Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Családi összejövetelre csecsem...

Családi összejövetelre csecsemővel?

Figyelt kérdés

Párom szülei jövő hétvégére családi összejövetelt szerveztek. Most 1hónapos a babánk. Azt akarják vigyük el. Én még nem akarom. Korainak találom. Magamra nincsen időm, pl normálisan elkészülni, stb. Már az is bestresszel, ha dokihoz kell vinni. Mert addig és ott is sír, becsinál, szopizni akar. Egész nap fáradt vagyok.

Ti elmennétek újszülöttel családi ebédre így?

2020. máj. 30. 15:17
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
66%

#15 Akkor ne menj. Majd lesz családi összejövetel, ha úgy érzed. Semmi értelme annak, hogy elmentek, te meg végig görcsölöd az egészet. Ja, és ne érezd rosszul magad amiatt, hogy kihagyod! Egy hasfájós baba teljesen felforgatja az ember életét, érthető, hogy ameddig ez az időszak tart, minden nem szoptatással/nyugtatással töltött pillanatot pihenésre szeretnél kihasználni. Kitartást, minden jót! :)

#19 Ha a te gyereked olyan volt, akinek két hetesen éppen csak akkor kellett bemenni a szobájába, amikor éhes volt, akkor szerintem tőled a "nem kell fosni" tanács elég hiteltelen, mert fogalmad sincs miről van szó.

#12-es voltam.

2020. máj. 30. 18:56
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt irta, h Csak akkor kellett hozza bemenni, ha ehes volt , Kulonben meg el volt egyedul mig a csalad a nappaliban bulizott... hanem h ha megehezett, bevitte szoptatni.
2020. máj. 30. 22:21
 23/35 anonim ***** válasza:
85%

Én nem mennék. Tesóm jött 1 hónapos babával, mert ő jönni akart emberek közé, de a baba egyértelműen nem. Lényegében kis megszakításokkal végig bömbölte az egész családi rendezvényt, az elején aranyos jajj, stb, utána kellemetlen volt és mindenki kínosan feszengett, mert nem lehetett lenyugtatni, nyilván nem kéred számon az anyát, de egy torka szakadtából bömbölő csecsemő mellett nem lehet békésen beszélgetni. Se enni, se beszélgetni másokkal rendesen nem tudott.

Totál érthető, ha nem akarsz menni. Ne érezd emiatt rosszul magad.

2020. máj. 31. 00:56
 24/35 anonim ***** válasza:
30%

Bár nem vírusos időszakban szültem, de mindkét gyerekem születése után 2 héttel volt a keresztgyerekeim ballagása. Az iskolai részét kihagytam a picivel, de a kb. 30 fős családi buliba elmentünk. Intelligens családom van, senki nem taperolta a gyereket, volt helyünk elvonulni, jó program volt mindkettő.

Ha te úgy érzed, hogy neked sok, akkor mondj nemet.

2020. máj. 31. 06:30
 25/35 anonim ***** válasza:
76%
Annyira bírom, mikor valakinek van egy nyugis, csak eszik 10 perc alatt utána alszik 3 órát babája, akkor az azt hiszi, hogy az összes pici baba olyan,és írjak hogy nem kell f0sni, tök jól elvolt, de akinek van egy 0-24 cicizős, hasfajós babája, aki többet sír mint nem??? Fogalmatok sincs róla, hogy micsoda stressz már csak a dokihoz is elindulni vele,nemhogy egy fél napos családi összejövetelre. Én mondjuk a hátam közepére se kívántam 1 hónappal szülés után. Ha nem akarsz nem kell menned.
2020. máj. 31. 10:13
 26/35 anonim ***** válasza:
39%
A 0-24 cicizés az egyik legrosszabb a hasfájósnak, ugyanis kb soha nem pihen az emésztőrendszer.
2020. máj. 31. 10:43
 27/35 anonim ***** válasza:
17%

Ha nincs kedved, akkor mondd ezt. De ne a gyerekre hivatkozz, ne vele takarózz! Neki olyan mindegy, hogy hol van... Ez igazából rólad és a komplexusaidról szól.

Én a magam részéről vittem, már 3 hetes korában grillezésre voltunk hivatalosak. Csak a család volt, nem hajolgattak be a babakocsiba, nem járt kézről kézre. Ő jót aludt a friss levegőn, mi is jól éreztük magunkat, majd 6-kor hazamentünk.

2020. máj. 31. 12:30
 28/35 anonim ***** válasza:
32%
Egy ilyen korú baba még vagy 20 órát alszik. Nem csak cicin tudna elaludni. Ha nem kapna, akkor is elaludna, mert fáradt. Még van egy hét a családi programig, addig próbáld ki, hogy valami mást, pl. cumit raksz a szájába. Legyél kitartó, el fog aludni úgy is, hogy cumi van a szájában. Egy hét elegendő is, hogy átszokjon, emiatt még ne mondd le a programot. Szólj nekik, hogy nem biztos, hogy mész. De ha szépen átáll a gyerek, akkor akár mehettek is.
2020. máj. 31. 19:43
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Jajjj Utolsó, a 24/7 cicis anyukáknak a cumi olyan, mintha azt mondanád egy kutyusosnak, hogy etessen a kutyával napi 2 üveg Nutellát (a csoki halálos a kutyáknak). A cumi a Sátán találmánya !!!44!négy!!
2020. máj. 31. 21:43
 30/35 anonim ***** válasza:
89%

Bírom az ősanyákat, akiknek a kölke már születéskor önállóan eltartotta magát...meg akiknek a szülés és terhesség egy trópusi nyaralás. Ha beleszólnak a gyereknevelésükbe, akkor mindenki hülye csak ők a helikopter.

Bezzeg ők osztogatják a kéretlen tanácsokat.

Minden gyerek más, minden anyát máshogy érint testileg és lelkileg a szülés, semmi szégyen nincs benne, ha a gyerek hasfájós, ha jobban igénylik egymás társaságát még, ha anyukának még fájdalmai vannak és abban sem, ha még nem szedte össze magát lelkileg és testileg a szülés után.

Kérdező, beszélj a férjeddel, mondd meg neki, hogy tolmácsolja a szüleinek, hogy köszönöd a meghívást, de majd máskor mész! Ő menjen nyugodtan, érezze jól magát!

2020. máj. 31. 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!