Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Őt most meg kellene hívnom a...

Őt most meg kellene hívnom a fiam ballagására?

Figyelt kérdés
A férjem testvérének a barátnőjéről lenne szó. Nem régóta vannak együtt. Bunkóság lenne nem meghívni? (személyes találkozás már volt)
2021. máj. 31. 17:25
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
82%
szegény csaj, jobb ha elkerül titeket
2021. máj. 31. 18:20
 12/36 anonim ***** válasza:
97%
Illik meghívni a családi eseményekre a párokat. Én el se mennék, ha a páromat nem hívnák.
2021. máj. 31. 18:22
 13/36 anonim ***** válasza:
24%
Nem értek egyet az előttem szólókkal. A leirás alapján én nem hivnám meg, és nem rosszindulatból, de nem kell mindenhova meghivni a párokat. A ballagás a fiadról szól, nem a férjed testvéréről vagy a párjáról (vagy akármelyik rokonról vagy ismerősről, akit csak udvariasságból hivnál meg). Ha a fiad ismeri őt és jóban vannak, akkor hivd meg, amúgy hagyd. Nem kell a pároknak folyton egymás s.ggében lenni. Ez olyan mint amikor osztálytalálkozóra hozza valaki a párját.
2021. máj. 31. 18:31
 14/36 anonim ***** válasza:
38%
Egy ballagasra miert szokas nehany embernél h meg az olyan távoli rokonjat is meghívja akivel soha egy budos szot nem váltott? Nemhogy a párját, de meg a férjed tesojat sem hívnám meg.
2021. máj. 31. 18:40
 15/36 anonim ***** válasza:
96%
Nehogy meghívd! Kezdd el még időben az undorkodást, nehogy elkéss vele.
2021. máj. 31. 18:42
 16/36 anonim ***** válasza:
88%

14-es! Ki írt olyat, hogy olyan rokonokat kell meghívni akivel nem beszéltek soha? Ez elég evidens, hogy olyat nem hívunk.

Ellenben a testvérem és ugyan így a férjemnek a saját testvérei a legközelebbi családtagjaink közé tartoznak. Nálatok lehet, hogy nem így van és nem beszéltek egymással, de másnál attól még igen!

2021. máj. 31. 18:49
 17/36 anonim ***** válasza:
94%

Anyagi csődbe vinne, ha meghìvnád? Vicc, ha komoly a kérdés.

Micsoda jó család lehettek ti...

2021. máj. 31. 19:05
 18/36 anonim ***** válasza:
61%

16-os, neked a testvéred meg a férjednek az ő testvére persze nagyon közeli rokon. De a ballagás nem rólatok szól, hanem a ballagóról. Az ő szemében ezek a személyek "a nagybátyám meg a legújabb csaja". Ettől még lehet olyan a kapcsolata velük, hogy szeretné őket a ballagási ebédnél látni, de ezt neki kell eldöntenie.

Amúgy kérdező, ballagásra úgy illik, hogy a ballagó hívja meg a vendégeket.

2021. máj. 31. 19:29
 19/36 anonim ***** válasza:
98%

Ha a férj tesóját meghívod, nem egyértelmű, hogy jöhet a párja is?

Egyáltalán, ezt hogy kell elképzelni, Sanyi, gyere a Józsi ballagására, de a Katit ne hozd?

2021. máj. 31. 19:32
 20/36 anonim ***** válasza:
83%
Hát le lehet pontozni, de amúgy szerintem is néha már picit túlzás ez az “illik meghívni őt is” dolog... Nekem a gimnáziumi ballagásom lett megünnepelve, a családdal elmentünk egy helyi étterembe vacsorázni és utána még otthon összeültünk. Legalábbis ez volt a terv, hogy akkor csak így szűkebb családi körben leszünk. Pontosabban arról volt szó, hogy akkor ott lesznek a szüleim, a tesóm és a barátja (ők akkor már nagyon régóta együttvoltak és tényleg családtagként kezeltük őt) illetve a nagymamám, mert tulajdonképpen így ennyien tartottuk egymással a kapcsolatot normálisan. Aztán ebből az lett, hogy akkor az “akkor már illik meghívni őt is” elvet követve ott voltak a nagynénik, nagybácsik, a négy unokatestvérem a párjaikkal és a gyerekeikkel. Az anyagi része nyilván nem az én dolgom volt (a szüleim fizették és kifizették, de azért ez nem egy-két embernyi különbség volt és azért a végösszegen is meglátszott), de megmondom őszintén, hogy így annyira nem éreztem jól magam. A jelenlévők többségét csak “illet meghívni”, de nem tartottuk a kapcsolatot és szinte nem is ismertük egymást pl. az unokatestvéreimmel alig találkoztam ezen az egy alkalmon kívül, nemhogy a párjaikkal, gyerekeikkel és nagyon sok kapcsolódási pont sincs köztünk, tőlem 20+ évvel idősebb, dolgozó, családos emberek. Én kellemetlennek éreztem és szerintem valahol nekik is az volt, hogy meg lettek hívva, hoztak virágot stb., de ott ültek az asztalnál és így picit senki se értette, hogy mi történik. Én azóta úgy vagyok vele, hogy jó szívvel csak azt hívnám meg akármilyen alkalomból, akivel tényleg tartom a kapcsolatot, meg szeretném ismerni stb. Egy plusz fő még persze elfér, jobban meg lehet ismerni stb., de én azt id abszolút megértem, ha valaki nem hívná meg és szerintem ezt nem is érdemes erőltetni.
2021. máj. 31. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!