Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ilyen viselkedés lehet szakító...

Ilyen viselkedés lehet szakító ok?

Figyelt kérdés

Tanácsot kérnék tőletek,lehetséges-e ilyen fajta problémán segíteni.

Párommal öt éve élünk együtt,nem vagyunk házasok de olyan mintha az lennénk.Én családcentrikus,összetartó családból származom,párom elmondása szerint szintén.Ennek ellenére azt tapasztalom neki legjobb lenne ha nem is lennének rokonaim.Eleinte nem volt kiélezett a helyzet rokoni összejöveteleken,párom elvolt,végül is kérdezgették ilyenkor hisz meg akarták ismerni.Aztán ahogy telt az idő egyre jobban nem akart jönni az ilyen összejövetelekre.Nekem felnőtt gyerekeim vannak és mindegyiknek párja,szüleim,testvéreim.

Oda jutottunk hogy állandóan vitatkozunk ha hívnak valahova vagy én akarom elhívni őket.Kifogása az,nem érzi jól magát,nem szólnak hozzá,nem ismeri a témát amiről beszélgetnek,szerinte egy-két rokonom levegőnek nézi.

Párom pedig értelmes,ha csak kettesben vagy hármasban van valakivel akkor szépen elbeszélgetnek.Mihelyt sokan vagyunk ő máris rosszul érzi magát.Sajnos a helyzet egyre rosszabb,nem akar jönni velem és ide se jöjjön senki.Idáig jutottunk.

Kérdezném,mit tudok ezen segíteni,tudok-e egyáltalán,lehet-e ilyesmi szakító ok?

2021. febr. 8. 11:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.

Elnézést a helyesírásért, mondatfelépítésért.

2021. febr. 8. 13:34
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Úgy kell föltenned a kérdést, hogy együtt tudsz-e élni azzal, hogy a családi eseményeken jellemzően a párod nélkül veszel részt, ill. ritkán hívsz magatokhoz mást.

Ha jól értem, neked volt előző házasságod, felnőtt gyerekeid vannak stb. Közös gyerek pedig (ha jól értem) nincsen.

Ha egyébként jól megvagytok, nem muszáj szakítani, de lehetne lazábbra venni a kapcsolatot. Ha pl. nem laknátok együtt, akkor máris nem téma, hogy az egyedül általad lakott lakásba kit mikor hívsz vendégségbe.

Ettől még ti találkozhattok, csinálhattok kettesben programokat, szexelhettek. Ez egyrészt tényleg visszalépés egy kapcsolatban, másrészt így mindketten úgy élhetnétek, ahogyan szeretnétek.

Nyilván ennek megvan a veszélye, hogy összetalálkoztok egy olyan, ellentétes nemű emberrel, akivel ebben (is) egyeztek, és emiatt szakítanátok jelenlegi párotokkal. Azért ezt a kapcsolatot nem úgy kell kezelni, mintha első házasságotok lenne és közös gyerekeiteket nevelnétek a közösen vett lakásotokban. Olyan szintű legyen a kapcsolat, ami mindkettőtöknek megfelelő. Ha ebben nincs egyezség, lehet szakítani.

2021. febr. 8. 13:35
 13/24 A kérdező kommentje:

Először 8-ra reagálnék.Szüleim falun felnőtt,tisztességes emberek.Sokat dolgoztak,mindig a család volt az első.Névnapot,születésnapot,ünnepeket együtt töltöttek,ez volt a minimum.Vannak gyerekeim párral,ez a családi értékrendünk hogy ha összejövünk mind együtt legyünk.Páromtól akivel évek óta együtt élek azt várják hogy legalább miattam alkalmazkodjon a szokásaikhoz.Tiszteletlenségnek veszik ha nem teszi.Úgy gondolják ennyit egy nő megtehet a szeretet férfiért.

Másodszor 7-re reagálnék.

Külön köszönöm a magyarázatodat,eszembe sem jutott még ilyen megközelítésben látni a problémát.Tulajdonképpen páromra is ismerek,ő is értelmes,egyes témákban különösen jártas.Sajnos ennek az a hátránya hogy nem is igen szeret olyasmiről beszélgetni ami őt nem érdekli.

Nehéz helyzetben vagyok,ha elfogadom őt ilyennek,hogy szeretne kimaradni a családi összejövetelekből,akkor szüleim,gyerekeim meg fogják utálni őt.Aztán ha egyszer mégis eljön,valóban nem fognak maguktól hozzá szólni.Tudjátok mi szeretjük a nagy beszélgetéseket,iszunk,eszünk,jól érezzük magunkat.Párom nem ilyen,ő visszafogottabb,pár emberrel szeret beszélgetni de nem mindenkivel.

Tehát értem.A problémára mégsem látok megoldást.

2021. febr. 8. 13:39
 14/24 anonim ***** válasza:
7-es és 10-es vagyok, bocs a helyesírásért és mondatfelépítésért.
2021. febr. 8. 13:41
 15/24 anonim ***** válasza:
71%

Párod jobban teszi, ha menekül ilyen undorító családból. Jajj a Peti nem úgy ugrál ahogy mi fütyülünk, akkor majd jól kiutáljuk, majd megtanulja. Dedó bammeg...

Az a megoldás, hogy kiállsz a párod mellett és helyreteszed a "kedves" kiscsaládot.

