Más családokban is követelőznek egy huszonéves nőnél a gyerektémában és a méhében turkálnak, míg a harmincéves középvezető férfira azt mondják, hogy "karriert épít a szentem, jól teszi"?
10
Azért, mert elmaradottéknál a nő ül otthon a tűzhelynél, a férfi meg szórja szét a magjait. Mindenkit nem tudsz megváltoztatni, úgyhogy ezzel annyit tudsz tenni, hogy udvariasan bólogatsz vagy leoltod, ahogy jól esik és éled az eleted, ahogy neked tetszik. Szerencsére ilyen megjegyzésektől még senki nem esett teherbe, nem ők élik az életed, úgyhogy nyugodt szívvel csináld azt, amit szeretnél.
Miért akarná akárki feláldozni az élete tanulás és karrierépítés szempontjából legproduktívabb időszakát? Ja, vannak fontosabb dolgok is, mint a gyerek, főleg, hogy ha nagyon filozofálgatni akarsz, a gyerekvállalás igenis egy nagyon önző tevékenység magával a gyerekkel szemben is, meg a világgal.
"És ezért mondják, többek között, a lányoknak, hogy igyekezzenek. Mert nekik egyszerűen biológiai okokból kevesebb idejük van." - szerintem meg nem ezért mondják nekik, nem hinném, hogy vaidegen emberek más nők petesejtjeiért aggódnának, hanem inkább a társadalmi berögződések vannak itt előtérben.
Most őszintén, szerinted egy ember, egy nő nem tudja pontosan, hogy kb. mennyi ideig képes szülni és eldönteni, hogy neki mikor fér bele vagy éppen nem fér bele? Dehogynem. Akkor hogy jön ahhoz bárki, hogy még külön figyelmeztesse?
Sosem hallottam embereket 30-40-50 éves férfiakat vegzálni, hogy mikor csinász már gyereket, mert romlik a spermád. Nem, ezt is csak nők arcába vágják.
A valóságban igazából arra kíváncsiak, nincs-e valami eü. probléma veletek.
Mostanában már nem annyira gyakori, hogy a fiatalok a 20-as éveik elején összeházasodnak. Így mindenki arra gondol, hogy úton van a baba. Aztán eltelik néhány hónap és mindenki kombinálni kezd.
9. Annak, hogy valaki nem vállal gyereket, nemcsak az "önzés" lehet az oka, hanem mondjuk meddőség, egészségügyi vagy lelki problémák vagy mondjuk úgy gondolja, hogy valamilyen szempontból nem alkalmas a gyereknevelésre, esetleg nem akarja a génkészletét és a betegségeit örökíteni / nem lát olyan jövőképet maga előtt, amit a szeretett gyermekének kívánna.
Ezek intim dolgok, tehát egyéni döntés és a legszigorúbban vett magánügy.
A bunkóság teteje a női-férfi kettősmérce, meg az, ha ebbe a döntésbe bárki beleszól, belekérdez.
Az én nézőpontomból amúgy éppen az az "önzés", ha valaki a fentiek ellenére vállal gyereket, mert neki "kell", ez a világ rendje vagy mert kívülről sulykolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!