Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen indokkal maradhatunk...

Milyen indokkal maradhatunk távol egy családi rendezvényről, ha a valós indokot félvállról veszik?

Figyelt kérdés

Két gyerekünk van, a nagyobbik 15 éves, krónikus beteg. Egy baráti család hívott meg az esküvőre és lakodalomba minket, 3 hét múlva lesz a 150 fős rendezvény.

A gondunk csak az, hogy ők oltásellenesek, vírustagadók.

Vagyis azt elhiszik, hogy létezik, de szerintük ez csak egy felfújt lufi, nem kell vele foglalkozni.

Tehát az nem indok nekik, hogy azért nem megyünk, mert félünk, féltjük a gyerekeket. (Mi be vagyunk oltva)

Az ország sok területéről jönnének a lagziba.

Időnk van még, ötletet gyűjtök, mit mondhatnánk, miért hagyjuk ki.

A kapcsolatot nem szeretnénk megszakítani emiatt, mert ettől a témától eltekintve jó barátság van köztünk.

2021. máj. 28. 21:21
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
91%

"Tehát az nem indok nekik.."

Már ne is haragudjanak, de ki nem szarja le, hogy ők mit tartanak elfogadhatónak és mit nem?!

A saját gyerekeitek egészségét nem kívánjátok kockáztatni, pont. Aki ezt képtelen felfogni az számomra egy szar alak. És ha egyszerűen csak egy sima influenza szezon lenne, de mondjuk az is veszélyes ránézve, hát akkor se mennék...hiszen féltem az egészségét. Minek ezt tovább magyarázni? Én a helyedben nem csinálnék ebből ügyet.

2021. máj. 28. 22:17
 12/28 anonim ***** válasza:
96%
Én erre csak azt mondom, hogy mindenkinek a saját döntése, hogy oltat-e, vagy sem. És az is, hogy fel mérje a helyzetet, hogy neki veszélyes lenne-e egy ilyen rendezvény, vagy sem. Ha te úgy látod, hogy nektek ez veszélyes, akkor mond meg. Nem kell hazugságokat gyártani. Teljesen felesleges.
2021. máj. 28. 22:23
 13/28 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező!

Nyilván a ti döntésetek, de azt tudnod kell, hogy a gyerekeiteknek csak akkor lenne reális esélye elkapni a vírust, ha ők is ott lennének és ott egy fertőzöttel kontaktusba kerülnének.

Ha csak ti ketten mentek akik be vagytok oltva, akkor még ha agyoncsókoltok egy regiment koronavírusos vendéget, akkor is minimális az esélye annak, hogy hazaérve megfertőzzétek a gyerekeiteket.

2021. máj. 28. 22:29
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
14-es, egy 150 fős lakodalomba reális, hogy a gyerekeket is hívták.
2021. máj. 28. 22:36
 15/28 anonim ***** válasza:
54%

15-ös, persze, egyetértek veled, vagyis ez egy bonyolultabb kérdés.

Pl. hogy a gyerekek hogyan élnék meg, ha a szüleik mennének, de ők nem mehetnének.

Ha meg otthon maradnának, hány éves a kisebbik gyerek, kell-e neki vigyázás (a testvérén kívül), és mennyire könnyen oldható meg.

De az is elképzelhető, hogy a 15 éves (netán a kisebbik is) eleve csak muszájból menne, és örül, ha kimaradhat belőle.

A végső döntést nyilván a szülőknek kell meghoznia, én csak egy másik szempontot akartam megemlíteni.

2021. máj. 28. 22:43
 16/28 anonim ***** válasza:
32%
Mitől féltek,ha be vagytok oltva?
2021. máj. 28. 22:49
 17/28 anonim ***** válasza:
28%

Azt nem értem, hogy ti minek oltattok? Te se hiszel benne, hogy védettek lennétek. De legalább lesz oltási könyved, és ha felveszed a szájkosarat, mehettek emberek közé. Mármint mehetnétek... de nem akartok.

Ez az egész _AZ_ÉN_gyerekem nem a gyerekről szól, hanem rólad. 150 fő. Oké, értem. Esküszöl, hogy egy se lesz, aki oltva van, esetleg átesett rajta, tehát nem potenciális veszélyforrás? Ennyien vannak a metrón, a villamoson, egy boltban a sokszorosa, ahogy oviban, iskolában is. Utóbbi két helyen elég esélyes, hogy 90% nem oltott, hisz kiskorú. Hála a végtelen home scoolingnak, többsége át se esett rajta. Oviba és suliba se mehetnek? Boltba se jártok? Kocsival mentek mindenhova? Még mindig bezárva éltek, és így is tervezed a következő pár évben?

Az se mindegy, hogy mi az a krónikus betegség. Sok szülő hajlamos ilyenkor túlozni.

Nem vagyok álszent, én is mondtam már le esküvőt a gyerekekre hivatkozva.

Csak ha most arra hivatkozol, hogy ő krónikus beteg, és az esküvőn sok oltatlan emberrel találkozik, akkor az esküvőig minimum illik úgy is élni a kis hétköznapjaitok, hogy a gyereknek minimális kontaktja legyen másokkal, és nem nagyon hagyja el a házat sem. Biztos csodás nyara lesz. Jövőre és utána is. De egy kicsit józan paraszti ésszel gondold már át, hogy ezzel hosszú távon mit ártasz, és milyen szövődményei lehetnek. A gyógyszer mellékhatása súlyosabb, mint a betegség.

2021. máj. 28. 22:50
 18/28 anonim ***** válasza:
84%

Annyira imádom amikor ilyen fasza érvekkel jönnek mint a 17es hogy buszon, iskolában, boltban is sok ember van.

Elarulok neked valamit. Oda muszáj járni. Esküvőre nem. Aki nem akarja elkapni az minimálisra szorítja az erintkezest, de ami muszáj az muszáj. A gyerek tan köteles. Enni kell. Vagy rágják le a falat mert ha elmennek boltba akkor képmutatók?

A járvány alatt is ezzel érveltek az éttermek mellett hisztizok hogy de itt is meg ott is vannak emberek. Ja igen, csak eveshez leveszed a maszkot, kinyitod a szád, bekapod az evőeszközt ami ki tudja hogy van elmosva és ki evett vele előtte meg ilyen aprosagok. Még a boltba bemesz, leveszed a polcról ami kell és mész. És még egyszer mondom utóbbi muszáj, előbbi nem.

Úgy is annyira a személyiségi jogokkal jönnek az oltasellenesek, na akkor nekik nem személyiségi joguk azt mondani hogy nem mennek függetlenül attól hogy mi az a krónikus betegség? Ha nem lenne beteg akkor is jogukban állna nem elmenni. És ehhez nem kell az hogy teljesen bezarkozzonak ahogy te mondod mert nem is lehet.

2021. máj. 29. 06:34
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem megyünk, mert Pisti krónikus beteg és ennyi ember között összeszedhet valamit, ami akár végzetes is lehet. Ennyi.
2021. máj. 29. 06:59
 20/28 anonim ***** válasza:
90%

Tehát az nem indok nekik, hogy azért nem megyünk, mert félünk, féltjük a gyerekeket.

Nem nekik kell, hogy indok legyen. Ti közlitek, ennyi. Az, hogy ők nem értik meg, már nem a ti gondotok.

2021. máj. 29. 08:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!