Babát várok és a sógornőm kikészít?!
Kezdjük azzal, hogy neki van 3 neveletlen gyereke, de azt hiszi, hogy profi és mindenbe bele kell szólnia.
Először is amikor bejelentettük 20 hetesen, hogy terhes vagyok, közölte, hogy ne éljünk bele magunkat, mert még elmehet a gyerek (3 éve elvetéltem)
Utána elkezdtük a gyerek szobát, amit előszererettel jött hetente megnézni, és belekötni még a festék márkájába is. Aztán hetekig az volt a legnagyobb problémája, hogy letisztult szobát csinálunk. Világos szürke, fehér, világos halvány kék színekben van az egész, de van egy játszós sarok, ami szafari témájú, mindenki szerint pinterestre illően gyönyörű szoba lett. De sógornőm szerint üres és színtelen, és az otthon évek óta porosodó, kiugró mintájú ormótlan nagy minden féle színes matricáit rakta a falhoz, és szólt a férjemnek, hogy segítsen lehúzni es odaragasztani -.- nem is értettem hogy gondolja.
A másik meg lehet nem olyan durva, de a fölényeskedő és dicsekvő, "legyetek hálásak" hangsúly cseszett fel. Szóval hozott a gyerekeitől egy zsák ruhát, ami tényleg aranyos, de Ő is használtan vette egy több gyerekes családtól, ezért a 90%-a kinyúlt, a mintája egyáltalán nem látszik, mert annyira halvány, vagy mert "szét van repedve" (remélem értitek), olyan foltok vannak rajtuk amik sosem jönnek már ki, és van amelyik lyukas is. Már erősködött, hogy egyből mossam ki es közösen tegyük a szekrénybe. Kínomban csak annyit mondtam, hogy nincs még baba mosószerem.
De amin kiakadtam tegnap történt, 4 hetem van szülésig, de még csak most gondoltuk ki a nevet. XY Mátyás Nándor nevet szeretnénk adni a kicsinek, és amikor bejelentettük, sógornőm fintorogva beszólt, hogy legalább az egyik neve ne lenne öregemberes. Erre magam se tudom, miért, valószínűleg a hormonok miatt, de enyhe sírásban törtem ki,és órákig nem bírtam kijonni a szobámból, a férjem inkább elkuldött mindenkit, és egesz nap vigasztalt...
Örülök, hogy kiírhattam, hogy mennyire ki vagyok akadva, kicsit jobban érzem magam :(
Mondd meg neki, hogy a saját otthonában dirigálhat nálad NEM!
Amúgy nagyon megértelek, én is terhes voltam, amikor összevesztem a sógornőmmel. Ki akart oktatni, mert hogy neki már van gyereke.
Tudasd vele, hogy nincs joga beszólogatni, kérd, hogy tartsa meg magának a véleményét, te se véleményezted az ő gyerekeinek nevét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!