2021. febr. 8. 13:48
 16/24 anonim ***** válasza:
83%

Szia,

7-es vagyok, örülök hogy tudtam segíteni rálátni a dolgokra. Igaz, valóban nincs még megoldásod rá. Valójában, azt mondanám, hogy mindenkit úgy kell elfogadni amilyen. Nem szabad senkit sem megváltoztatni, de annál is inkább, tiszteletben kell tartani. A szüleidnek jobban megkéne érteniük hogy párod milyen ember. Ebben te tudsz leginkább segíteni, elkéne magyaráznod nekik hogy ő másfajta beállítottságú és ha nem tetszik nekik akkor ez van. Ha szereted őt, valóban... szereted őt, akkor védd meg és maradj vele. Ha nem, akkor jobb külön. Felesleges annyi stresszt vinni egymás életébe, csupán előbb megfogtok halni a stressztől(köztudott). Egyébként nem hiszem, hogy a szüleid és gyerekeid megutálnák őt emiatt. De, ha mégis úgy gondolod hogy ez okot ad arra, hogy a szüleid megutálnák őt ilyesmi miatt, akkor ne haragudj, de azt kell mondjam, a szüleiddel baj van. S kérlek, ezt ne vedd sértésnek.

Minden jót kívánok.

2021. febr. 8. 13:54
 17/24 anonim ***** válasza:
76%

Igen, nálam válóok lenne, ha a párom folyton ráncigálna mindenféle nagycsaládi ünnepre, akaratom ellenére, csak mert a Gyuri bácsi, meg a Tekla mama megharagszik, ha nem megyek el, illetve, ha mihozzánk csődítené a komplett pereputtyot. Nem, én még voltaképp a saját rokonságomra sem vagyok kíváncsi. Nem is megyek hozzájuk.

Ha esetleg meglátogatnak, egy kényszerű kávé, meg egy pohár ásványvíz után 40 perccel már komoly utalásokat teszek arra, hogy illik felállni és hazamenni.

Ez van. Szeretek csendben, kizárólag a családdal együtt lenn -lehet, hogy ez azért van, mert napközben, a munkám révén többszáz emberrel találkozom, és elegem van az emberekből mire hazaérek.

F/50

2021. febr. 8. 13:57
 18/24 A kérdező kommentje:

Mindenkinek írnám.Nem opció a különköltözés,én sem tartanám azt normálisnak hiszen együtt terveztük a jövőnket.Páromnak meg egyértelmű szakító ok lenne,úgy venné nem szeretem.

Így meg valóban így van,vitára ad okot hogy kit hívhatok el ide mert párom leginkább senkit nem lát szívesen,látni teher számára a vendég.

Ha többen vannak akkor egyenesen katasztrófaként éli meg jövetelüket.

17-nek írnám,ha megérteném párom ellenszenvét a vendégeskedéssel kapcsolatban akkor tulajdonképpen feladnám életem egyik legfontosabb részét.Amiért is én nagyon is szeretem a családi összejöveteleket,jólesik időt tölteni szüleimmel,gyerekeimmel.Nekem ez fontos.Nem teher.

7-nek írnám,lehetséges ha elmagyaráznám szüleimnek,gyerekeimnek párom miért ilyen (hiszen segítettél hogy értsem),nem utálnák őt,csupán furcsálnák viselkedését és hozzáállását a család fogalmához.

Azt gondolnák ilyen felfogással nem hozzám való.Lassan én is így gondolom.Valóban mások vagyunk e tekintetben,észérvekkel tudnám megérteni őt,de ennek ellenére rosszul esik hogy nem bírja ki velem ezeket a találkozókat az én kedvemért sem.Hozzáteszem ésszel értem.

Elfogadni nehéz.

2021. febr. 8. 14:24
 19/24 anonim ***** válasza:
16%

Én meg úgy látom, hogy mintha nem lennél annyira fontos a párodnak. Mintha ő már kezdene leválni rólad. Eddig tudott alkalmazkodni, "kibírta" azt a néhány családi összejövetelt, most meg már nem? Nem vagyok benne biztos, hogy ő is ugyanúgy tervezi a közös jövőt, legfeljebb még nem talált jobbat.

Azért gondolj bele, akarsz-e egy olyan emberrel együtt élni, aki nem látja szívesen a gyerekeidet? (és ahogy öregszik, ez egyre rosszabb lesz)

Aki nem szereti és nem tiszteli a családodat?

Azt azért elvárja, hogy te menj az ő családjához, vagy ő sem jár haza?

Én azt olvastam, és egyet is értek vele, hogy minél magasabb az intelligenciája valakinek, annál könnyebben tud alkalmazkodni. Már, ha akar, és azt hiszem, ez a kulcs. A párod nem akar.

Mert nem vagy neki fontos.

2021. febr. 8. 15:26
 20/24 anonim ***** válasza:
27%
Ha van egy jól működő család miért is dobnánk a kukába egy Élettárs kedvéért? Aki ma van, holnap meg esetleg már nincs. A családod meg volt is és lesz is.Én nem tenném. HInkább keresnék olyat, aki jobban passzol a szeretett közegemhez.Gondold el, pl. megszakitod a családoddal a kapcsolatot és nőd egy év múlva beleszeret másba és elhagy. Utána kuncsorogsz vissza a családhoz?
2021. febr. 8. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!