Ti hogy viselitek ha valaki váratlanul beállít és maradni akar?
Távoli unokatestvér akivel már évek óta nem beszéltem. Szombaton teljesen váratlanul beállított 16 óra körül, kb 100 km-re lakik egyébként. Bár nem szeretem az ilyet, jó mondom jöjjön be. Beszélgettünk pár órát. Azt mondja már úgyis későre jár akkor itt marad éjszakára. Na itt szakadt el a cérna. Semmi kérdés hanem kijelenti hogy itt marad. Mondom az egy dolog, hogy váratlanul beállítasz, iszunk egy kávét beszélgetünk stb de ez nem így működik, hogy akkor te most itt alszol nálunk. Kivittem a buszhoz és pont elérte az utolsó közvetlen buszjáratot. Barátnőm szerint túl szigorú voltam, kibírtam volna ezt az egy éjszakát. Ki mit gondol?
38F
Én azért nem gratulálok neked akárhogy van
Sose ertettem amikor valakirokon elárja, hogy bejelentkezzek hozzá.pfffff mert? Ki ő a minizterelnök? Nemvagy antiszociális picit? Gondolom csaladdodért elsz halsz de a többi ember felis fordulhat.
Nekem a barátnőmmel most volt erről egy vitám (N/42 vagyok). Ő mesélte, hogy az unokatesója szólt neki délután 5-kor, hogy odamenne hozzájuk aludni, "ha már úgyis arra jár" (amúgy 300 km-re laknak egymástól). Barátnőm az idős anyukáját ápolja, unokatesó pedig éjjel 11-kor ért volna oda (és akkor még vacsora, zuhanyozás, mert ott is aludt volna). Na én kiakadtam, és mondtam a barátnőmnek, hogy nálunk egyáltalán nem divat ez, én ott alvós vendégnek SEHOVA nem megyek, de ide sem jön senki itt alvásra. Erre barátnőm egyből másképpen beszélt, hogy voltaképpen ha nem lenne rokoni ott alvós figura, akkor ők sosem tudták volna a nagyiját, nagynénjét, satöbbiket látogatni. És hogy ez náluk simán belefért gyerekkorban. Mondtam neki, hogy oké, csak hogy ez nem jogfolytonos. Azért, mert anno az anyáik simán mentek egymás családjához családostul, ott aludni, még nem azt jelenti, hogy a két éve nem látott unokatestvér odaállíthat a másik unokatestvérhez. Ez már új család, házastárs van, gyerekek vannak, stb.
Amúgy én azt mondom, ez az ország kicsi, meg lehet fordulni egy nap alatt bárhonnan. Ha pedig tervezett az adott településen alvás, akkor ki kell venni egy szobát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!