Családi összejövetelre csecsemővel?
Párom szülei jövő hétvégére családi összejövetelt szerveztek. Most 1hónapos a babánk. Azt akarják vigyük el. Én még nem akarom. Korainak találom. Magamra nincsen időm, pl normálisan elkészülni, stb. Már az is bestresszel, ha dokihoz kell vinni. Mert addig és ott is sír, becsinál, szopizni akar. Egész nap fáradt vagyok.
Ti elmennétek újszülöttel családi ebédre így?
Igen, 2-3 órára simán mentünk, 5 hetes volt. Viszont a baba nem játékszer, úgyhogy megoldottuk, hogy legyen egy szoba, ahol nincs mászkálás, csak a kicsi. Elmentünk, beszélgettünk, ebédeltünk, hazajöttünk.
Nyilván nem mentünk volna minden eseményre, de ez a dédi 100. szülinapja volt.
Igen, én elmennék, el is mentem mind a kettő gyereknél, 2 hetes koruktól belefért nekem, jól esett, ők meg majdnem végig aludtak, amikor felkeltek enni, akkor elvonultam egy üres szobába szoptatni. De, ahogy írod, te nem szeretnéd, a babád sírós, te meg frusztrált leszel attól, ha menni kell vele valahova. Ebben az esetben egyértelműen nem mennék. A család tudtára adnám, hogy még nem érzem késznek se a babát, se magam arra, hogy menjünk. Aki nem tudja megérteni, hogy egy egy hónapos csecsemővel nincs kedved elmenni, abba nem sok empátia szorult.
A 10-essel viszont abban egyetértek, hogy azért érdemes lenne átgondolni, hogy tuti nem akarsz-e elmenni, nem esne-e jól kimozdulni, beszélgetni a rokonokkal, mert lehet jót tenne.
A középsőm 5 hetes volt, amikor nagy családi összejövetel volt nálunk. A kaját anyós hozta, arra nem volt gondom, és a saját helyünkön tudtam etetni, altatni, pelenkázni. Így kényelmes volt, nekem simán belefért.
De ha téged ennek az egésznek a gondolata ennyire elborzaszt, akkor nem szabad elmenni.
Mondd meg, hogy szarul alszotok, hulla vagy, passzolnád. A férjed átmehet, ha akar.
Édes Szívem, akkor ne menj!:)
Az a fontos, hogy mindketten jól érezzétek magatokat, ha neked ez ennyi izgalommal, meg kényelmetlenséggel járna, akkor ne erőltesd!
Szerintem érthetőek a kifogasaid, ha kicsit is normálisak megertik es nem lesz sértődés. Majd mentek ha kicsit nagyobb lesz.
Egyébként en azért szerettem menni már picivel is, mert jo érzés volt szépen feloltozni, es egyébként akkora "sztar" lesz a baba, hogy biztosan szívesen fogják, dedelgetik, amíg te tudnál enni, beszélgetni, legalábbis nálunk igy volt.
De teljesen érthető ha most még nincs kedved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!