Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Az unokatesóm kezd megváltozni...

Az unokatesóm kezd megváltozni, de én nem tudom ezzel a lépést tartani. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az unokatesómmal szinte együtt nőttünk fel, nagyon nagyon jó kapcsolat van közöttünk.

Jóban, rosszban együtt voltunk.

Pár éve férjhez ment egy elég jómódú férfihoz. Azóta kezdett változni, ami persze érthető, sokat mesélt mindig de soha nem éreztem, hogy kérkedne. Viszont egyre jobban megy nekik, 4 éve vettek egy gyönyörű házat, fél éve azt hajtja, hogy ez már kicsi és fűzi a férjét, hogy koltozzenek egy nagyobb - mégszebb lakásba.

Nagyon gazdag baráti vannak, gondolom én ugye nyilván hozzájuk húz, az ő életritmusukkal tud azonosulni már.

Én viszont nem. Nem megy rosszul a sorom, nem panaszkodom, nem is vagyok irigy rá de a közelébe se érek ennek az életmódnak.

Már hosszabb ideje ezt érzem, hogy nem igazán vágyom úgy a társaságára, nem is tudunk úgy beszélgetni mint régen. Egy hatalmas szakadékot érzek magunk között az anyagi különbségek miatt.

Nem tudom mitévő legyek.

2020. jún. 23. 13:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, hogy mi a bajod, azt írod, nem kérkedik az anyagi helyzetével. Azt írtad, hogy nem vagy irígy, mégis az van a kérdésedben, hogy nem tudsz vele lépést tartani, akkor azért felmerül, hogy mégis. Ahhoz viszont minden jogod megvan, hogyha nem vágysz a társaságára, akkor ezt az igényeid szerinti minimum szintre korlátozd.
2020. jún. 23. 13:58
 2/2 anonim ***** válasza:
Sajnos a társadalom felé való "megfelelni akarás" státusz szimbólumokkal vagy mással szétfeszítik a baráti és rokoni kapcsolatok egy részét. Vagy a másik eset ha szeretnél egy baráti körhöz tartozni de az ottani emberek nem a Te súlycsoportod anyagi értelemben sajnos saját tapasztalatból mondom hogy nem "fogadnak be". Egyébként így utólag hogy megtudtam kinek milyen életfelfogása van már nem is akarok közéjük tartozni. Nem kell a barátságuk. Nyilván rokonnál más a helyzet de ez a szakadék egyre nagyobb lesz a leírtak alapján.
2020. jún. 23. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!