Más is csalódott már a rokonaiban? Eleinte mindenki olyan kedvesnek tűnt, mindenféle ajándékokat is kaptam, de ha valami fontos dologról van szó, nem vesznek komolyan.
A barátom rokonairól van szó. Régebben, meg úgy most is majdnem mindig kedvesek voltak, megértőek, mindig meghallgattal, nagyon sokat beszélgettünk. Teljesen megszerettem őket, mert sokszor a szüleim nem hallgatnak meg, nem is engednek dönteni, így harcolnom kellett velük folyton, de a barátom rokonai, szülei, nagyszülei mindig meghallgattak, megvigasztaltak. Viszont most történt egy-két furcsa dolog. Nemsokára msc-re kell jelentkezni, és mi eldöntöttük, hogy másik egyetemre megyünk, ami sokkal jobb, mint ez. Abban az évben a barátom testvére az alapszakot fogja kezdeni, és mondtuk neki, hogy mivel ő is ugyanerre a területre fog jönni, így érdemes lenne neki is a jobb helyre jönni, mert okos ő is nagyon, és kár lenne érte. Ráadásul tudjuk, milyen ennek a mostani egyetemnek a képzése, és nem ajánlja senki. Erre az egyik rokon (A) mondta, hogy ,,jajj, na majd még meggondoljátok", meg a nagyi is ugyanezt. Én meg mondtam, hogy de nem meggondoljuk, hanem már eldöntöttük, mert ez egyértelműen jobb, mint a mostani. És akkor: ,,jaj, de hát nem is tudjátok, más karon is vagytok". Nem más karon vagyunk, ott is vannak óráink...de a lényeg, hogy nagyon nem vettek komolyan.
A másik dolog, hogy szívesen elmennénk nyílt napra, de a barátom tesóját nem engedik. Pedig pont az lenne a fair, ha látná, mik közül választhat. Az is szép, amikor nem engedik szegénynek, hogy kocsival menjen iskolába, hanem mindig buszoznia kell. Oké, nem ezen van a lényeg, hanem hogy még én panaszkodtam régen a szüleimről, hogy milyenek, amikor nálunk itthon az volt az alap, hogy kocsival jártunk. Szóval hogy lehet ezek a rokonok, akiktől mindig mindenféle ajándékokat kaptam, akik mindig ,,meghallgattak", lehet hogy csak tudni akartak mindent, nem pedig azért hallgattak meg, mert őszintén érdekelte volna őket a lelki életem... és hogy amit ők elképzelnek, annak mindenképpen úgy kell lennie, pl. templomba járás, ki hol lakjon majd a jövőben...és semmit nem képesek meghallgatni; ha valaki máshogy gondolja, akkor az nincs komolyan véve.
Itt már csak azt bánom, hogy olyan sok mindent megosztottam velük :( A vallási dolgokban sem képesek engedni, pedig a barátom és én sem tartjuk a szokásokat. Olyan rosszul esik veszekedni velük.
23/N
Amúúúgy: ,,Oké, van a barátod, meg vagy te, de a családhoz semmi közöd, mert nem a férjedről beszélünk, csak a baksidról."
Marriage is ovverrated. Már 2 éve együtt is lakunk basszus. Mennyivel lesz más, ha összeköt egy hivatalos papír? Ha csak akkor fognak tisztelni, meg igazán magukhoz tartozónak mondani, az elég baj. A szeretet nem egy papírban fogható. Miért jön mindenki ezzel a ,,nem vagy a felesége" dologgal?
Ha van rá pénzed, olyan szekrényt veszel majd magadnak, amilyet csak akarsz. Meg olyan zongorát is. Nem tudnak beleszólni. Bemész a boltba, mondod, hogy ezt kérem, mondják, hogy ennyibe kerül, kifizated, és viszed az árut.
Amúgy én anyósom is "beleszól" mindenbe, hogy jaj minek csináltatunk új kéményt, mert az milyen drága, jó a régi, rohadó ocsmányság. De most mit tud tenni, ha én csináltatok egy újat? Semmit.
Az a lényeg, hogy a barátoddal/férjeddel egy állásponton legyetek, vele kell, hogy egyezzen az elképzelésetek. Ha neki tetszenek azok a fogantyúk, amik neked, akkor azt fogjátok megvenni és kész.
Viszont azt is fogadd el, hogy ők sem fognak mindent úgy csinálni, ahogy te szeretnéd. Ha nem akarják odaadni a kocsit a kisebb testvérnek, nem fogják odaadni és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!