Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi ez a hirtelen felháborodás?...

Mi ez a hirtelen felháborodás? Lehet hogy ezzel vége a szoros kapcsolatunknak?

Figyelt kérdés

A násznagyaimnak gyerekük született, ugyanazon a napon, amikor nekünk. Nagyon jó a viszonyunk velük, gyakorlatilag testvéri, holott távoli unokatestvérem csak a násznagyom.

Na most ők felkeresstek azzal, hogy legyünk a gyerek keresztszülei (ők reformátusok). Mi közöltük, hogy nem tudjuk ezt el állani, egyrészt mert én nem vagyok megkeresztelve, másrészt mert a feleségem rég szakított a reformátusokkal.

Ez megdöbbenést váltott ki náluk és kissé kínos helyzet keletkezett. Valahogy letudtuk ezt, megértették, hogy nem vállalhatjuk, mert nem vagyunk erre megfelelő választás. Az este végén a násznagyaomnak az az ötlete támadt, hogy akkor kereszteljük együtt, vagy egymás után a gyermekeket és tartsunk együtt bulit. Megmondtuk nekik, hogy ez sem lehetséges mert nem szeretnénk megkeresztelni a gyermeket.

Itt elbúcsúztunk, majd távoztak. Reggel megint felhívott, hogy "az este ittam és biztos nem gondoltam át, mit mondtam" és megint rákérdett. Én közöltem vele ugyanezt, hogy, nem fogjuk megkeresztelni.

Rá nem jellemző módon elkezdett hangoskodni, csapkodni, kikelt magából, hogy "a gyermeket meg kell keresztelni, mert beteg lesz ha nem" meg hogy "magunkra vonjuk Isten haragját ha nem kereszteljük meg", meg hogy "így nem lehet majd az ő keresztény gyermekük az én fiam barátja, mert rosszra nevelné". Összevesztünk és kinyomtam.

Normális ez a helyzet? Lehet, hogy vége a nagy barátság a ezentúl?

2021. jan. 31. 23:45
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
52%

Ha nem érdekelne, akkor negatív véleményed sem lenne róluk. Mint nekem sincs se pozitív se negatív, mert nem tartozom egy valláshoz sem.

Te kérdező csak simán gyűlölöd a vallást, ismerősöd meg túlságosan ragaszkodik hozzá. Jobb is ha megszakad a kapcsolat.

2021. febr. 2. 23:43
 22/25 A kérdező kommentje:

21

Igen,lehet jobb lesz. Bár nagyon sajnálok egy 25-30 éves barátságot emiatt felrúgni

2021. febr. 3. 00:09
 23/25 anonymousreview60 ***** válasza:
82%

Kérdező: Nem te rúgod fel(!) a kapcsolatot, hanem a barátod rúgott bele(!). Te maradj felé nyitott, és amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!

21 azonban jogosan kérdezni, hogy miért ennyire éles a kiszólásod (nem pedig az elutasításod) az intézményesült vallásokkal szemben.

2021. febr. 3. 06:46
 24/25 anonim ***** válasza:
76%

Hú, én már csak azért megszakítanám vele a kapcsolatot, mert elválasztaná a gyerekeket az Ő marhasága miatt.

Ilyen ostoba emberrel inkább ne tarts fenn közeli kapcsolatot.

2021. febr. 3. 17:10
 25/25 A kérdező kommentje:

24

Igen, lehet ez lesz a vége. Én is úgy érzem, hogy neki ezek szerint nem elég fontos a több évtizedes barátságunk.

2021. febr. 3. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!