Éreztétek már úgy, hogy anyukátok kevésbé szeret vagy érdeklődik irántatok, csak azért, mert nem “adtatok” neki unokát?
Arra gondolok, hogy pl a testvereteknek gyereke szuletett, es onnantol kezdve csak a baba korul forog a vilag, illetve a baba es a mama korul.
Meg akkor is, ha ez a testver nyilvanvaloan sokkal kevesebb szeretetet adott anyukatoknak, mint ti.
En mindig is ugy ereztem, hogy az eletemet adnam az anyukamert, mar 5 evesen is megvedtem (vagy legalabbig probaltam) az agressziv es bantalmazo apanktol.
Folytatva a sort, mindig en csinaltam minden hazimunkat, anyagilag es lelkileg es mindenben tamogattam ot mindig.
Ellentetben a hugommal.
Most gyereke szuletett, es mar minden csak roluk szol.
Felre ertes ne essek, tenyleg aranyos, es engem is erdekel mi van a babaval, de annyira rossz hogy mar semmi mas tema nincs csak a gyerek.
Peldaul most mindannyian otthon vagyunk (kulon elunk) es mindennap videochatelunk, es semmi masrol nem szol a beszelgetes csak arrol hogy anyukam gugyog stb.
Annyira rosszul esik, hogy ugy erzem barmit csinalok, semmi nem er fel az unokahoz.
Anyukam elvesztette pl a munkajat a virus miatt, mig en meg mindig dolgozom, es azonnal felajanlottam neki, hogy csak szoljon es segitek anyagilag vagy barmiben. Mindig felhivom es probalok beszelgetni vele, de mindig a hugom es a baba a tema.
En es anyu probalunk pozitivak maradni, de a hugom nagyon borulato (a virus miatt), igy allandoan ot kell vigasztalni stb.
En tenyleg nem azt akarom, hogy mindig minden rolam szoljon, sot...
De egyedul vagyok kulfoldon, mint a kisujjam, megis egyikojuknek sem jutna eszebe megkerdezni, hogy amugy jol vagy?
En Egy masik foldreszrol 2 havonta hazautozom, csak azert hogy anyukammal (es a hugommal) egyutt legyunk, mig a hugom 15 perc kocsiutra lakik anyutol, meg is van hogy egy honapig vagy meg tovabb haza sem latogat.
Hanyagolva erzem magam, szerintetek ez normalis erzes ilyen helyzetben vagy gyerekes es onzo vagyok?
Elsosorban nagymamak, anyukak ertelmes valaszat varom, akik hasonlo helyzetben vannak ( egyik gyereknek szuletett babaja, masiknak nem).
Az első unoka euforikus állapotba hozza az erre hajlamos nagyszülőket.
Sajnos azzal, hogy messzire mentél, a gyerektől teljesen függetlenül is kicsit eltávolodtatok egymástól. És ebbe a helyzetbe csöppent bele a pici, akit feltételek nélkül lehet imádni és itt van helyben.
Egyébként, ha a húgod hónapszámra nem megy anyukádhoz, azért csak van köztük kapcsolat, mert nyilván anyukád megy hozzájuk. Mert nem várta és várja el, hogy a gyereke előbb nagy hassal, most meg pici csecsemővel menjen a helyébe.
Majd ha te szülsz gyereket valamikor, körülötted is lesz felhajtás!
Nyilván most nem mászkál anyukád, mert normális ember ilyenkor nem látogat babát, önmagát meg nem teszi ki fertőzésnek, mert ez most egy "másállapot"
De TUDJA, hogy ott van egy karnyújtásnyira és unoka, akivel már népszerűtlen feladatai nem lesznek, csak a tiszta szeretet.
Ne gondold ezt túl, köze nincs a dolognak ahhoz, hogy esetleg a húgodat jobban szeretné.
Anyukám pl. a húgomat szerette jobban, meg is mondta (hosszú történet) és én csak azért tudtam neki mindent megbocsájtani, mert a gyerekemet meg annyira imádta, hogy az életét adta volna érte.
Nem gondolnám, hogy gyerekes felfogás. Hasonló helyzetben vagyok, mindig is a nővérem volt a kedvenc gyermek, ő 11 évvel idősebb nálam. Most gyermeke született és konkrétan megszűntem számára. Én 22 éves vagyok, egyetemre járok, vidéken lakok és igen, rosszul esik. Amikor még otthon laktam anyum egész héten szóba se állt velem (kellett menni mindenhova.. körmös, fodrász, aerobic..stb munka után)
Pénteken már nem dolgozott mert péntek este jöttek át a nővéremék a babával, egész nap főzött és takarított, amiben elvárta hogy segítsek viszont akármiről akartam beszélni sosem ért rá hét közben. Hétvégén megsértődött ha hozzászóltam mert ugye ott voltak nővéremék. Elköltöztem az egyetem miatt és csak annyi változott, hogy nővéremnek lett mégegy babája :)
Én megszűntem anyámnak.
Nem tudom mit tudnál csinálni, én hónapokat sírtam de nem jutottam megoldásra. Elfogadtam a szituációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!