Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Két másodunokatestvér közötti...

Két másodunokatestvér közötti nyilvános szerelem elfogadható? Hivatalosan is érdekel, társadalmi szempontból is (Magyarországon).

Figyelt kérdés

2021. máj. 21. 18:33
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
80%

Én ismerem a másodunokatestvéreimet, pedig van egy csomó. Ha nem is pontosan arcról, de névről biztosan. (Nem átlagos vezetéknevek vannak a családban.) Viszont egy unokatestvérem sincs, lehet, ezért ismerem a másodunokatestvéreket.

Nem tudnám elképzelni, hogy bármelyikükkel is kapcsolatba kezdjek, nekem ők még nagyon rokonok. De nem ítélek el senkit, akik így összeházasodnak.

2021. máj. 21. 19:20
 12/34 anonim ***** válasza:
60%

Anyai vagy apai ágról a dédszülők közösek. Vagy másként fogalmazva, anyud/apud unokatestvérének a gyereke a te másodunokatestvéred.

Ez azért már elég nagy távolság ahhoz, hogy a társadalom beleszóljon...meg a genetika. Ha családon belül megy a szájhúzogatás, az meg már egyéni probléma.

2021. máj. 21. 19:23
 13/34 anonim ***** válasza:
48%

Törvényes és szerintem elfogadható is.

Ismerek olyat, aki a saját unokatestvérével házasodott össze, még gyerekeik is vannak (nincs semmi genetikai bajuk). Bár tudtommal ez nem is legális és ez már szerintem is túl sok.

2021. máj. 21. 19:28
 14/34 anonim ***** válasza:
79%

12

Tévedés.

Van 2 testvér (ők a nagyszülők)

Az őgyerekeik egymásnak 1. unokatestvérei

Az ő gyerekei lesznek 2.unokatesók

2021. máj. 21. 19:32
 15/34 anonim ***** válasza:
53%
14-es: én nem ugyanazt írtam le?? :DD
2021. máj. 21. 19:38
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
A nagyszülő testvéreknek a szülei az én dédszüleim. Ebből adódóan a másodunokatestvéremnek is. Nem tudom ezen mi nem érthető, nem olyan bonyolult...
2021. máj. 21. 19:39
 17/34 anonim ***** válasza:
24%

Nem. Nincs köze a dédszülőhöz.

A dédszülővel nézve az már 3.unokatestvérek. Ami távolabbi mint a 2.

És itt arról van szó mennyire közeli vagy távoli

2021. máj. 21. 19:44
 18/34 anonim ***** válasza:
98%

Azt írta, hogy a dédszülő közös. Jól írta.

Azok gyerekei a nagyszülők (akik testvérek), azok külön-külön vett gyerekei, a szülők (akik unokatestvérek) és azoknak a gyerekeiről van szó (akik másodunokatestvérek). Helyesen írta, te nem tudsz értelmezni.

2021. máj. 21. 19:50
 19/34 anonim ***** válasza:
47%

#13 Elsőfokú uokatesók között is törvényes a házasság.

Családban amúgy tényleg fura lehet a tagoknak ha két másodunokatesó házasodik össze, de rajtuk kívül valószínűleg senki nem fogja tudni, közölni meg nem kell senkivel pl barátok, ismerősök. Szerintem amúgy ez még nem vészes egyáltalán, sima uncsitesóknál viszont kissé morbid azért még.

2021. máj. 21. 20:00
 20/34 anonim ***** válasza:
98%
18-as: Köszönöm! Én már feladtam, látom a szövegértés nem megy neki. :)
2021. máj. 21. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!