Ha autóval utaztok valahova, a sógorotoktól/sógornőtöktől és a házastársától kérnétek, hogy szálljanak be az utazási költségekbe (ha maguktól nem ajánlják fel)?
Én a párommal külön kasszán vagyok, a nyaralást közösen fizetjük, nincs ebből probléma, mindenki beleteszi a részét, nekünk ez volt mindig is az alap. Nekem van autóm, neki nincs (jogsija sincs), jóval a kapcsolatunk előtt vettem egyébként. Ha elmegyünk az ő telkére rendbe tenni a kertjét, akkor ki szokta fizetni a benzint (másik városban van), ő vette a kocsira a pályamatricát is (nem járunk sehova máshova, ahova kellene matrica). Viszont én fizetem az autó szervizelését, karbantartását. (Egyébként már felajánlotta, hogy abba is beszáll, de én sokkal többet használom az autót egyedül, mint vele, ezért nem lenne tisztességes vele fizettetni.)
A közös kirándulásokkor közösen fizetjük a benzint. A városban való járkálásért, boltba menegetésért, ide-oda járkálásért még soha nem kértem egy fillért se tőle, eszembe se jutott.
Nektek meg: meg lehet ezt a dolgot előre beszélni a családban. Mindenkinél mások a szokások.
Én valahogy azzal nem is szerveznék közös programot (kirándulást), akivel kapcsolatban ez jut eszembe rögtön (mármint az üzemanyag költség). Úgy érezném, nincs meg az a kapcsolat, amiért szívesen vele/velük tölteném az időmet.
(Lehet, én vagyok túl érzékeny.)
Mi soha senkitől nem kérünk pénzt ilyenekre, családon belül és barátoktól sem. Persze ez kölcsönös. Családon belül eszembe se jutna különbséget tenni a saját vagy a férjem rokonai között. Sokszor viszünk mi is ide oda rokonokat, de fel sem merül ilyesmi.
Barátokkal mentünk már 2000 km körül is nyaralni (oda vissza), vagy rövidebb utakra, de akkor sem volt pénzezés. Mindig felajánlottuk vagy nekünk ajánlották fel tankolásnál, de úgy oldottuk meg, hogy akkor vacsorát fizettük stb.
Nyaralaskor elkernem. Elvbol ugy i dulnek neki, hogy sziasztok kozos nyaralas? Foglalunk egy 4 szemelyes apartmant, megyunk a mi kocsinkkal. Apartman es a benzin arat is felezzuk, igy mineannyian jol jarunk. Ott meg mindenki onellato vagy hat nyilvan ha olyanotok.van meghivod a masikat egy korre a kocsmaban vagy egy langosra a strandon, de a muzeum belepojegyet mar nem t3 fizeted nekik.
A benzin elszamolasnal a kezdo kilometert fel kell irni, meg az osszes tankolast stb de ezt biztos tudod es kiszamolni idoben. Meg hazaindulas elott jelezni na most tartunk ennyi koltsegnel, es ahogy hazaertek egybol mpndani mennyi a vegso osszeg.
Mi utaztunk tengerpartra es vittuk a nagynenit, aki eleve felajanlotta belefizet, mi mondtuk a szallasba nem kell mert azt ha jon ha nem jon ugyanannyit fizettunk volna es ot altattuk a potagyon es egyben bebiszitternek vittuk es kvazi eze volt erte a fizetsegunk. A benzinbe viszont orultunk, hogy beszallt.
Ha csak utazok haza es beugrik az autoba mellem valaki, akkor nem kernem a penzt, ha azonban ez rendszeres es neki sporolas...pl nem a sajat autojaval megy vagy nem teljesaru vonat vagy buszjeggyel, akkor meg kell beszelni es kerni a penzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!