Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehet tenni, hogy ne...

Mit lehet tenni, hogy ne tukmálják rám az alkoholt nagyobb családi eseményen?

Figyelt kérdés

Nem iszom alkoholt túl sűrűn, max évi párszor, csak barátokkal, családdal nem. Főleg ha anyám ott van. Nagyon gázul érzem magam olyankor, mert valaki rohadt vicces személy, többnyire anyám, elkezd viccelődni azon, hogy ne öntsenek túl sokat nekem, mert biztos be fogok rúgni fél pohár pezsgőtől is. Ez számomra elég kínos ahhoz, hogy akkor jó, inkább semmit nem iszok. Alapból nem is olyan hű de jó a családdal a kapcsolatom, csak amíg itthon élek, be vagyok vonva a kényszer jópofizásba. Viszont rettentően idegesít, hogy 14-15 éves korom óta egyre jobban akarnak alkoholt rámtukmálni. Vicc tárgyának érzem magam az ezzel járó kínos megjegyzések miatt. És most betöltöttem már a 18-at szóval erre se lehet hivatkozni. És marhára idegesít, hogy megmondom, hogy kösz, de nem kell semmi, de azért még tízszer megkérdezik minimum az elkövetkező tíz percben. Komolyan mondom, ha nem kéne utána az anyámtól örökké hallgatnom, hogy mekkora bunkó vagyok, akkor otthagynám az egész pereputtyot rögtön, amint megkérdezi valaki hatszázezredjére, hogy biztosan nem kérek-e bármi alkoholt.

És az a helyzet, hogy az unokatesóm esküvőjére kéne menni nyáron. Nem vagyok jóban vele, tehát nem bánnám, ha nem mennék, de ugye ilyen nincs, mert akkor itthon hallhathatom, hogy milyen izé vagyok. Viszont így nem tudom megúszni a tukmálást. Gondoltam a felállni és otthagyni őket megoldásra, de nem jó, mert bunkóság lenne, másrészt nem helyben lesz az esküvő, sehogy nem tudok hazajutni. Szóval kéne valami kifogás, ha már a szép szóból nem értenek. Azt meg mondjuk nem mondhatom, hogy vezetek és azért nem iszok, mert bár addigra valószínűleg lesz jogosítványom, de tuti nem vezetek semmit. Akkor meg mit lehet mondani, miért nem iszok? Betegségem nincs, ami nem engedné, a vallásom se tiltja,nem vagyok hívő, és sajnos ezeket tudják.

Akkor mégis mi a fszt mondjak, hogy ne kérdezzék meg milliószor, hogy iszok-e alkoholt?18

2021. jún. 13. 10:57
1 2 3 4 5
 1/44 anonim válasza:
100%
Csak mondd azt, hogy nem iszol alkoholt, és kész.
2021. jún. 13. 11:03
 2/44 anonim ***** válasza:
97%
Nem igazan ertem a problemat. Nem kerek. Enyni. Ha millioszor kerdezik meg, akkor millipazor valaszolsz nemmel.
2021. jún. 13. 11:05
 3/44 anonim ***** válasza:
100%
Vagy kersz valamit es egész este azt a poharat szorongatod.
2021. jún. 13. 11:06
 4/44 anonim ***** válasza:
95%
Miért nem tudsz nemmel válaszolni?
2021. jún. 13. 11:06
 5/44 A kérdező kommentje:

Eddig se jött be. Megkérdezik, mondom nem kell, de még minimum hatszor visszakérdeznek, hogy biztos-e. Aztán ugyan ez, 5-10 perc múlva. Néha megjegyezve, hogy "Nyugodtan ihatsz, attól, hogy anyukád nem akar"

Szrt se használ, ha csak simán megmondom, hogy nem kell,mert nem értik meg, nem fogják fel....

2021. jún. 13. 11:07
 6/44 anonim ***** válasza:
94%
Gyógyszert vettél be, vagy kell majd bevenned és kész.
2021. jún. 13. 11:08
 7/44 anonim ***** válasza:
96%
Akkor meg fogadd el ahányszor csak megkérdezik... majd feltűnik nekik hogy melletted sorakoznak a teli poharak.
2021. jún. 13. 11:09
 8/44 anonim ***** válasza:
94%

Magyarul olyan emberekkel vagy ilyenkor akikkel nem érzed jól magad,erre az a megoldás h nem mész el "jópofizni".

Ne foglalkozz vele h ők mit reagálnak erre ,le vannak szrva...

2021. jún. 13. 11:12
 9/44 A kérdező kommentje:

Szóval fogadjam el elsőre, és próbáljam meg a lehető leglassabban elfogasztani? Az egyáltalán nem hiszem, hogy bejön.

A gyógyszert egyszer játszottam be. Anyám leleplezett, hogy nem igaz.... Aztán otthon meg velem veszekedett, hogy vagy hazudtam, vagy gyógyszerfüggő vagyok titokban... :D

Meg amúgy az is baj, hogy anyám árgus szemekkel les, utólag is megjegyzéseket tesz nekem, stb.

2021. jún. 13. 11:12
 10/44 anonim ***** válasza:
96%
Mellesleg ha hagyod h ez így menjen tovább akkor készülj fel h így fogod leélni az életed...
2021. jún. 13. 11:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!