Mit tennétek, ha egy ismerős/rokon rendszeresen megszegné a karantént? Tennétek valamit egyáltalán?
8-as, feleségemmel és két kisgyerekemmel élek.
November elején pozitívat teszteltem (csak nem úgy, mint a terhes nők szoktak :D) és 10 napra karanténba került az egész családunk.
Felhívtam a tesómat, mondta, hogy természetesen bevásárolnak, írjam meg e-mailben mit hozzanak.
Összeírtuk, másnapra hozták, én meg bankszámlájukra utaltam, amit fizettek érte. Mivel nem akartam terhelni őt (szintén családos, és sokat túlórázik), elsőre annyi mindent hozattunk, hogy csak még egyszer kellett néhány apróságot hozatnunk, és kibírtuk a 10 napot.
Amúgy lehet rendelni neten is, és végső esetben lehet az önkormányzat segítségét is kérni bevásárlásban.
Semmiképpen sem az a megoldás, hogy kijárkálsz vásárolni.
A kérdező ismerőse simán megfertőzhet bárkit, aki fuvaroz. Remek szívesség: elviszi valahová, mellékesen meg is fertőzi. Ha kórházból hozta haza, még jobb: valószínűleg súlyos betegség/műtét után levő emberről van szó, pont jól jön ilyenkor egy Covid-fertőzés a szervezetnek.
Hogy ki csinálná meg, ha nem ő? Hát mondjuk taxival hazajönne az illető. Vagy busszal (tömegközlekedéssel). Csak ennyit kigondolni már túl fárasztó egyeseknek.
Amúgy a rokon tudta, hogy egy fertőző ember mellé ül be? Én biztos be nem ültem volna!
8-asnak teljesen igaza van. Szinte biztos, hogy én is dealer vagyok, de soha senki nem tesztelt és nem produkáltam tünetet. De én is jártam abc-be, lidlibe ami úgy ahogy van egy covid elosztóhely, a pénztárosok, eladók a dílerek. Akinek gyenge a szervezete az kihullot, aki meg nem azé erősebb.
De jobbat mondok, senkit nem tesztelnek a szuri előtt... Miért nem? Mert tökmindegy, lásd előző választ. Mivel ma megkaptam én is az első szurit, én is bekerültem a bűvös körbe.
Addig fog tartani a covidhiszti amíg a politikuszok akarják, hogy tartson. Ez fix. Mo-on egészen biztosan a következő választásig, esetleg még a következő önkormányzati válsaztásig fogják elhúzni. Remekül megélnek belőle, ahogy az újságírók is.
A járvány pedig addig fog tartani amíg mindenki el nem kapja, onnantól teljesen mindegy, hogy valaki vírushordozó, mert nem lesz újdonság a többi emberre nézve, hiszen egyenszintre fogunk érni.
Feljelenteném , mivel betegeket is szállít akik könnyebben elkapják és bele is halhatnak...
Komolyan kórházi csomagok covidosan, nem normális.
Nem akartam már hozzászólni, de egye fene...
Nem azt mondtam, hogy normális, de nem foglalkoznék vele. (ez az eredeti kérdés)
Tudja hogy pozitív, legyen az az ő lelkiismeretére bízva, hogy kimegy vagy nem.
És még annyit, hogy nap mint nap hány emberrel találkoztok akikről nem tudjátok hogy covidos vagy nem!?!?
És utoljára leírom, hogy nem normális amit csinál, de nem az én dolgom ellenőrizni. Arra ott van az illetékes hatóság.
Kérdező: tedd azt, amit jónak találsz.
#1 #8 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!