Mit tegyek ha keptelen vagyok elviselni az ertelmetlen atnevezeseket?
Van egy fel eves lanyom, de keptelen vagyok elviselni, ahogy a rokonok beszelnek, egyszeruen partol az agygyorcsot kapok.
Pl.: - televan a nozimozikad bubikaval- taknyos a gyerek akar lenni
-jajaj a bigyibugyiba belement a brimibrumi VAGY bekikikakikaltal - ez azt jelenti, hogy beszrt a gyerek.
Vagy mikor tolem kerdeznek valamit pl. te nem nyalikazol el egy fagyicskat, nem eszikezel egy krumplicskat? Na ettol a falnak tudok menni igy 24 evesen.
Kedvesen, normalisan mar szovatettem, hogy oke hogy kicsi a gyerek, de lehet kevesbe ertelmetlenul is beszelni(, nem az zavar ha valamit beceznek, en is szoktam pl a pelenkat pelusnak, vagy bugyinak hivom) Ilyenkor mindig a sertodes van a masik oldalrol es en vagyok a kiallhatatlan.
Hogy tudnam ezeket elviselni? Probaltam mar a fulem mellett elengedni, de a hideg vegigfut a hatamon sokszor.
Kedves #7-es. Valószínűleg hozzád is jó sokat gügyögtek, ha nem tudod értelmezni azt, amit a kérdező teljesen egyértelműen leírt. A gyerekhez van türelme. A hülye rokonokhoz nincs.
Gratulálok a szüleidnek #7es.
A gyerek nagyon hamar rá fog jönni, hogy a dédimama értelmetlen dolgokat beszél és egyszerüen nem fogja figyelembe venni.
Neki az lesz a mérvadó, ahogy ti beszéltek vele, az egyéb emberek alig hatnak rá ilyen idösen.
Nem érdemes emiatt idegesíteni magad, semmi komolyabb következménye nem lesz.
Négy gyerekem nött fel, nálunk is volt gügyögö családtag, az egyedüli eredmény annyi volt, hogy az egyik gyerek egy családi ebédnél hangosan közölte, hogy X bután beszél, nem érti senki.
Én is nehezen viselem ezeket. A családból anyósom szokott így beszélni, de a férjem hamar leállította.
Nálam az egyik óvónő verte ki a biztosítékot, mikor leírta a szülőknek, hogy mit kell venni: 1 csomi fülipuci. Rákérdeztem, hogy ez mi, mert egyszerűen nem értettem. Úgy nézett rám mintha másik bolygóról jöttem volna. Jajj anyuka, hát 1 csomag fültisztító pálcika! Szegény gyerek! Nem csodálom, hogy nem érti, hogy mit beszél az óvónő. Én sem értem néha.
#16 egyrészt érthető, mert szeretnék, ha a kicsi is így tanulná meg. De felnőttként meg iszonyat irritáló.
29 éves vagyok, szerintem már nem számítok gyereknek :D
Anyám azt mondja nagyapád... Melyik? (szerencsére él mind a kettő). Most akkor sakkozzak, hogy melyikre gondol? Ahelyett, hogy azt mondaná, apu vagy apósom. Rögtön érthetőbb.
Vagy keresztanyu. Kié? Az övé vagy az enyém?
Még pár éve élt mindkét nagymamám és az ő egyik nagymámája is. Mondja, hogy nagymama. Kié? Melyik? Nekem az egyik, vagy az övé?
Vagy néha apának hívja apámat. És mondja, hogy apa elvágta a kezét, vagy apát bevitték a korházba a vérnyomása miatt. Kié? Enyém? Övé?
Miért nemlehet mindenkinek mindenkit magához viszonyítva hívnia? Úgyis megtanulja a kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!