Mit tudunk tenni?
21!
Nem veszekszem, tényeket közöltem. Az mar a te dolgod, hogy neked nem tetszik.
Nem lehet vele sajnos semmit csinálni, ha a hasonló példákat nézem a családban, környezetemben - hacsak nem iratsz fel a háziorvosával valamilyen nyugtatót neki. :) Vagy magadnak... -_-"
Nálunk ezek a sztorik sajnos úgy végződtek, hogy amíg az öreg élt, manipulált és hisztizett, követelőzött a figyelemért, szeretetért, mint egy gyerek. És mivel így viselkedett, ezt sosem kapta meg. Aztán meghalt, és mindenki megkönnyebbült.
Én albérletben éltem egy hasonló nénivel, a saját lánya elköltözött 2000 km-rel odébb, mert nem bírta elviselni. Minél betegebb volt, annál rosszabb volt vele. Semmivel sem lehetett a kedvében járni.
Szar helyzet ez. De végülis a házért a néni dolgozott meg és az ő férje. Tehát kirakni onnan nemcsak jogtalan lenne, hanem erkölcsileg is aggályos. Nézd, lehet hogy nem tetszik neki az, hogy ő fele tulajdonos, de közben meg ott vagytok rajta kívül ketten meg nem tudom hány gyerek, szóval valószínűleg az ingatlan használata 50%-ról (haszonélvezet esetén 100%-ról) leredukálódott kb 10-20%-ra.
Azonban ha ő ezt megengedte, hogy a nyakára költözzetek, akkor meg nem fair hogy utána meg elkezd kiálhatatlanul viselkedni.
"Azonban ha ő ezt megengedte, hogy a nyakára költözzetek, akkor meg nem fair hogy utána meg elkezd kiálhatatlanul viselkedni."
Azt azért nem árt ám végiggondolni, hogy nyilván egy minimum 70-80 éves nőről van szó, aki a leírták alapján egyáltalán ne, fitt és egészséges, plusz esélyesen demens is. Nem azért kiállhatatlan, mert az akar lenni....
Mit tudtok tenni? Nagyon sok mindent.
- nem gondozod. Nem a te dolgod, hanem a férjedé. Mindenki gondoskodjon a saját szüleiről.
- elköltöztök, mert akárhogy nézzük, a nyakára szültetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!