Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért nem válik el két ember,...

Miért nem válik el két ember, ha egyszerűen gyűlölik egymást?

Figyelt kérdés
Anyámról meg apámról van szó. Mikor mindketten itthon vannak állandó feszültség van, ha külön vannak akkor meg azt hallgatom, hogy a másik mekkora egy féreg. Ma egy kis dolgon úgy össze kaptak, hogy nekem kellett szétszednem őket. És már azelőtt is voltak ilyen kis dolgokon óriási viták mielőtt összeházasodtak volna. Sokan mondják, hogy a gyerek miatt nem válnak, de basszus ezzel cseszték el a gyerekkoromat, hogy állandó feszültség volt/van. Nem értem ezt, hogy miért kell valamit erőltetni, amikor szó szerint tapintható a gyűlölet közöttük.

2021. ápr. 20. 22:54
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Lehet tipikusan azok, akik azt mondják, hogy majd rendben lesz.... Majd elintézzük....

De soha se jutnak el erre a pontra.

És igen, a gyerekek miatt is nem válnak el.

De lehet más okuk.

Amiről lehet hogy mondjuk nem tudtok, mert nem akarják az orrotokra kötni.

Illetve az is egy opció, hogy nem tudnak egyedül ellenni a másik nélkül.

Valljuk be, nehezebb, meg intézni a válást, a papirokat.

Egyszerűbb tartani magukat a jelenhez.

Szerintem meg kellene beszélnetek, hogy ez egy komoly dolog, És senki se jár jól vele.

2021. ápr. 20. 23:01
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Mert kozos a haz.
2021. ápr. 20. 23:04
 3/9 A kérdező kommentje:

Nálunk az van, hogy miután végeztek a veszekedéssel, mintha mi sem történt volna úgy viselkednek. És aztán rám lesznek idegesek, hogy minek csinálom a balhét, ha esetleg felhozom, hogy megkéne beszélni a dolgokat.

Valószínű az egyedül elleni nem tudnak a helyes válasz, mert anyám háztartásbeli, apám meg főzni, mosni, takarítani nem akarna magára.

Ahhoz viszont tartom magam, hogy a gyereket használni kifogásként egyszerűen féregség.

2021. ápr. 20. 23:16
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
A közös hitel nagyobb kötelék mint a házasság.
2021. ápr. 20. 23:30
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

Van egy ilyen elmélet, igazság, hogy hogyha valakinek már nagyon rossz, akkor tesz érte.

Az emberek a tetteik előtt mérlegelnek, akár tudatosan, akár tudat alatt. Elválnak, megszűnnek a veszekedések, de bonyolult, macerás lesz és aztán egyedül lesznek vagy marad minden úgy, ahogy van, megszokás, viták. Ők el tudják dönteni, hogy nekik melyik éri meg. Valószínűleg azért lesznek rád idegesek, ha felhozod a témát, mert érzékenyen érinti őket.

Egyébként az is lehet, hogy szeretnek veszekedni, bár a leírtak alapján nem tartom valószínűnek. De már láttam olyan párt, akik veszekedtek, pedig nem volt rá okuk. És megtehették volna, hogy nem veszekednek semmiségeken, de nem tették, mert valahol mélyen élvezték ezeket a kis vitákat, biztonságot nyújtottak.

2021. ápr. 20. 23:33
 6/9 anonim ***** válasza:
66%
Van az a mondás, hogy miért nem megy arrébb a kutya, aki ráfeküdt a küszöbre, amiből kiáll egy szög? "Mert még nem szúrja eléggé a szög." A szüleid valószínűleg szenvednek a sok veszekedéstől, de nem eléggé ahhoz, hogy bevállalják a bizonytalanságot egyedül. Anyukádnak jelenleg nincs keresete, mégis miből tartaná el magát most, ha elválna? Apukádról is azt írod, nem akarna magáról gondoskodni. Hát kb ennyi a magyarázat és még lehet számos más is, ahogy előttem is írták, a közös ház, a közös hitel, a közös gyerek, a félelem az egyedülléttől, stb.
2021. ápr. 21. 06:14
 7/9 anonim válasza:

Egyébként, saját tapasztalatom szerint, a veszekedések a válás után sem szűnnek meg. Nekem 11 éve váltak el, ha szóba állnak egymással veszekedés lesz belőle. Illetve ugyanúgy mind2 neked hordja el minden rossznak a másikat, legyen szó gyerektartásról vagy bármiről.

Ha a szüleid elválnak valamelyikőjuknek albiba kell költöznie, az meg drága, lehet arra sincs elég fizetés. Inkább ne pedzegesd a témát nekik, szerintem.

2021. ápr. 21. 07:41
 8/9 anonim ***** válasza:
57%

Igen, féregség.

A válás továbbá szégyen, mit fognak szólni a szomszédok. Inkább teljen el egy élet gyűlölettel, csak a látszat meglegyen.

2021. ápr. 21. 09:48
 9/9 Savlekotő ***** válasza:
Mert nincs pénzük külön menni és persze félnek a változástól,a megszólástól.
2021. ápr. 28. 04:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!