Örököltem, de nem érzem magam jogosultnak rá. Át lehet ezt iratni másra?
A nagynéném meghalt.
Rossz így kifejezni magam de én voltam a "kedvence". Így a házát a telekkel együtt én örököltem és a testvérem.
( Hosszú betegségben szenvedett, írt végrendeletet ezért)
Viszont én negyed annyiszor nem látogattam mint az apukám, aki gondoskodott is róla. Igazságtalannak érzem ezt.
Átlehet ruházni a megörökölt vagyont másra? Vagy csak annyit tudok tenni, hogy ha megkapom én is tovább adom?
Ha önszántából neked adta, akkor igenis jogosult vagy rá!
Ő így szerette volna, így látta jónak, ne sértsd meg a végakaratát.
Ha van gyereked, gondolj arra, hogy te is tudod majd őt segíteni abból a pénzből, ha nincs, gondolj arra, hogy majd egyszer lesz!
Nincs gyerekem, sőt párom sincs. Albérletben lakok, de ha nem is luxusban, de kijövök a pénzemből.
Itt igazából arról van szó, hogy édesapám aki ápolta, látogatta többet érdemelne mint én.
Ha apukádnak adod, akkor amikor apukád eltávozik az élők sorából és örököltök, a tesód kapja meg ennek is a felét (már ha apukád megtartja/befekteti valamibe). Szóval ház feléből jut neked végül a negyede. Én így nem ajándékoznám el.
Szerintem azért rátok hagyta, mert a fiatalabb generációt akarta támogatni.
Kérdés, hogy a többi érintett mit gondol róla. Főleg apukád. Lehet, hogy ő is a nagynéni akarata szerint gondolja.
Ha mindhárman máshogy tennétek,(és nincs más lehetséges örökös)akkor arra van lehetőség a hagyatékin, hogy másképp osztódjon a tulajdon. Osztályos egyezségnek hívják, mindenkinek azonos véleményen kell lenni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!