Ti elköltöznétek kb 60km-re a családtól/barátoktól, hogy új életet kezdjetek?
Nem nagy távolság, de bajban, jó, ha az ember mellett vannak. Persze jó dolgokban is! Pl nem lesz az, hogy egy szülinapra csak úgy átugrok. Vagy gyógyszert hozatok..bármi.
Légyszi értelmes válaszokat. Köszi.
Nem értem a kérdést.
Új életet aksrsz kezdeni, de azt akarod, hogy melletted is maradjanak, amikor csak akarod?
Nem ismerem a családod. Nem ismerlek téged. Nem. Ismerem a helyzeted. Nem szólok bele az éltedbe. Te akarod. Szerintem csináld. Nagy kaland, jó kihívás is lehet.
Elmesélem nálam mi volt 19 évesen :
Én 70kmre mentem egyetemre. Nem kértem és nem is kaptam otthonról pénzt. Amikor gyógyszer kellett, a patikákba mentem. Amikor éhes voltam, a boltba mentem és főztem magamnak. Amikor pénz kellett dolgoztam, vagy ösztöndíjért pályázatam és az egyetemen dolgoztam. Amikor tanóra volt, tanultam, amikor vizsga volt helyt álltam, amikor a csekk jött befizettem, amikor volt szabadidőm, edzettem, hogy egészseges maradjak. Amikor ezen felül volt időm, segítettem a szaktársaimon. Amikor ők megköszönték büszke voltam magamra. Közösségbe jártam, sőt! Közösséget építettem : albinkba volt 2 hetente a bor kóstolás. Ez nem IHB volt, hanem rendes elméleti anyag játékos ismertetése, amit helyi gazdák és könyvek, előadások, cikkek alapján tanultam meg, és hozzá kapcsolódó borkultúrális ismeretek pohárba töltése. 3 hetente társasjáték estet szerveztem az albiba. Havonata 1x közösen mentünk koncertre. Heti rendszerességgel haverhoz mentünk fel filmezni. Túrázni minden második vasárnap a helyi túra csoporttal mentem, ahol megint érdekes embereket ismertem meg.
Semmi szükségem nem volt ehhez szülőkre, vagy családra. Önálló voltam. Saját magam útját jártam. Ha nehéz volt, küzdöttem egyedül. Ha sikere volt, azt is én értem el és nem alám tolták. Voltak mély pontok, mint amikor télen az utcán aludtam, de voltak szuperek, amikor szaktársamnak segítettem talpra állni egy komoly kiégés után.
Testvéreim maradtak otthon. Munkanélküli, szülők pénzén élő 40 évesek jelenleg. Ők kaptak otthonról autót, lakást, kaját. Mai napig nem képes bratyóm magának mosni a ruháját. Nővérem ismeretlen pasiktól szedett össze gyerekeket. A szülők meg magukhoz lancolják őket.
Számomra egyik legjobb döntés volt a családról leszakadni és önállóságot tanulni.
Neked saját életed van. Nem olyan, mint az enyém. Ellenben ha igényed, szükséged van az önálló életre, csak bátorítóan tudok róla nyilatkozni! Hajrá!
Igen, 60 km az kb. 40 perc autóval. Nem nagy távolság. Ha pl. csak ott lenne munkalehetőség, akkor mennék.
Az nem derült ki, te mit értesz új életkezdésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!