Mit tegyek, ha engem teljesen kizárnak mindenből?
Van egy nővérem és egy unokatesóm, ők 17 évesek, én 16 vagyok. Engem soha nem hívtak el bulizni, soha nem mehettem velük együtt sehova. Amikor mondom, hogy én is menni akarok velük, akkor mondják, hogy akkor ők nem mennek akkor, ha én is menni akarok, meg van olyan, hogy megmondják, hogy nem mehetek velük.
Nagyon rosszul esik, szinte mindenből kizárnak. Egymással beszélik meg a titkaikat meg mindent, nekem meg nem mondnanak el soha semmit. A legrosszabb, amikor olyanokat momdanak, amit csak ők ketten értenek és röhögnek rajta, aztán én meg csak vagyok és nézek ki a fejemből. Egymáshoz közel lakunk, 2 utca, és mindig együtt vannak, én még sétálni se mehetek el velük. De ha unokatesóm nincs ott, akkor nővéremnek jó vagyok én is. De nem értem miért van ez, mert nincs is nagy korkülönbség közöttünk, mert tesóm meg én köztem másfél év, unokatesóm és köztem 1 év + pár hónap van.
Anyám oldaláról nincs velem egykorú unokatesóm, csak ő, a többi mind idősebb (25+) vagy fiatalabb (12-). Apám meg egyke, szóval az ő oldaláról nincs is unokatesóm.
Nekem meg a faluban nincs nagyon barátom, suliból vannak barátaim, de nem egy helyen lakunk és messze laknak (kollégista vagyok).
Én is így vagyok.
Ne foglalkozz velük, ne legyél szamár.
Akkor se ha hívnak, akkor se ha csak te vagy a tesodnak.
Ne szaladj utánuk, talaj magadnak hobbit.
Nem lehet "hárman párban" lenni, én is ezt tapasztaltam sokszor.
Gyerekként is: ahol bármi szervezőelv volt, és 3 gyerek: kor/nem/hobbi stb., az egyik rendszerint kiszorult.
Nem törvényszerű, de nagyon gyakori sajnos.
Gyerekekkel (is) dolgozom, még mindig látom ezt a jelenséget.
Ez egy ilyen buta játszmaféle, mikor a "közös ellenség" a közösségépítő erő.
Irtó szemét dolognak erzem a tesódtól a "ha nincs ló, jó a szamár is" viselkedést, én biztosan elhajtanám ilyenkor, és saját barátaim lennének.
Ennyi idősen nem erre kéne már gyorsulni, ez nagyon gyerekes és erzelmi intelligencia - deficites működés.
Sajnálom, hogy ezt éled meg: nalunk bátyám és unokabátyám esetén volt ugyanilyen "baljís triász".
De volt olyan kis barátnőm, akinek a 4 évvel idősebb nővérével szuperül elvoltunk, soha egyikünk sem volt kiközösítve.
Mindenesetre itt a saját baráti kör kiépítésére szavaznék.
Legyél erősebbek mint ők.
Ne foglalkozz velük.
Majd keresnek, de akkor se foglalkozz velük.
Sajnalom, hogy ilyen szemetek veled, foleg a tesod, akinek csak akkor vagy jo, ha mas nincs ott.
En a te helyedben kerulnem a tarsasagukat, majd amikor a tesod epp nalad probalkozna meg, vilagosan es egyenesen a szemebe mondanam azt, hogy te nem leszel senkinek a tartaleka, jobb hijan, es gondolkozzon el azon, hogyan is viselkedik veled es neked ez milyen erzes lehet.
A kulcs itt az, hogy ne erolkodj naluk. Minel inkabb probalkozol, annal jobban ki akarnak majd zarni es te leszel a kis “hulye”.
Ez a baártság nme ellened szerveződött.
Így alakult.
A legtöbb barátság családon kívül alakul ki.
De van, mikor azonos korosztályba tartozó unokatestvérek, vagy akár testvérek is, jobban érzik magukat együtt, mint a nem rokon barátokkal.
Vagy legalább olyan jól.
Sőt, van olyan kiterjedt família is, ahol a legjobb barát 90% famílián belüli.
Ne törődj vele. Éld a magad életét a saját baráti köröddel.
Nehogy azt hidd, hogy valami izgalmas, csodás dologból maradsz ki.
A fenét. Még akkor sincs így, ha látják, hogy neked fáj, és gonoszkodásból előtted nevetgélnek, a fejed felett "rejtjeleznek".
Csúnya dolog. Majd kinövik.
De ha te átlépsz efelett, nem törődsz vele, nem sértődsz, nem veszel róla tudomást, hanem kimész, olvasol, zenét hallgatsz, felhívod a barátnődet, félrevonulsz beszélgetni, stb. Ha kíváncsiskodnak, akkor eltereled a témát, nem avatod be őket, akkor fel fognak hagyni a játszmázással.
Én 12 éves koromban ösztönösen jöttem rá, hogy ha az ember hasonlóan lép fel, akkor úgy is állnak hozzá.
Hazafelé tartottam az iskolából, délután szakadt a hó, és két srác elkezdett dobálni hatalmas hógolyókkal. Az osztálytársaim méltatlankodva elszaladtak. Én megálltam, ledobtam a táskámat, és megdobáltam a srácokat, nos ők szaladtak el, nevetve.
Amúgy az unokatesóid és közted az a két-három év különbség is számít. Most még. Nem akarják, hogy a bulikon történtekről értesülj. Jövőre már nem lesz téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!