Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez szerintetek nyaralásra...

Ez szerintetek nyaralásra ELhívás vagy MEGhívás volt?

Figyelt kérdés

Vasárnapi ebéd anyóséknál, ott az egész família, férjem-én, férjem húga és az ő párja, anyós-após, anyósom szülei. Mielőtt bárki ezen fennakad, nekem ők a második családom, abszolút jól érzem magam köztük, én szüleim is eddig találkoztak sógornőm pasiját kivéve mindenkivel többször is, jól kijönnek. Az igazi “mézes-mázos amerikai álom nagycsalád” ha úgy tetszik. Sógornőm párja az egyetlen furcsa alak, nekik olyan semmilyen a családjuk, nem is szereti ha összejövetel van vagy csak úgy hét közben valamiért összefutunk. Nemrég anyósékhoz költözött (sógornő még ott lakik), nagyszülők két házzal arrébb, így legtöbbször férjemmel mi megyünk hozzájuk, jobban el is férünk úgy. Sógornő párja kb fél éve “van meg”, velem közölte hogy nem érdemeltem ki hogy tiszteljen(?) férjemet módszeresen levegőnek nézi, az “öregeket” nem bántja de öt szót ha szól hozzájuk és nem segít a ház körül sem.

(Előzmény vége)

Szóval ültünk az ebéd utáni kávé fölött, közben öcsém írt nekem egy korábban már futólag említett nyaralás miatt. Kérdezték, min mosolygok, mondtam, azon, hogy valószínűleg jövőre meg is lesz minden, hogy elmenjünk Balira. Ezt még anyósomék és szüleim találták ki tavaly de hát nehéz lett volna nem rálelkesülni:) Mondtuk a nagyszülőknek, meg vannak hívva, illetve férjem mondta (bár nem nagy lelkesedéssel a hangjában) hogy Csaba (sógornőm párja) te is gyere majd ha úgy érzed. Még párat elpoénkodtunk ki milyen bikinit vesz, aztán mentünk is tovább, futólag szóba került kb mennyi Ft/fő lesz de aztán többet szó sem esett róla. Ma átvittem anyósnak pár éthordót, otthon volt sógornőm is (nem dolgozik), mondta, hogy Csaba üzeni hogy nagyon kedvesek vagyunk anyumékkal (!!) hogy meghívtuk őt is, bolti eladó fizuból nehezen szedte volna össze a pénzt még úgy is hogy ingyen lakik. Én nagyon meglepődtem, nem arra gondoltunk hogy mi fizetnénk az útját. Mi férjemmel nyilván a miénket, esetleg a nagyszülők részébe beleadunk, anyós após a sajátjukat és sógornőét, illetve a szüleim a sajátjukat és öcsémét (tanul még). Mondtam, hogy nem, arra gondoltunk, hogy bár nem nagyon akar a csapat része lenni, mi szívesen látjuk a nyaraláson, de talán 1 év alatt félre tud rakni annyit, hogy alig költ valamire. Anyósom értette elsőre is, sógornőmön láttam a zavart, de végül (talán érthetően) a párja mellé állt. Csaba utána vállalhatatlan üzeneteket írt nekem is, férjemnek is, de egészen odáig volt bátorsága hogy édesanyámat is bejelölte Facebookon, illetve írt neki egyelőre annyit, hogy “szia beszélhetnénk”. Kérdezte anyu mit akarhat, elmondtam neki, tiltotta; és komolyan mondom a Csaba érdekében, mert ha elszáll az agya tud csúnyákat írni, és ez a Csaba igazán senki ahhoz hogy bárkit számon merjen kérni nem még az én édesanyámat. Mostanra egészen fagyos lett a hangulat, sógornőm és Csaba szerint mi MEGhívtuk őt és szaralakok vagyunk hogy most visszamondjuk, a többiek szerint ELhívtuk, de sehol nem említettük hogy mi fizetnénk. Egyébként ha puszipajtások lennénk sem szeretné senki egy dolgozó felnőtt férfi részét fizetni, ebben is egyetértettünk, szóval teljesen mindegy igazából a viszony, csak azért írtam le az elején, hogy eleve sem jó helyzetből indultunk.

Szóval: MEGhívás volt szerintetek vagy ELhívás?

