Hogyan értessem meg a családommal, hogy a párom nem igényli a családi összejöveteleket?
Pardon? Az anya testvere a bunko? Nem Paraszt Jankó, aki szó nélkül letegez egy anyja korabeli nőt? Ja....
Írta valahol a kérdező, hogy szó nélkül tegezte le? Tapasztalatom szerint nem előzmény nélkül szokott egy idegen családi környezetben egy idősebb hölgyet a fiatal letegezni...Ha egy nő kezdte a tegezést, akkor felnőtt emberek között ez az illemszabályok szerint a tegeződésre való felhívás. Az a bunkóság köbe, ha az idősebb letegezi a fiatalabbat, de nekiáll hepciáskodni azon, ha visszategezik, mert elvárná a magázódást. Mindenesetre két keményfejű tulok, ha találkozik...abból ez lesz! Tisztázni kellett volna ott helyben a problémát, nem puffogni rajta, meg élethosszos sértődést generálni.
"Anyukám testvére férfi. Neki a felesége mondta, hogy tegezzél minket nyugodtan, és erre mondta ő, hogy engem ne tegezzen :/"
1, A feleség hibázott, mert csak magáról nyilatkozhatott volna.
2. Mindenkinek személyes joga eldönteni, hogy engedi e a tegeződést, vagy sem.
3, Ezen max egy idióta képes megsértődni.
14!
Nem írta, a megfogalmazásából nekem így jött le. Most, hogy kifejtette a kerdezo hogy történt, a véleményem egyél fentebb olvasható: csak egy idióta sértődik meg ezen
Szerintem is a kérdező párja volt a bunkó, hogy letegezte az anyósa testvérét - aki valószínűleg kb. egy generációval idősebb nála.
Egyébként ez összefügghet azzal, hogy soha nem jártak össze rokonokkal, és nem tanult meg társaságban viselkedni.
Kérdező, te menj egyedül, de előbb-utóbb ebből eltávolodás lesz, ezt előre mondom. Különösen, ha lesz gyereketek, akit adott esetben viszel. Tehát a család ott lesz, csak egyvalaki fog mindig hiányozni.
Nagyon frappánsan fogalmazott 7-es válaszoló, hogy ha párt választasz, akkor valamilyen szinten el kell fogadnod az ő családját, rokonságát is. És vannak bizonyos szokások, íratlan szabályok, melyeket a barlangban lakó ősembernél egy fokkal kulturáltabb valaki be is tart. És bizony egy házaspár általános esetben együtt menjen efféle rokoni összejövetelekre. Nem kell ezt mindig szigorúan így csinálni, de azért nagyjából ehhez kéne tartanotok magatokat.
Na, miközben írtam 18-at, akkor jött a 12-es komment.
Akkor ezt nem kell mellre szívni. A férfit magázza, a nőt tegezze.
Ez akkor a keresztszülők részéről egy nézeteltérés volt, amin lehet, hogy ők otthon veszekedtek is utána. A párod meg véletlenül belekeveredett az nézeteltérésükbe. De az nem beszólás, ha valaki utána mondja, hogy őt magázza. A feleségével kellene ezt tisztáznia, hogyha ebben nem értenek egyet, akkor a feleség ne nyilatkozzon az ő nevében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!