Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire gyakori, hogy a...

Mennyire gyakori, hogy a családtagok minden lépésüket megbeszélik egymással?

Figyelt kérdés

Apám újranősült, így betekintést nyertem egy másképp működő családba. Én teljesen elvagyok úgy a családtagjaimmal, hogy az életünket nagy körvonalakban beszéljük meg egymással, de egyáltalán nem ilyen fagyos és távolságtartó a hangulat, mert pl. apummal olyan a kapcsolatom, hogy nem osztok meg mindent, de tök mély, filozófikus témákról tudunk beszélni. Ha távol vagyok, bőven elég a heti egy beszélgetés, bensőségesen úgy is csak személyesen tudunk beszélni. Ha megbukok egy vizsgán, azt elmondom, de ha mondjuk veszek magamnak egy új kávégépet, azt nem jelentem be. Nekem így természetes, így nőttem fel.

Apám új feleségének családja iszonyatosan családcentrikus és naponta hívják egymást az apukájával, anyukájával és húgával. De mindent megbeszélnek. Pl. azt, hogy voltak cipőt nézni a boltban, és mennyi cipőt felpróbáltak, és végül mi alapján döntöttek és mennyibe került stb. stb. Mi jóformán nem is tudjuk kinek milyen cipője van, észre sem vesszük, ha új cipőt hordanak. Nekem ez nagyon fura, még szoknom kell. Apám párjának pedig az a fura, hogy mi mondjuk egy hétig nem beszélünk. Ő azt gondolja, hogy az ő szokásuk a normális, én nem gondolok semmit, hogy kié a normális, neveltetéstől függ :) az biztos, hogy ha engem valaki erre kényszerítene, az nagyon idegesítene. Ha elkezdene apum, anyum minden nap hívni mindenféle indok nélkül, az őrületbe kergetne. Nálatok hogy van ez?

2019. dec. 27. 15:07
 1/4 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk sem szokás mindent megbeszélni. Apámat félévente kétszer látom: egyszer nyáron a szülinapján, egyszer meg télen karácsonykor. Azon kívül nem beszélünk, és még így is meg tudunk beszélni mindent, ami az elmúlt fél évben történt kb. 1 óra alatt. Utána meg unatkozunk, mert kifogytunk a témából. :D

Ha naponta hívogatna, felkötném magam!

De a munkatársam pont az ellenkezője, ő meg FOLYTON a telefonon lóg és a gyerekével beszél. Ő viszi suliba, aztán a gyerek minden egyes óraközti szünetben felhívja, elmeséli, mi volt órán, mi volt az előző szünetben, stb. Aztán amikor megy haza a suliból, akkor is felhívja, és végigdumálják a hazavezető utat. Aztán otthonról leckeírás közben is telefonál többször. Szinte majdnem végig telefonos kapcsolatban vannak. Azt csodálom, hogy miről tudnak még beszélni, miután a munkatársam hazament?? Hiszen nap közben mindent kibeszéltek már. O.o

2019. dec. 27. 15:27
 2/4 anonim ***** válasza:
35%
Mindent nem egészséges megbeszélni. A titkok és magán ügyek kapcsolatban is fontosak. De az ellenkezője, a szinte semmit sem beszélek meg nagyon káros. Az, hogy mit fogok csinálni, mit várok el a másiktól, mikor jövök haza, mit kérek, mi zavar, mi okoz örömet és mi esik jól, mi az álmom, mik a gondolataim, amiben érdekel más gondolata is, ezt nem csak jó, nem csak egészséges megbeszélni, de szükséges is ahhoz, hogy a kapcsolat működjön. Különben csak egymás mellett éltek két egymástól független életet.
2019. dec. 27. 15:53
 3/4 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem ilyen szinten egymás seggébe bújni nem egészséges. Mintha nem váltak volna le egymásról. (Rokonságomban férfi-nő ikreknél ismerek olyat, hogy minden fingást megbeszélnek telefonon még most, 40 évesen is, pedig családja van mindkettőnek.) Szerintem nem normális dolog.
2019. dec. 27. 18:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Jé valaki szerint egészséges MINDENT megbeszélni. Azt is milyen állagú és alakú volt a székletem. Azt is, hogy milyen meglepetést tervezek a másiknak. Azt is, hogy de jól nézett ki az a pasi az utcán...

Jó lehet az ebéd mellett boncolt emberekről beszélni.

Nem. Nem beszélünk meg mindent.

2020. jan. 3. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!