Örököltem, de nem érzem magam jogosultnak rá. Át lehet ezt iratni másra?
A nagynéném meghalt.
Rossz így kifejezni magam de én voltam a "kedvence". Így a házát a telekkel együtt én örököltem és a testvérem.
( Hosszú betegségben szenvedett, írt végrendeletet ezért)
Viszont én negyed annyiszor nem látogattam mint az apukám, aki gondoskodott is róla. Igazságtalannak érzem ezt.
Átlehet ruházni a megörökölt vagyont másra? Vagy csak annyit tudok tenni, hogy ha megkapom én is tovább adom?
28, ez mocskos dolog.
És ha valakit rákényszerítenek, hogy lemondjon valamiről az már utána nem is lehet az övé??
A hagyatékin nem lehet "lemondani valaki javára". Ott elfogadni lehet vagy visszautasítani az örökséget. Ha végrendelettel kerülték ki a közvetlen leszármazót, akkor ő igényt tarthat a köteles részre (harmadrésze az örökségnek).
Ha megörökölsz valamit, az a tied. Eladhatod vagy elajándékozhatod, de szerintem ne tedd. Egy ingatlan egy élet munkája, nem te kérted, de megkaptad, ne dobd el magadtól, ha már így alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!