Miért zavarja a rokonaimat, hogy jól keresek pályakezdőként, mikor tanultam érte eleget? Miért nem tudnak velem örülni?
Nem szülőkről van szó, ők maximálisan támogatnak és büszkék. Nagybácsi, nagynéni, nekik a házastársaik, unokatesó, keresztszülők...
Sokat és eredményesen tanultam, keresett szakmát, Ausztriában is sikerült elhelyezkedni, így elég evidens, hogy viszonylag már így az elején jól keresek. Azóta öröm helyett folyamatos beszólogatást kapok, hogy bezzeg ők X év munkaviszony után, húzzák a szájukat mindenre. Pedig én magamtól nem is beszélek erről, de folyamatosan kérdezgetnek, főleg anyagi természetű dolgokat (fizetés, béren kívüli juttatások, milyen lakást kaptam stb.), véletlenül sem arról, hogy milyen a munka, hogy tetszik, hogy haladok a nyelvtanulással, amit kért a munkáltató vagy bármi hasonló... Miért csinálják ezt, valamint mit tegyek én, hogy álljanak le? Nem akarok durva lenni, de nagyon zavaró kezd lenni.
Nem olvastam el a hozzászólásokat. Abszolút az irigyseg beszél belőlük. Ők sok évnyi munka után nem kapnak annyit, mint te, irigykednek. A végzettségüket nem ismerem, de az is tény, hogy akinek alacsonyabb végzettsege van, az mindig kevesebbet fog keresni és vele végeztetik el a kulimunkákat. Akinek csak 8 általánosa van, soha nem fog tudni jól keresni. Egy jó burkoló máris jobban keres még hazai viszonyok között is.
A kérdésedből ítélve: fiatal vagy és picit rapasztalatlan ezen a téren. Itt Magyarországon pont ezért nem szoktuk egymással megosztani,mennyit keresünk, hogy az ilyen szitukat elkerüljük. A rokonaidnak semmi köze a te jövedelmedhez. Ha gyakran kell velük találkoznod, ne áruld el nekik, mennyit keresel, milyen juttatasokat kapsz. Ha nagyon faggatóznak, mond azt, hogy a kinti viszonyokhoz képest tűrhetően keresel, meg tudsz belőle élni,nincsenek anyagi gondjaid. Aztán inkább tereld a munkádra a szót: De a fizetésért itt is meg kell dolgozni, elvarasok is vannak. Múltkor is volt egy nagyon nehéz feladatom, napom, (itt akár konkrét feladatokat is mondhatsz a munkádból), rengeteg mindent kellett csinálni, stb. És meg 1 jó tanács: a 98 éves dédiddel ne ossz meg minden infót, főleg a keresetedről ne. Az ilyen idősek már tudnak kiszámíthatatlanok lenni, rosszul mérik fela helyzetet, olyanoknak adnak tovább bizalmas információkat, akiknek nagyon nem kéne. Ez a korosztály már egyre inkabb gyerek-szintjén van, őket védeni kell, akár információk visszatartásával is.
A munkádhoz és az előmeneteledhez amúgy további sok sikert és kitartást kívánok. A jövedelmed beosztásához pedig bölcsességet, ne szórd el, legyen ez a későbbi vagyonod alapja.
A testvéremnek ugyan ez volt.
Hazajött a pályakezdő fizetésével és minden családtag sajnálta tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!