Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Odaköltöznétek nagynénétekhez,...

Odaköltöznétek nagynénétekhez, miután betöltöttétek a tizennyolcat?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a nagynéném, aki anyu testvére, felvetette egyenlőre csak nekem, hogy mi lenne ha náluk laknék, majd ha tizennyolc leszek. Igazából elég jól hangzik, itthon rossz a kapcsolat anyámmal, amióta az eszemet tudom egy szobába vagyok vele, szakaszonként másra hivatkozva, hogy miért apám van egyedül a másik szobába, ahogy tud rám akaszkodik, semmi magánéletem nincs tőle, kontroll mániás és ami azt illeti, kissé talán még manipulatív is. Apám meg hát ex-alkoholista, igazából csak idegenként létezik. Ennél jobban nem mennék bele részletekbe.

A nénikémmel soha nem volt túl jó a kapcsolatunk, mivel anyámmal nem annyira jó testvérek, nem sűrűn találkoztunk, pedig egy településen lakunk, úgy magunktól szinte soha nem futottunk össze, de szerintem jól kijönnénk, ha jobban ismernénk egymást. Azt mondta, hogy hozzáköltözhetnék, igazából akkor is elférnék ott bőven, ha hirtelen mind a két egy jó ideje külön élő unokatesóm egyszerre a hazaköltözne hirtelen, nagyon szeretne támogatni akár a továbbtanulásban is, ha úgy gondolom, meg szerinte nagyon jó lenne, ha ott lennék, főleg, hogy még két évem van gimiben, magyar fakton vagyok, ő tudna segíteni tanulni is.

Viszont szerintem sok vita lenne belőle. Egyrészt közte és anyám között, nagymamám is lehet kiakadna, unokatesóim is, főleg hogy unokabátyám kifejezetten utál. És hát a nagynénémnek, ahogy látom jó kapcsolata van a gyerekeivel, nem rontanék bele szívesen.

Plusz ha nem jönnénk ki mégsem, akkor nem tudnék hazajönni, mert tuti sértődés lenne anyu részéről, főleg, hogy alap rossz a kapcsolatunk. Plusz ugye nem hiszem, hogy annyira megérné, mivel alapból kollégista vagyok és az a heti másfél-két nap az év nagy részében nem megérős dolog. Nyilván, ha úgy adódna, be tudnék szállni a költségekbe valamilyen szinten, mivel akkor egyrészt saját számlámra igényelném a családi pótlékot, másrészt meg vannak kissebb-nagyobb munkáim suli mellett. Csak mint mondtam, nem tudom megéri-e belemenni ebbe, ha amúgy többnyire nem is vagyok otthon.

Mit gondoltok? Mit mondjak neki?

2020. júl. 9. 13:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%

Én ha visszapörgethetném az idő kerekét 18 évesen úgy húznék a francia idegenlégióba kifelé mint a huzat

Ott aztán ha megfelelnék, akkor aláiratnak velem egy 5 éves szerződést és addig az 5 évig gyűlik a zseton a számlámon

Aztán hazajönnék és vennék magamnak egy külön lakást

2020. júl. 9. 13:43
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Csöbörből vödörbe esnél. Ott a nagynénédhez és a gyerekeihez kellene alkalmazkodnod. Ráadásul az anyagi része sem tisztázott nekem. Ki fizeti a kajádat, ruhádat, netedet, tisztasági szereidet, iskolai kiadásaidat, szóval bármit? Gondolom, ennyi bevételed azért nincs havonta, még ha dolgozol is.

Végezd el a sulit, menj el dolgozni és költözz albérletbe, szerintem ez a legjobb megoldás.

2020. júl. 9. 13:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

"A nénikémmel soha nem volt túl jó a kapcsolatunk..."

Egyértelmű hogy nem költöznék hozza.

2020. júl. 9. 13:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
De ha eddig nem is igazán volt köztetek kapcsolat, most hirtelen miért akar odaköltöztetni, eltartani meg támogatni a tanulásod? Azért ezek nem kis dolgok. Lehet én vagyok vészmadár, de azért ennek utána járnék, felebaráti szeretetből az emberek ritkán lépnek ilyeneket. Pláne, hogy még a gyerekeivel se igazán jössz ki jól.
2020. júl. 9. 13:48
 5/12 A kérdező kommentje:
Hát igazából nekem sem teljesen egyértelmű, hogy mit takar az, hogy ő támogatna, de igazából mindegy is, mivel full ingyen nem pofátlankodnék oda, hogy még ő fizessen utánam mindent. Mert a szülőknél akármilyen is a kapcsolat, mégis más, mint vele. Vele ilyen semleges a kapcsolatunk, ami talán lehetne, jó, ha többet lennénk együtt. Viszont így csak kb kicsit közelebb áll hozzám, mint egy félig idegen. Viszont az unokatestvérek miatt aggódok a legkevésbé, mivel ők elköltöztek már otthonról. Csak nyilván nem lenne szép ott lennem, amikor pl az unokabátyám hazalátogat, ha már tudom, hogy nem kedvel.
2020. júl. 9. 13:52
 6/12 anonim ***** válasza:
67%

Ezt nagyon beszéld meg,mind a nagynénéddel,mind az unokatesóiddal. Akár még működhet is a dolog.

Egyébként az unokabátyád miért utál?

2020. júl. 9. 14:51
 7/12 A kérdező kommentje:

Én egyébként a nemleges válasz felé hajlok.

Hát igazából ritkán találkozunk, nagy is köztünk a korkülönbség, én elég csendes vagyok. És ő a szótlan természetemet úgy értelmezi, hogy szerinte én felsőbbrendűnek érzem magam és csak ezért nem beszélek velük túl sokat, ha találkozunk

2020. júl. 9. 14:54
 8/12 anonim ***** válasza:
58%
De ettől még ezt megbeszélhetitek. Ha tisztázátok a dolgokat,akkor működhet.
2020. júl. 9. 15:37
 9/12 anonim ***** válasza:
24%

Tehát:

- van egy nagynénéd, akivel nem jó a kapcsolatod

- nincs jó kapcsolat a család többi tagjával sem

- 16 éves vagy és már cseszeget, hogy költözz hozzá 2 év múlva, mert ő támogatni fog és eltartani és minden csudijó lesz

-

...

Az ilyen szitukból lesznek az olyan hírek, hogy prostitúcióra kényszerítették xy-t, rabszolgaként tartották xy-t....

2020. júl. 9. 18:13
 10/12 A kérdező kommentje:

Inkább úgy mondanám, hogy van egy nagynéném, akivel kissé semmilyen a kapcsolatunk, mivel nem sokat beszélünk, és valami fura megindíttatásból megkérdezte egyszer, hogy oda költözök-e november végén 😅

De szerintem nemet fogok mondani. Nem hiszem, hogy prostitúcióra lennék kényszerítve, tekintettel arra, hogy amúgy normális ember. Így belegondolva nem látom értelmét, hogy ott legyek, ha egyébként többet vagyok koliban, mint otthon és nála is ez lenne. A kérdés előtt is így gondoltam, de kíváncsi voltam, hogy külső szemlélőként kinek mi a véleménye a helyzetről.

2020. júl. 9. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!