Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Két másodunokatestvér közötti...

Két másodunokatestvér közötti nyilvános szerelem elfogadható? Hivatalosan is érdekel, társadalmi szempontból is (Magyarországon).

Figyelt kérdés

2021. máj. 21. 18:33
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
45%

Nekem beleférne.

Saját magamra vetítve anyai ágon ismerem a másodunokatesóimat, velük nem járnék, mert túl tesószerűek, de apai ágon nem is tudom, hogy vannak-e, szóval simán kialakulhatna egy ismeretlennel a vonzalom.

2021. máj. 21. 20:27
 22/34 anonim ***** válasza:
13%

Most komolyan mit nem értetek?

Dédszülők gyerekei 3.(!!)unokatesók

Nagyszülőké 2.

Szülőké 1.

2021. máj. 21. 20:32
 23/34 anonim ***** válasza:
91%

másod-unokatestvér főnév

<Rokoni kapcsolatukat tekintve> olyan személyek egyike, akiknek az apjuk v. az anyjuk egymásnak első unokatestvére. Másod-unokatestvérek vagyunk.

másod-unokatestvéri....

2021. máj. 21. 20:34
 24/34 anonim ***** válasza:
90%
Nem, 22, te nem érted. Mivel a nagyszülők testvérek, ezért a dédszülők közösek.
2021. máj. 21. 20:46
 25/34 anonim ***** válasza:
36%
2021. máj. 21. 22:10
 26/34 anonim ***** válasza:
68%
Jogilag elfogadott, erkölcsileg meg nem érdekli az embereket, ha közel állsz hozzájuk (baráti kapcsolatok), viszont szerintem kifogásolható.
2021. máj. 25. 08:35
 27/34 anonim ***** válasza:
Szerelem két személyiség között elfogadott spirituálisan. Az hogy más( kisebb, tört) szempontból milyen, az mindegy.
2021. júl. 15. 19:50
 28/34 anonim ***** válasza:
71%

Én tényleg nem értem, miért kell családon belül házasodni? Nekem ez vissza taszító. Még a negyed unokatesóimat is ismerem ( persze nem ez a jellemző én tudom)nyilván csak haverként kezeljük egymást (negyedunokatesóval) , nemhogy a másodunoatesóm de nem értem,hogy jut odáig az ember, hogy össze jőjjön egy rokonnal...

Mi sem falun élünk, de mi nem idegenedtünk el egymástól

Persze ahány ház annyi szokás

2022. júl. 15. 11:26
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

28-as: az nem általános, hogy az emberek a negyedunokatestvéreket ismerik, másrészt azok egyáltalán nem rokonok biológiailag.

Az átlag emberek jó esetben az elsö unokatestvéreket ismerik, a másodikakat már nem igazán, föleg, ahol nem egy faluból származnak, hanem az ország (vagy netán a világ) különbözö részeiböl.

Nálunk egyik nagyszülöm zalai, a másik alföldi, a harmadik észak-mo-i, egy meg az ukrán határ közeléböl származik.

EGYELTEN unokatestvérrel nem ismerjük egymást, mert messze élnek tölünk. Mivel gyakorlatilag idegenek, ezért akár az is elörfordulhatnak, hogy közülük bármelyikkel párkapcsolatba kerülhetnénk, és senkinek eszébe sem jutna, hogy ez "családon belül" van!

2022. júl. 15. 14:15
 30/34 anonim ***** válasza:
5%

Annyi hal van a tengerben, nem tudom miért kell pont és csakis családtaggal/rokonnal kikezdeni?

Számomra ez nem ok. Aztán lehet sárral dobálni...

2022. júl. 15. 17:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!