Nálatok a családban mennyire "illik" beszélni a nyaralásokról vagy magas fizetésről?
“ . Végülis tényleg szomorú, hogy úgy használok egy 8millás autót, hogy egy fillérembe se kerül.”
Istenem, tényleg rá kéne erősíteni a magyarok pénzügyi ismereteire. Ez a saját lakás, saját kocsi mánia egyetlen más nyugati országban nem jellemző, minden jobb gazdasági helyzetű országban főleg bérlakások vannak és jóval nagyobb a magánhasználatú céges autók aránya
A nyaralásnál tényleg az ott megélt élmények számítanak, így ez a téma. Persze hogy pénzbe kerül, belföldön is.
Ugyanakkor sosem értettem, miért kíváncsiskodnak a másik fizetése, vagy egyáltalán a vagyona iránt. Ha valaki elmondja, hát hadd tegye. De másnak mi köze hozzá? Akár baráti, akár családi körben. Hogy lehet ez téma? Én csak egy esetben tudom ezt elképzelni, hogy a fizetésről essék szó. Ha valaki munkahelyet keres vagy váltani akar és tudni akarja hogy ott mennyire számíthat, hogy megérné-e neki. Minden más esetben erről kérdezősködni szerintem igen nagy fokú tapintatlanság.
Én egyenesen kellemetlennek szoktam érezni, ha valaki a saját fizetésével jön (pláne, ha utána majd belehal a kíváncsiságba, hogy én mennyit keresek).
Több ismerősöm is van, akivel esetleg félévente összefutok a boltban, és esküszöm abba az 5 perces jópofizós beszélgetésbe is bele tudják ezt szőni. Ez nem azért zavar engem, mert nekem nincs, szerencsére nekem is van miből kenyeret venni.
Családon belül természetesen más, bár mi ritkán beszélünk ott is direktben pontos összegekről. Nem látom értelmét, mindenkinek van egy kb. -tól -ig elképzelés a fejében, és szerintem ez így is van jól.
Nálunk a család brutálisan irigy a náluk gazdagabbakra, így ránk is. Szerintem alig várják, hogy rosszabbul menjen nekünk, és végre újra megalázhassanak, semmibe vehessenek minket, mint ahogy régen is tették, míg szegények voltunk.
Mióta jobban élünk (sokkal), azóta folyamatosan kerülnek velünk minden témát, az építkezésünk sem érdekel senkit, a nagyobb utazásaink sem, és a munka sem. Az anyagiak sem. Minden ilyen témát kerülnek velünk, egyszerűen megpróbálnak minket figyelmen kívül hagyni, amennyire csak tudnak. Elég szomorú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!