Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elmenjek az unokatestvérem...

Elmenjek az unokatestvérem ballagására így?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem nagybácsikámékat és az unokatestvéreimet, viszont apával már évek óta nem tartjuk a kapcsolatot(nem szeretném részletezni, lényeg, hogy nem rózsás a kapcsolatunk), és az unokatestvérem ballagása most lesz nem soká, ahol valószínűleg ő és a családja is ott lesz. Félek, hogy hozzám fog szólni, beszélni akar, én viszont nem szeretnék a közelében sem lenni, a feleségének sem, nem akarom kellemetlenül érezni magam, azt szeretném ha levegőnek néznének. Viszont most sajnos erősen gondolkozok, hogy elmenjek-e így, habár ott van bennem, hogy nem kéne velük foglalkoznom, és úgymond kötelességem elmenni a ballagására, de így kicsit rizikós.

Szerintetek mit tegyek?

2017. ápr. 18. 10:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
ha meghívtak menj el
2017. ápr. 18. 11:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben elmennék,és mintha ott sem lennének nem foglalkoznék velük.
2017. ápr. 18. 11:32
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

Most biztos sokan azt mondják majd, hogy ne vegyél tudomást róluk, csak baromi nehéz ám kerülgetni őket.

Ebéd is lesz a ballagó után?

Mert én elmennék a suliba a ballagásra, ott tömeg van, nem kell a közelükben megállni, ott odaadnám az ünnepeltnek a virágot, ajándékot, viszont az ebédre (elnézést kérnék, de) nem mennék el. Remélem megértenék.

2017. ápr. 18. 11:36
 4/12 A kérdező kommentje:
Elég messze laknak tőlünk, előző nap indulok el délután hozzájuk, estére odaérek, így nem tudom mennyire lehetne megoldható, hogy rögtön az iskolai után rögtön lelépjek, és kicsit bunkóságnak érezném, ők is maradtak végig az enyémen(mondjuk nekik nem volt ott egy zavaró családtag) és igen, nem szívesen kerülgetném apámékat. Megpróbálok távol maradni tőlük amennyire lehet.
2017. ápr. 18. 11:41
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
Nagybácsinak, unokatesónak biztos elmondhatod, hogy mi van, és próbálsz majd távolságot tartani az apádtól. Még az is lehet, hogy segítenek benne. De mindenesetre előre tisztáznám, hogy ez lesz. Így, ha hamar le akarsz lépni, azt is jobban fogadják majd.
2017. ápr. 18. 11:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Tudják milyen a kapcsolatom apával, nagybácsikám meg is mondta apának, hogy mit gondol róla, hogy ilyen velem, de azért még is a testvére. Tehát tudni fogja, meg beszélek, majd vele, hogy mit hogyan kéne, hogy túléljem azt a napot. Köszönöm szépen a válaszokat!
2017. ápr. 18. 11:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, most nem rólad van szó, hanem az unokatestvéredről, aki pedig számít rád. Ha ott lesz az apád, köszönj neki, de próbálj meg minél közömbösnek tűnni előtte. Arckifejezésekkel add tudatára, hogy nem akarsz vele beszélgetni. Talán ő is felfogja a helyzetet.
2017. ápr. 18. 11:57
 8/12 anonim ***** válasza:
67%
Ha meghívtak, illik elmenni, vagy megmagyarázni, ha nem mész el. Ha elmész, Apádéknak csak köszönj, de ne beszélgess Velük, ne menj a közelükbe, ha lehet.
2017. ápr. 18. 13:01
 9/12 anonim ***** válasza:
96%

Én biztos, hogy nem mennék el, ... ha már így rákérdeztél.

Ahogy írtad is, a nagybátyádék családja tisztában van a helyzettel, tehát nem fognak rád neheztelni, hogy nem hozod magad kényelmetlen helyzetbe.

Menj el hozzájuk a ballagás utáni napon és amit szánnál ajándékot, majd add át akkor!

2017. ápr. 18. 14:15
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha nagyon szereted az unokatestvéred akkor menj el. Ha apád közelít momd meg neki ami érzel, hogy jól lenne ha levegőnek nézne. Egyébként ezt akár előre is tisztázhatod. Ha csak illendőségből mennél akkor ne menj.
2017. máj. 19. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!