2020. júl. 13. 21:09
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
94%

Utolsó, Csabának mégis mi köze van a kérdező anyukájához? Miért kellene vele bármit is beszélnie?

Elég pofátlannak kell lenni ahhoz, hogy valaki azt gondolja, egy féléves kapcsolat után ilyen nyaralást fizetnek neki. Az meg külön poén, hogy még ő van megsértődve, ahelyett hogy azt mondaná, bocs félreértettem, majd meglátom, tudok-e ennyit spórolni.

Kérdező, ha a család egy oldalon áll, akkor hagyjátok Csabát duzzogni, kit érdekel. Nem tűnik nagy veszteségnek, ha lelép.

2020. júl. 14. 21:01
 22/42 anonim ***** válasza:
89%

Nem is értem, miért lepődtök meg azon, hogy a srác félreértette a dolgot, és elfogadta volna lazán, hogy fizessetek helyette, mikor számára az sem probléma, hogy kereső ember létére jóformán idegen emberek eltartják. (Ezt nem is értem.) Normális ember max. nagyon közeli családtagtól fogad el ilyen utat, akkor, ha az illetőnek ez a költség meg se kottyan, nem félig idegenektől. Pofátlan a fickó, én a magam habitusával biztos kiosztanám. Nehogy még te magyarázkodj, meg közvéleménykutatás, hogy ki hogy érti. Most játszmázik, meg a sógornődön keresztül viszályt akar szítani, ha elég okos, arra számít, hogy majd a leggyengébb láncszem (Nagyikáék) látva a családi széthúzást, maguk ajánlják fel, hogy fizetik Csaba királyfi útját, mert addigra már a sógornő is azt fogja mantrázni, hogy ha a pasija nem jöhet, ő sem utazik. Mert milyen lenne már, hogy amíg ő Balin sütteti a hasát, addig a fiúja itthon magzatpózban zokog.

Azt tudod, mit akart a srác anyukádtól? (Szerintem-bár az igazságosság nevében nem ennek szurkolok-anyósék, nagyiék összedobják a pénzt Mr. Fszkalapnak, aki az egész nyaralás alatt átnéz rajtatok, vélt igazságának erkölcsi magaslataiból úgy lenéz majd titeket, mint eddig; cserébe azokat, akik kifizették az útját, sz@rba se fogja venni. A legszebb az egészben, hogy egy év múlva a sógornővel már együtt se lesznek.)

2020. júl. 14. 22:30
 23/42 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem nem tisztáztátok rendesen és rosszul kommunikáltátok le
2020. júl. 15. 13:12
 24/42 anonim ***** válasza:
94%

Csaba pofatlan, es hisztis ez tény, es a helyében EN ugy értettem volna hogy magamnak kell fizetni.

De az is tény hogy félreérthetőek voltatok. A nagyszülők eseteben a kommented alapján hát nekem nem az jött le hogy az oregek fizessék maguknak. Irtad is hogy zavarba jöttek. Főleg hogy mondtatok nekik hogy nem gondolják hogy itthon hagyjátok őket. Furán fogalmaztatok.Csaba egy parazita, az igaz, es en se varnam hogy mas fizesse az utamat. Az meg felháborító hogy anyudat zaklatná. Maskor jobban tisztázzátok le.

2020. júl. 15. 14:02
 25/42 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ, valószínűleg tényleg hülyén lett fogalmazva. Mivel azóta is gyakorlatilag konstans a síri csend és hullaszag, férjem tegnap elvitte kocsival Nagyit orvoshoz, igaz két sarokra de mindenképp beszélni akartak. Igazatok volt, a nagyszülőket bántja leginkább a dolog, anyósomék csak simán nem értik, minek feleslegesen generálni a feszkót. Szóval Nagyi, azt mondta, ők nem akartak zavarni, hogy a fiatalok (mi) még két öregemberre figyeljünk ahelyett hogy kikapcsolódnánk (ugye lassabban mennek, nem nagyon strandolósok, Papi beszél oroszul de ennyi az össz nyelvtudásuk kettejüknek), szóval Nagyinak meg sem fordult a fejében hogy pénz kérdés lenne. Sógornőm nem hajlandó nekem visszaírni bármit írok, a barátja nem nagyon érdekel mondjuk, de nagyon bánt hogy sógornőm is haragszik. Anyummal Csaba nem tudom mit akart, de nála amúgy is valami félrement, mert ő az “én családomnak” köszönte meg a meghívást, lehet abból, hogy úgy mondhattam, “apuék találtak jó áron repjegyet, ennyi Ft..”, nem tudom, de szerintem anyunak hisztizett volna egy kört, vagy sajnáltatja magát vagy valami ilyesmi. Amúgy is neki mindig minden rosszabb, remélem azóta elhíresztelte otthon, hogy mennyire mostohán bánunk vele. De legalább így már akkor sem akarna nagyon nyaralni vele senki ha magának fizet :D Remélem azért az útból lesz valami ha már ennyit készülünk rá, nem lesz akár csak anyósomék oldaláról is lemondva a békesség kedvéért...

