Ez milyen "rokonsági fok"?
Azért tettem idézőjelbe, mert hivatali ügy miatt be kell adnom egy papírt, amin meg kell jelölni a velem egy háztartásban élőket.
Egyedül lakom a vőlegényemmel (vagyis barátommal).
Ilyenkor mit írjak be a rokonsági fok mezőbe, ha nem vagyunk vérrokonok, de még házastársak sem?
Az élettárs más, az hivatalos, bejelentett együttélési forma.
Hát jó, marad a vőlegény, de elég furán néz ki ebben a szövegkörnyezetben :D
Élettársak vagytok, attól függetlenül, hogy hivatalosan be vagytok-e jegyezve, vagy sem. Egyébként a "bejegyzett élettárs" mint fogalom, elsősorban az azonos nemű emberek érdekkörében létesített kapcsolat hitelesítésére szolgál.
Hivatalos iraton pedig a vőlegény, mint olyan, nem létezik.
"Élettárs az, akivel életvitel szerűen egyutt élsz"
Ha ez a definíció igaz lett volna anyámra és az egyetemi szobatársamra is, hiszen együtt éltem velük.
Ha élettársként éltek együtt, akkor rájuk is igaz lett volna.
Abban igazad van, hogy nem mindenki élettárs, akik egy lakásban élnek, de akik élettársak, azoknál annyi elég ehhez a státuszhoz, hogy együtt élnek - és a kérdezö által említett hivatalos lapon ez az, amit fel kell tüntetnie, a völegény mint fogalom ilyen szempontból lényegtelen és nem helyes megnevezés
#7,
ha édesanyáddal laksz (élsz) együtt, egy háztartásban, akkor ez hogyan lehet élettársad?
Ebben az esetben anyáddal élsz.
A kollégiumi lakótárs (szobatárs) pedig nem közös háztartás.
Katonaságnál, ahol 20-an, 40-en voltunk együtt, csupa férfi... (?)
"akkor ez hogyan lehet élettársad?"
Miért tőlem kérdezed? Nem én adtam hiányos definiciót. Pont arra próbáltam felhivni a figyelmet, hogy ez a megfogalmazás nem pontos, de nem számítottam enyire értetlen olvasókra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!