Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Családi összejövetelre csecsem...

Családi összejövetelre csecsemővel?

Figyelt kérdés

Párom szülei jövő hétvégére családi összejövetelt szerveztek. Most 1hónapos a babánk. Azt akarják vigyük el. Én még nem akarom. Korainak találom. Magamra nincsen időm, pl normálisan elkészülni, stb. Már az is bestresszel, ha dokihoz kell vinni. Mert addig és ott is sír, becsinál, szopizni akar. Egész nap fáradt vagyok.

Ti elmennétek újszülöttel családi ebédre így?

2020. máj. 30. 15:17
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
90%

Igen, 2-3 órára simán mentünk, 5 hetes volt. Viszont a baba nem játékszer, úgyhogy megoldottuk, hogy legyen egy szoba, ahol nincs mászkálás, csak a kicsi. Elmentünk, beszélgettünk, ebédeltünk, hazajöttünk.

Nyilván nem mentünk volna minden eseményre, de ez a dédi 100. szülinapja volt.

2020. máj. 30. 16:36
 12/35 anonim ***** válasza:
78%

Igen, én elmennék, el is mentem mind a kettő gyereknél, 2 hetes koruktól belefért nekem, jól esett, ők meg majdnem végig aludtak, amikor felkeltek enni, akkor elvonultam egy üres szobába szoptatni. De, ahogy írod, te nem szeretnéd, a babád sírós, te meg frusztrált leszel attól, ha menni kell vele valahova. Ebben az esetben egyértelműen nem mennék. A család tudtára adnám, hogy még nem érzem késznek se a babát, se magam arra, hogy menjünk. Aki nem tudja megérteni, hogy egy egy hónapos csecsemővel nincs kedved elmenni, abba nem sok empátia szorult.

A 10-essel viszont abban egyetértek, hogy azért érdemes lenne átgondolni, hogy tuti nem akarsz-e elmenni, nem esne-e jól kimozdulni, beszélgetni a rokonokkal, mert lehet jót tenne.

2020. máj. 30. 16:45
 13/35 anonim ***** válasza:
30%
Én nem mennék, most a vírus miatt, na meg a babának a tömeg sem biztos, hogy bejön. A körülményektől is függ, de nekem a 4 hónapos lányommal is meg kellett szakítani egy sima látogatást, mert nem viselte jól az új helyet és az arcába mászó idegeneket. Azóta megismerte őket, de van, amikor korai és felesleges.
2020. máj. 30. 16:46
 14/35 anonim ***** válasza:
76%

A középsőm 5 hetes volt, amikor nagy családi összejövetel volt nálunk. A kaját anyós hozta, arra nem volt gondom, és a saját helyünkön tudtam etetni, altatni, pelenkázni. Így kényelmes volt, nekem simán belefért.

De ha téged ennek az egésznek a gondolata ennyire elborzaszt, akkor nem szabad elmenni.

Mondd meg, hogy szarul alszotok, hulla vagy, passzolnád. A férjed átmehet, ha akar.

2020. máj. 30. 16:54
 15/35 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nagyon hasfájós. Kb 3 hónapos koráig tart a doki szerint. Emiatt nagyon keveset pihenek, jobban oda kell rá figyelni. Cicin tud csak elaludni, megnyugodni. Van hogy egy órát van rajtam. Ezt nem tudom elképzelni még máshol. Hogy elvonulva addig eltűnjek. Sokszor elalszik, majd pár perc múlva sírva kel a hasfájás miatt. Meg amúgy is korainak tartom. Első baba, úgy szeretném, hogy majd a csaladtagok ide jöjjenek majd. De hirtelen sok ember közé nem tudom elképzelni. Azt se tudom hova tennénk addig. Nem tudnék nyugodtan enni, beszélgetni így. Tapasztalatlan vagyok még, és aggódom a kicsiért, olyan pici még.
2020. máj. 30. 17:00
 16/35 anonim ***** válasza:
91%

Édes Szívem, akkor ne menj!:)

Az a fontos, hogy mindketten jól érezzétek magatokat, ha neked ez ennyi izgalommal, meg kényelmetlenséggel járna, akkor ne erőltesd!

2020. máj. 30. 17:07
 17/35 anonim ***** válasza:
77%
Biztos, hogy nem mennék így! De a férjed menjen nyugodtan.
2020. máj. 30. 17:08
 18/35 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem akarsz ne menj. Ennyi az egész. Aki ezt nem érti meg az egy idióta. Én sem mennék, dr én antiszoc vagyok
2020. máj. 30. 17:28
 19/35 anonim ***** válasza:
23%
2 hetes babával nálunk volt a karácsonyi családi összejövetel.. Csinosan, mint előtte, boldogan, jókedvűen telt, ha éhes volt bementünk a szobájába.. 1 hónaposan mentünk vele plázába ügyet intézni pl.. Nem kell fosni szerintem.
2020. máj. 30. 17:44
 20/35 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem érthetőek a kifogasaid, ha kicsit is normálisak megertik es nem lesz sértődés. Majd mentek ha kicsit nagyobb lesz.

Egyébként en azért szerettem menni már picivel is, mert jo érzés volt szépen feloltozni, es egyébként akkora "sztar" lesz a baba, hogy biztosan szívesen fogják, dedelgetik, amíg te tudnál enni, beszélgetni, legalábbis nálunk igy volt.

De teljesen érthető ha most még nincs kedved.

2020. máj. 30. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!