohár pezsgőtől stb. Nálunk ugyanez ment, ezért nem iszok inkább semmit, ha a családommal vagyok.

2021. jún. 13. 12:09
 27/44 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell hisztit hallgatni, rájuk kell szólni, hogy ők nem dönthetik el helyetted, hogy te mit akarsz, és ezzel otthagyni őket. Ha ezt egy párszor megteszed, nem fognak szekálni, mert rájönnek, hogy nem hagyod magad.
2021. jún. 13. 12:23
 28/44 anonim ***** válasza:
91%

van jogsid? vezess te, bár egy esetet oldana meg, nem az egésze, ami gáz.

de amúgy nem értelek nagyon...ne menekülj már ennyire attól, hogy ki kell állni magadért, ha kell, legyél ideges is velük.

Nem vagy 5 éves.

2021. jún. 13. 12:26
 29/44 A kérdező kommentje:
Nem anyám miatt nem iszok. Alapból sem rajongok túlzottan az italért. Úgy meg pláne nem kell, hogyha a társaság fele vicceskedik azon, ha mégis rávenném magam. Pl elfogadom, valaki tölt nekem, közbe meg bárki más, többnyire vagy anyu vagy esetleg nagynéném elkezd azon vicceskedni, hogy be fogok rúgni fél pohár pezsgőtől és stb. Jó, egy idő után lehet vége a viccelődésnek, amit amúgy erősen kétlek, mert mindig én vagyok a legfiatalabb. Csak ha anyám szerint túl sokat iszok, és jól bírom, akkor meg hazafelé jövet azon pörög, hogy ez tuti azért van mert koliban ilyen alkoholista vagyok. Pl voltunk az ő barátnőjénél, kb két éve, kb két pohár sört elfogadtam, aztán nyilván semmi bajom nem lett, erre hazafelé hajtogatta, hogy biztos sokan iszok a koliban. Egyébként anyám tudomása szerint maximum 3-4 alkalommal fogyasztottam alkoholt, és azt is nagyon pici mennyiségben. Konkrétan anyám abban a tudatban el, hogy csak a tudomásával és engedélyével ittam alkoholt. Jó, nyilván egyébként sem estem túlzásba, de abból kiakadás lenne, ha mondjuk kiderülne, hogy voltam már kissé másnapos suliban, vagy ittam már a koli épületében a házirend ellenére. Illetve egyszer bejátszottam családi összejövetelen, hogy bemondtam, nem szeretek valami alkoholt. Anyám egész hazaúton azzal bsztatott, hogy honnan tudom, hogy nem szeretem, amikor csak pezsgőt és sört ittam tudomása szerint, más alkoholt soha... És arra futott ki az egész, hogy biztos titokban heti szinten lerészegedek a koliban azért tudom, hogy milyen az íze az adott piának, és biztos ezért mondtam, hogy nem szeretem....
2021. jún. 13. 12:34
 30/44 anonim ***** válasza:
40%

De nem tudsz nemet mondani .,olyanokkal vagy egy helyen akikkel nem akarsz,olyat akarnak veled itatni amit nem akarsz,olyan esküvőre mész ahova nem akarsz menni.

Ez lesz az életed ha nem állsz a sarkadra és csak kifogásokat keresel,hiszti lesz belőle ? Hát legyen önálló emberek keverednek konfliktusba ,ez természetes

Majd ha elköltözöl....majd ha lesz jogosítványod...majd...majd...majd... mindig lesz kifogás és azt csinálnak így veled amit akarnak mert hagyod...

2021. jún. 13. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!