Bunkóság visszautasítani a tortaszeletet?
Te nem vagy normális, 24-es. Nekem rengeteg ismerősöm van, aki ezzel küzd, és igen, ez egy kemény küzdelem. Nem, nem szoktunk sütiket majszolni otthon, hanem tudod, milyen "csalás"-ok szoktak lenni? Kicsit többet ettünk a purpur kenyérből, vagy nem számoltunk az egész fazék ételben lévő 1 fej hagyma szénhidráttartalmával. De sokan minden egyes grammot követnek, szóval ne magadból indulj ki!
És ha én úgy is döntök, hogy most megeszek valamit, amit nem lehetne, azt nem más kedvéért fogom megtenni. Én egy évben egyetlen egyszer engedélyezem magamnak az édességet, és az az én szülinapom, és nem apósé, meg az utolsó fszfej rokoné, aki beteg emberre tukmálja a szarjait.
Inzulinos cukorbeteg vagyok.
Én már nem számolgatok, mert pontosan tudom, hogy miből mennyi az annyi, amit megehetek.
Akik tudják, hogy cukros vagyok és mégis győzködnek, azok végtelenül primitívek és az ilyenekkel nincs tovább dolgom. Legyen az após, vagy a római pápa, nem érdekel.
Aki meg azt mondja, hogy a cukrosok is "bűnöznek", az nem tudhatja, hogy az aznapi mennyiség hogy van számolva.
Én is ettem már reggelire olyasmit ami nem volt tanácsos, de a nap folyamán ehhez a mennyiséghez kalkuláltam a többi étkezést és a kiegyenlítéssel minden rendben lett.
A kórházakról meg inkább ne beszéljünk!
Még véletlenül sem kapom azt a menüt, ami egy cukrosnak megfelelő lenne! A napi 6 db. fehérliszt zsemle amit kiosztanak már önmagában 180 pont, holott 150-160 pontot lehetne ennünk MINDENNEL együtt!
Szóval hagyjuk!
"Én is ettem már reggelire olyasmit ami nem volt tanácsos, de a nap folyamán ehhez a mennyiséghez kalkuláltam a többi étkezést és a kiegyenlítéssel minden rendben lett."
Gratulálok. A cukor diéta nem olyan mint egy fogyokura hogy mindegy hogy még mit csak kalória deficit legyen. Cukrosoknak rendszeresen kell enniük alacsony szénhidrát tartalmú kevés ételt. Ha te reggel benyomsz egy torta szeletet később meg koplalsz akkor egyszer felmegy egyszer leesik a cukrod. Egészséges ember szervezete ezt kompenzálja, annyi inzulint küld a vérbe amennyi éppen kell, de a cukrosoke nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!