Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez milyen "rokonsági fok"?

Ez milyen "rokonsági fok"?

Figyelt kérdés

Azért tettem idézőjelbe, mert hivatali ügy miatt be kell adnom egy papírt, amin meg kell jelölni a velem egy háztartásban élőket.

Egyedül lakom a vőlegényemmel (vagyis barátommal).

Ilyenkor mit írjak be a rokonsági fok mezőbe, ha nem vagyunk vérrokonok, de még házastársak sem?

2020. máj. 30. 16:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem rokonod. Élettársad, ha van iylen mező.
2020. máj. 30. 16:45
 2/13 anonim ***** válasza:
7%
Vagy azt írd, hogy a vőlegényed, vagy azt, hogy a párod. A barátom kifejezés nem lenne pontos, mert úgy is érthető, hogy tényleg csak egy barát.
2020. máj. 30. 16:45
 3/13 A kérdező kommentje:

Az élettárs más, az hivatalos, bejelentett együttélési forma.

Hát jó, marad a vőlegény, de elég furán néz ki ebben a szövegkörnyezetben :D

2020. máj. 30. 16:58
 4/13 anonim ***** válasza:
94%
Tévedés, az élettárs az, akivel együtt élsz, a bejelentés nélkül is az.
2020. máj. 30. 17:03
 5/13 anonim ***** válasza:
91%
A 4.-nek van igaza. Élettárs az, akivel életvitel szerűen egyutt élsz. A volegeny megnevezes nem helyes, hivatalos formaban nem is használhato
2020. máj. 30. 18:12
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Élettársak vagytok, attól függetlenül, hogy hivatalosan be vagytok-e jegyezve, vagy sem. Egyébként a "bejegyzett élettárs" mint fogalom, elsősorban az azonos nemű emberek érdekkörében létesített kapcsolat hitelesítésére szolgál.

Hivatalos iraton pedig a vőlegény, mint olyan, nem létezik.

2020. máj. 30. 18:24
 7/13 anonim ***** válasza:
7%

"Élettárs az, akivel életvitel szerűen egyutt élsz"

Ha ez a definíció igaz lett volna anyámra és az egyetemi szobatársamra is, hiszen együtt éltem velük.

2020. máj. 30. 18:58
 8/13 anonim ***** válasza:
79%

Ha élettársként éltek együtt, akkor rájuk is igaz lett volna.

Abban igazad van, hogy nem mindenki élettárs, akik egy lakásban élnek, de akik élettársak, azoknál annyi elég ehhez a státuszhoz, hogy együtt élnek - és a kérdezö által említett hivatalos lapon ez az, amit fel kell tüntetnie, a völegény mint fogalom ilyen szempontból lényegtelen és nem helyes megnevezés

2020. máj. 30. 19:02
 9/13 anonim ***** válasza:
54%

#7,

ha édesanyáddal laksz (élsz) együtt, egy háztartásban, akkor ez hogyan lehet élettársad?

Ebben az esetben anyáddal élsz.

A kollégiumi lakótárs (szobatárs) pedig nem közös háztartás.

Katonaságnál, ahol 20-an, 40-en voltunk együtt, csupa férfi... (?)

2020. máj. 30. 19:42
 10/13 anonim ***** válasza:
19%

"akkor ez hogyan lehet élettársad?"

Miért tőlem kérdezed? Nem én adtam hiányos definiciót. Pont arra próbáltam felhivni a figyelmet, hogy ez a megfogalmazás nem pontos, de nem számítottam enyire értetlen olvasókra.

2020. máj. 30. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!