köszi mindenkinek !!

2020. júl. 16. 22:26
 26/42 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem abszolút nem egyértelmű a helyzet. Végül is a nagyszülők nyaralását fizetitek. Ez sem éppen szokványos, simán gondolhatta úgy a gyerek, hogy akkor az övét is. Mindegy, most már tudja. Ilyen hisztis ingyenélő barommal én mondjuk alapból szóba sem állnék, a véleménye pedig pont semennyire sem érdekelne. (És nem hívtam volna se el, se meg.)
2020. júl. 17. 00:13
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
22-es elképesztően jól látja a dolgot. Az egész pontosan úgy fog történni, ahogy leírta, hajlandó lennék bármekkora összeget feltenni rá.
2020. júl. 17. 00:20
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt szerintem a mondat, ha úgy hangzott el, ahogy írod, valóban kicsit félreérthető. Meg a szituáció maga is.

Ugyanakkor egy felnőtt férfi ilyet egész egyszerűen felajánlásra sem fogadna el. Nemhogy még meg is sértődik, amikor kiderül, hogy félreértette.

2020. júl. 17. 08:04
 29/42 anonim ***** válasza:
79%

Egyetértek hogy félreérthető volt, de azután tisztáztátok.

Utána ezt a hisztit lenyomni, na az a durva, hiszen ha jól értem pár napig volt csak tévképzetben az élősködő.

Ráadásul ahogy mondod, hogy neked még csúnyákat is írt, hogy emiatt a sógornőnek sem ég a pofájáról a bőr vagy legalább nem nyílik ki a szeme arra, milyen palival él együtt... Bár mondod hogy gap year-t csinál a csaj, gondolom ilyen 18-20 éves lehet max, Csaba meg 18-huszonpár, tényleg könnyen lehet hogy együtt se lesznek pár hónap múlva, ilyen fiatalon sok h..lyével össze tud állni az ember lánya.

Viszont, ha felmerülne valóban, hogy fizetik az élsőködő útját, beszéljétek meg anyóssal/nagyiékkal hogy nem kell, ezután a viselkedés után nem akarnátok, hogy jöjjön. És ebbe álljatok bele.

Én úgy veszem le ebből hogy Csabával tuti van bőven baj, de lehet még mindenki a szőnyeg alá söpri (lsd. anyós se szólt a saját lányára), előbb-utóbb viszont ki kell buknia illetve ki fog bukni, mekkora ingyenélő tahó paraszt.

Lehet ideig-óráig mosolyszünet lesz, majd megbékél a család jobbik fele, aki meg nem, az csináljon amit akar. Mert mi az alternatíva? Aláteszik ezt is Csabának, meg ki tudja mi minden mást, és kiszipolyozza a családot meg sógornődet...

2020. júl. 17. 13:12
 30/42 anonim ***** válasza:
40%
Csaba pofátlan volt, de azért ti is magatokba nézhetnétek. Tudod, hogy bolti eladóként dolgozik, erre belengeted előtte, hogy te bezzeg Indonéziában nyaralsz (és most nem akarom megtippelni, hogy konkrétan az ottani kultúra vonz, vagy a „jobban fel lehet vele vágni, mint Bulgáriával” faktor), és lazán közlitek, hogy „gyere te is, ha akarsz”. Nekem is van szegény ismerősöm, de van bennem annyi jóérzés, hogy nem emlegetem előtte, hogy a laptopom neki több havi fizetésébe került. Valószínűleg nem véletlen, hogy nem nagyon keresi a társaságotokat. Röviden: paraszt volt, de te is masszívan megérdemelted.
2020. júl. 17. 13:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!