Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Örökbefogadottak: ti is...

Örökbefogadottak: ti is éreztétek a dolgot amikor még nem is mondták meg? Miből?

Figyelt kérdés

Örökbefogadott vagyok. Sokat csúfoltak, hogy más voltam külsőleg mint a családom, de nem vettem fel. Eszembe se jutott, hogy örökbefogadott lennék. Ők 180-190 magas, skandináv hófehér bőr, kék szemek, én normál bőrszín, 170 cm, világosbarna szem. Mindig azt mondták hogy az egyik dédnagypapára hasonlítok (kép nem volt róla).

Van egy testvérem is. A legszembetűnőbb a rokonok hozzámállása volt. Akkoriban nem vettem észre de néhány példa:

Magáztuk a nem annyira közeli rokonokat, pl a szüleim unokatestvéreit. Pl Apám vele egykorú unokatestvére felajánlotta a bátyámnak 14 éves korában (1 év korkülönbség) hogy tegezze. Anyai mamánk öccsének a fiatal feleség úgyszintén csak neki ajánlotta fel. Én akkoriban azt hittem, hogy mivel ő az idősebb ... aztán le se esett hogy még évekkel később is magáznom kell őket.

A bátyámat a rokonok sokkal jobban segítették mindenben. Pl nagybátyánk beszervezte egy multiba diákmunkára, ahol egész nap számítógépen játszott, míg én dinnyét árultam. Azt hittem hogy neki jobbak a jegyei az iskolában, azért vették őt fel ilyen helyre (neki 4.8 volt az átlaga, nekem 4.6). Utána is a nagybátyánk vitte magával a jobbnál jobb munkahelyekre, olyanokra ahova diploma volt az alapfeltétel és protekcióval ezt is kikerülte (jelenleg is a beosztottainál elvárás a 2 nyelv felsőfok, előny a 2 diploma, ő meg kényelemből nem ment egyetemre, mert így is százezreket keresett egy érettségivel, középfokú angollal).

Többször kértem segítséget munkában, de nekem annyira nem akartak segíteni.

A bátyámnak mindig jobban örültek, ha barátnője lett, az egész család eljött megnézni, sokszor hívták őket magukhoz bulizni. Engem kb egyszer sem, pedig nekem is ugyanúgy volt barátnőm. Ezt azzal magyaráztam, hogy én nem akarok menni és ezt kisugárzom, azért nem hívnak el minket, jobb is.

Szüleink adtak pénzt 21 évesen mindkettőnknek. 5-5 millió forintot. Aztán kiderült, hogy a bátyám nevére volt egy életbiztosítás is megtakarítással és a lejártakor neki adtak még 3 milliót. Most meg amikor építkezik, kapott a nagyszülőktől még 5 milliót meg 2-őt a nagybácsi-nagynéniktől. Magyarul folyamatosan tömik pénzzel. Én is hálás lehetek, de a különböző bánásmód egyértelmű.

Bátyám esküvőjére mindenki eljött, a gyerekéért odavan a család, folyamatosan “road show”-n vannak a kicsivel. Az én esküvőmre ezek a rokonok akiktől éreztem a furcsa dolgokat, el se jöttek, de a gyerekemet se látták még, pedig 8 hónapos! A szüleim is alig látogatják, a bátyámékhoz meg naponta járnak. Pedig mi közelebb lakunk.

Mi egy kis panelban élünk és a vírus miatt megkértem a szüleimet, hogy oda mehessünk addig hozzájuk lakni a családi házba (március eleje óta egyikünk se lépett ki a lakásból), de azért utasították vissza, mert akkor a bátyámék nem tudják áthozni az unokát (ők is családi házban laknak). Az én gyerekem persze nem volt érdekes a sztoriban.

Nektek is voltak ilyen furcsa jelek amiket észre se vettetek?

2020. ápr. 14. 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:
60%
Én nem örökbe fogadott vagyok, de van ismerősöm, akinek van egy saját és egy örökbe fogadott gyerekük. Megpróbálják mind a kettőt ugyan úgy szeretni, de valahol ösztönösen jobban preferálják a saját gyereküket. Vannak ennél rosszabb helyzetben lévő örökbe fogadott gyerekek is mint te :) Viszont azért lehet, hogy te is tehetsz róla, hogy nem annyira szeretnek - nem azért mert örökbe fogadott vagy.
2020. ápr. 14. 11:07
 2/6 anonim ***** válasza:
73%
Van, akinek a saját szülei nem tudnak 5 millió forintot adni kezdésnek.... Sőt, még testvérek esetében is vannak olyan esetek, hogy az egyik testvért sokkal jobban támogatják, míg a másik le van ejtve... szerintem ez nem feltétlenül azért van, mert örökbefogadtak, csak egyszerűen ilyen emberek. De meg kell hogy jegyezzem, nem tartom őket jó szülőknek, pont a nem egyenlő bánásmód miatt. Ezzel sajnos nem tudsz mit kezdeni.
2020. ápr. 14. 11:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mikor mondták meg...???? Hány éves voltál?
2020. ápr. 14. 11:18
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen megkülönböztetés simán van vér szerinti gyerekek esetében is.
2020. ápr. 14. 12:41
 5/6 A kérdező kommentje:
21 évesen mondták meg, a diploma után amikor már megvolt a külön lakás.
2020. ápr. 14. 14:00
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
mindig is tudtam, kicsiként mondták meg, 3éves voltam, ők büszkék erre. onnan tudtam, hogy undor fog el ha hozzám ért anyám, régen is és most is. kiskoromban se szerettem, ha megölelt pl. éreztem, hogy "nem az enyém"...
2020. ápr. 18. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!