Hogy reagálnál, ha az anyukád az utolsó pénzét kölcsön adná a testvérednek, és emiatt nem futná neki 3 szelet tortára és a szülinapi ebédedre, amit korábban ő ajánlott fel?
Te direkt csak 3 szelet tortát kértél, hogy ne legyen drága, és kb 3000 ftnyi ebédet.
Tesónak nem létszükséglet, de mindig kéreget ahelyett, hogy a saját pénzét szabadítaná fel(drága tárgyak).
Azt mondja halasszuk el a szülinapom amíg a testvérem vissza tudja adni a pénzt.(párnap, egy két hét, max egy hónap)
A tesónak negyedmilliós telefonja van, (amit tőled kapott), 150 ezres matraca, 120 ezres mikroszkópja(nem kell a munkájához), millió méregdrágra ruhája, amit tőled kapott, meg párat a szüleitektől és bezsákolva állnak.
Azt hiszem ez volt az utolsó csepp, minden szeretetem megszűnt feléjük.
Nyilván ki tudom fizetni a saját dolgaimat.
Jártam terápiára is másfél évet
csak használt, ha már nem hagyod magadat pumpolni...
Igen, mert köré szerveződött az én életem is a szüleim miatt, az érdekei mindig fontosabbak voltak, mint az enyémek, ezért volt nehéz kilépni.
Apám üvöltött a leghangosabban, vele utána két hónapig nem beszéltünk, amikor nem adtam 3 milliót arra, amire öcsém mondta.
Mindegy mondom már egy éve stabilan tartom magam, nem adtam semmit, de a borzalmas lelkiismeretfurdalás amiért nekem is vannak érzéseim és igényeim, életem és problémáim, amit nem akarom a testvérem mögé helyezni, az nagyon nyomasztó, és az sem segít sokat, hogy kívülről még mindig jön a nyomás, csak ritkábban, pl most is “szegény öcsémnek szüksége volt rá, én sajnos csak ennyit tudtam odaadni neki, ami nem volt elég szegénykémnek, pedig úgy kérte” ilyenkor meg nehéz tartani magam, hogy nem én gondolom rosszul a dolgokat és nem vagyok szívtelen..
Apám üvöltött a leghangosabban
apád miért nem ad, ha ilyen fontos neki a nemdolgozó fiacskája..?
és ha nem ad - márpedig nem ad..-, neki se maradt 3 szelet tortára pénze? nehezen hihető..
Nem élnek együtt a szüleim, apám sosem költ rám, általában hoz egy üveg ésespezsgőt(amit nem szerettem soha, törleyt, mert ő azt szereti) és koccintunk.
Idén pl nem sunnyogok, hogy nem baj, ha nem kapok semmit, hanem felfúrattam vele 4 polcot “szülinapom alkalmából”, amiben segítettem természetesen.
Tesónak beintenék egy hatalmasat, anyukával meg nem forszíroznám a kapcsolatot, tömjön csak mindent a kis aranyosba. És ha anyukád meghal, mi lesz? Elvárja majd hogy akkor meg te pénzeld?
Bocs de rendkívül fel tud baxni ha valaki több gyereket csinál és aztán egyik az isten, a másik meg le van szarva.
Magamnak sem vennék 250 ezres telefont, nem hogy a nem dolgozó tesómnak csakúgy ajándékba...
Szerintem jó dolog, hogy már nem pénzeled, de egy ilyen család még a kapcdolattartást sem érdemli meg. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha megszakítod velük a kapcsolatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!