Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen gyakran kell a nagyszül...

Milyen gyakran kell a nagyszülőt/rokont az idősek otthonában meglátogatni, ti milyen gyakran látogatjátok?

Figyelt kérdés

Nagymamám idősek otthonába került combtörés után. Mostmár jó pár hónapja bent van. Anyukám mindennap látogatja. Kezd zavarni nemcsak a felé irányuló túlzott figyelem, de édesanyámat is féltem.

Nagyi már jól van, a lába meggyógyult, csak az eddigi nehéz személyisége még rosszabb lett. Tudom, hogy anya nem érzi magát jól a közelében, annyi hülyeséget mond neki...ezt ő is bevallja. Őt idézve nem szeret mellette vezetni, mert fél, hogy olyan hülyeséget mond, hogy árokba hajt. Kiderült egy beszélgetésből, hogy egy kocsi elé fordult már múltkor (ütközés nélkül), ami nagyon nem jellemző rá.

Minden nap megy a nagyanyámhoz, úgy h egy szomszéd városban van az otthon, jó 15-20 perc az út. Ha meg egyszer tényleg el kezd havazni, nálunk kell idő mire letakarítják az utakat, sokáig csúsznak az utak.

Én úgy gondolom, hogy ilyen körülmények között nem jó, hogy állandóan hozzá rohangál. Az otthonban jó neki, normális a hely. Én úgy gondolom, hogy jobb lenne nekünk, ha csak telefonon keresné napi szinten és heti egyszer járna ki hozzá.

Érdekel, hogy másoknál, hogy megy ez, milyen gyakran látogatják a rokonokat.

2019. dec. 21. 07:21
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
59%
Minél gyakrabban, annál jobb. De egyformán legyen fontos az is, hogy a nagyinak mi jó, meg hogy az anyukádnak mi jó.
2019. dec. 21. 09:16
 12/45 anonim ***** válasza:
26%
"a napi látogatás mellett pedig látja az ember, hogy csak levágják elé az ételt és berakják egy szobába vagy foglalkoznak is vele." Nem fogod látni, mert nem a rokonok előtt fogják bántani, megalázni. És nem biztos hogy szólni fog, ugyanis ő marad ott kiszolgáltatott helyzetben.
2019. dec. 21. 09:52
 13/45 anonim ***** válasza:
54%

"Esténként sírógörcsök jönnek rám mikor belegondolok, hogy mi lesz, ha az anyukámmal történik valami aközben, hogy rohangál a nagymamám miatt fel-le. Megcsúszik az úton, elérohan egy állat, más nekimegy… "

Erre találták ki a TÖMEGKÖZLEKEDÉST!

Nekem 30 éves a jogosítványom, bejártam autóval Európát, a vezetés megnyugtat.

Ám 20 éve eldugott kis faluba költöztem, ahol még akkor is igazi telek és hóesés van, amikor a városokban észre sem veszik.

Ilyenkor én nem pattogok mandinerben autóval az utakon, hanem ha a szomszédos városba megyek, felszállok a vonatra vagy a buszra és ott vagyok balesetmentesen.

Talán anyukádnak is ezt kellene tennie!

Más:

Ha anyukád szükségét érzi, hogy mindennap menjen, (senki nem kényszeríti!) akkor te ne avatkozz bele, mert pont ezzel idegesíted!

2019. dec. 21. 10:05
 14/45 anonim ***** válasza:
63%

Olyan nincs, hogy kell! Mindenki annyit menjen, amennyit a szíve diktál és ebbe senki másnak nincs joga beleszólni!

Te sem szeretnéd, ha majd a gyereked vagy bárki más felülbírálná, hogy mennyit jársz anyádhoz, különösen ha te is egyedülálló leszel, mint anyád!

2019. dec. 21. 10:09
 15/45 anonim ***** válasza:
35%

"Erre találták ki a TÖMEGKÖZLEKEDÉST!

Nekem 30 éves a jogosítványom, bejártam autóval Európát, a vezetés megnyugtat.

Ám 20 éve eldugott kis faluba költöztem, ahol még akkor is igazi telek és hóesés van, amikor a városokban észre sem veszik.

Ilyenkor én nem pattogok mandinerben autóval az utakon, hanem ha a szomszédos városba megyek, felszállok a vonatra vagy a buszra és ott vagyok balesetmentesen.

Talán anyukádnak is ezt kellene tennie!"

Ezt egy idömilliomos megtehet, de a legtöbb embernek nem alternatíva, hogy fél óra autózás vagy 3 óra tömegközlekedés, emellett rossz idöben még igencsak kellemetlen is sokszor fél órákat-órákat várni a csatlakozásra!

2019. dec. 21. 10:17
 16/45 A kérdező kommentje:

#14 és mindenki, aki úgy gondolja, ne avatkozzak be.

Én látom át az egész helyzetet, én látom, hogy normális-e ez az egész. És szerintem messze nem az és ezért tenni akarok. Megítélésem szerint ez az állapot hasonlóan önpusztító, mintha inna, dohányozna, drgozna,...

Ha a szüleiteken azt látnátok, hogy valami nincs rendben ráhagynátok a dolgot? Becsuknátok a szemeteket? És ha történik vele valami, nyugodt lelkiismerettel lennétek, mert ráhagytátok, nem szóltatok, hogy szerintetek túlzásba viszi a dolgot?

Azt mondjátok, hogy miért szólok bele, hogy ő, hogy áll az anyukájához. Mert az anyám. Neki lehet az anyja sorsával foglalkozni, de én nézzem végig a sajátját közben, hogy teszi tönkre?

Nem parancsot akarok adni, nem tiltani anyát, hogy nem járhat be, csak jelezni neki, hogy szerintem nem jó irányba mennek a dolgok. Ezért is azt a kérdést tettem fel, hogy ti milyen gyakran mentek be, hogy lássam, másokat milyen gyakran látogatnak.

2019. dec. 21. 10:20
 17/45 anonim ***** válasza:
62%

"mi lesz, ha az anyukámmal történik valami aközben, hogy rohangál a nagymamám miatt fel-le. Megcsúszik az úton, elérohan egy állat, más nekimegy… "

Bármikor máskor is történhet vele bármiféle baj. Amiatt is ugyanannyira izgulsz? A legtöbb baleset háztartási baleset.

2019. dec. 21. 10:20
 18/45 anonim ***** válasza:
37%

"Ezt egy idömilliomos megtehet, de a legtöbb embernek nem alternatíva, hogy fél óra autózás vagy 3 óra tömegközlekedés"

Rosszul látod: a legtöbb embernek az nem alternatíva, hogy autót vegyen.

2019. dec. 21. 10:23
 19/45 A kérdező kommentje:
Igen, a vonat opció lehetne. De hóban a lépcsők életveszélyesek ott. Tavaly a nagyi végig is csúszott rajta, be is verte a fejét (akkor nem lett törése és semmi más csak csúnyán megütötte magát). Lenne közvetlen vonat is, de nem jár minden 5 percben, hosszabb az idő, az embernek hozzá kell igazítania az időrendjét. Az jó +1 óra lenne. napi szinten nem tudom ki tudja ezt magának megengedni.
2019. dec. 21. 10:24
 20/45 A kérdező kommentje:
#18 Itt az arányokon a hangsúly. Sokkal nagyobb esély van így rá, legalább 2x annyit van az utakon. Háztartási baleset és autóbaleset között pedig van különbség.
2019. dec. 21. 10:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!