Sógor probléma, hogy lehet ezt balhé nelkul helyrehozni?
Felújításban vagyunk, nem akartam de egyik nővérem rábeszélt, hogy hívjam el segíteni sogoromat csempezni, mert a falakat kivettek a kőművesek, aljzatbetonoztak és fenn gipszkartonoztak. A férjemmel csináltunk minden mást eddig,de neki májusban eltört a térde és már volt nemrég vele táppénzen,mert kattogott és nagyon fájt neki, termelni főleg hideg,kemény betonon nem bír. Elhivtam sogoromat, hogy ugyanannyiért mint másnak csinálna csinálja. Nővéremmel nem igazi a kapcsolatunk, feltestverek vagyunk és úgy néz rám, mint aki haragszik és most ő tesz nekünk szívességet. Viszont úgy rakta le a csempet sogorom, hogy tiszta hullámos. Nem gondoltam, hogy az étkező asztal pár lábát és a kanapét majd ki kell ekeljuk azért, hogy ne billegjen! Borzasztó ideges vagyok, mert nem tudom, hogy hogyan lehet ezt szépen elmondani, hogy ami több szazezerbe került csempe rosszul van lerakva? Nem voltunk itthon, dolgoztunk amikor csinálta és mikor hazajöttem majdnem elsirtam magam és azóta is ha ránézek. Szerintem vizmerteket tuti nem használt.
Hogy mondjam neki, hogy ebből ne legyen nagy családi balhé?
Ezt sehogy nem tudod úgy megmondani, hogy ne legyen családi balhé. Egyébként nem mindegy? Azt írod, nem jó a kapcsolat egyébként sem, akko rnem is értem, minek keleltt ebbe belemenni... Igénytelen , gányolt munka, biztosan azt hitte, hogy ingyen kell, és csak udvariaskodásból mondtad, hogy fizetsz érte, főelg, ha még a nővéred is azt hiszi, hogy szívességet tett. Ez lett belőle...Lefotózhatod, és kirakhatod pár helyre, hogy aki nem akar így járni, ne őt hívja...még csak szava sem lehet, mert az eredmény magáért beszél.
Remélem, legalább a munkadíjat nem fizetted ki! Hívsz egy leinformálható rendes szakembert, hogy mit tud vele kezdeni, de valószínű, hogy azon kívül, hogy felveri és újra rakja (az új csempét), semmit. VAgy bámulod életed végéig, ill. a következő felújításig, és minden nap eszed az ideget, amikor csak megpillantod. Ezel együtt egy életere megtanulod, hogy családon belül nem hívsz senkit dolgozni.
1. A sógor szakember, vagy csak "jobban tudja, mint egy mester" kategória?
2. A sógorral közölni kell, hogy vagy kijavítja (felszedi, megveszi az új csempét és lerakja rendesen, vagy feljelentitek.
alapszabály: mestert nem hagyunk egyedül, ha az első négyzetméternél láttátok volna, hogy nem jól végzi a munkát, már ki lehetett volna rakni.
most vagy benyeled, vagy kibalhézod belőle az okozott kárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!