Miért nem válik el két ember, ha egyszerűen gyűlölik egymást?
Lehet tipikusan azok, akik azt mondják, hogy majd rendben lesz.... Majd elintézzük....
De soha se jutnak el erre a pontra.
És igen, a gyerekek miatt is nem válnak el.
De lehet más okuk.
Amiről lehet hogy mondjuk nem tudtok, mert nem akarják az orrotokra kötni.
Illetve az is egy opció, hogy nem tudnak egyedül ellenni a másik nélkül.
Valljuk be, nehezebb, meg intézni a válást, a papirokat.
Egyszerűbb tartani magukat a jelenhez.
Szerintem meg kellene beszélnetek, hogy ez egy komoly dolog, És senki se jár jól vele.
Nálunk az van, hogy miután végeztek a veszekedéssel, mintha mi sem történt volna úgy viselkednek. És aztán rám lesznek idegesek, hogy minek csinálom a balhét, ha esetleg felhozom, hogy megkéne beszélni a dolgokat.
Valószínű az egyedül elleni nem tudnak a helyes válasz, mert anyám háztartásbeli, apám meg főzni, mosni, takarítani nem akarna magára.
Ahhoz viszont tartom magam, hogy a gyereket használni kifogásként egyszerűen féregség.
Van egy ilyen elmélet, igazság, hogy hogyha valakinek már nagyon rossz, akkor tesz érte.
Az emberek a tetteik előtt mérlegelnek, akár tudatosan, akár tudat alatt. Elválnak, megszűnnek a veszekedések, de bonyolult, macerás lesz és aztán egyedül lesznek vagy marad minden úgy, ahogy van, megszokás, viták. Ők el tudják dönteni, hogy nekik melyik éri meg. Valószínűleg azért lesznek rád idegesek, ha felhozod a témát, mert érzékenyen érinti őket.
Egyébként az is lehet, hogy szeretnek veszekedni, bár a leírtak alapján nem tartom valószínűnek. De már láttam olyan párt, akik veszekedtek, pedig nem volt rá okuk. És megtehették volna, hogy nem veszekednek semmiségeken, de nem tették, mert valahol mélyen élvezték ezeket a kis vitákat, biztonságot nyújtottak.
Egyébként, saját tapasztalatom szerint, a veszekedések a válás után sem szűnnek meg. Nekem 11 éve váltak el, ha szóba állnak egymással veszekedés lesz belőle. Illetve ugyanúgy mind2 neked hordja el minden rossznak a másikat, legyen szó gyerektartásról vagy bármiről.
Ha a szüleid elválnak valamelyikőjuknek albiba kell költöznie, az meg drága, lehet arra sincs elég fizetés. Inkább ne pedzegesd a témát nekik, szerintem.
Igen, féregség.
A válás továbbá szégyen, mit fognak szólni a szomszédok. Inkább teljen el egy élet gyűlölettel, csak a látszat meglegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!