Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szemét vagyok szerintetek?

Szemét vagyok szerintetek?

Figyelt kérdés

Nagyszüleim láncdohányos 80asok, évente ki szoktunk náluk festeni, hol festővel, hol közösen, rokonokkal.

Tavasszal, mielőtt nekikezdtem a lakásfelújításnak, tukmáltam a festést festővel, de nem akarták, nagynéném nem támogatta a dolgot, mert csak tavasz van(időpontot nem mondtam, csak hozzuk össze), meg mert miért festővel(nem akarja hogy úgy nézzen ki, mintha mi fizetnénk, ők meg nem akarnak beleadni), pedig én fizettem volna az egészet, mert tudom, hogy nem akarja állni, én viszont nem akarok megszakadni a kátrányos fa sikálásában.

Namindegy, balhéztam és tojtam rá utána.

Most megjött külföldről uncsitesóm, kiakadt, hogy néz ki nagyszülőknél a besárgult fal, egyből neki kell állni. Nagynéném is pattant egyből, hisz a lánya szava, vettek festéket és számítottak rám is(anyám sosem segít, rá nem számítanak).

Nekem lázas a gyerekem, a lakás a feje tetején, az egyik szoba mocskos, egy másiknál is sok a meló, sok holmi a szoba közepén és rohadtul nem is fogok megszakadni többet ebben, ha futja rá, hogy más csinálja.

Elmondtam, hogy amíg nálam sincs rendben, nem

takarítok mamáéknál, mire közölték, hogy bajom van mamáékkal, csak nem mondom, amiért aznap, mikor kitalálják nem pattanok.

Kész vicc, meg vannak sértődve, hogy kihúzom magam, nem sajnálom a nagyszüleim és nem

segítek rajtuk..

Mikor mondtam, hogy előbbre valóak az én dolgaim, úgy néztek rám, mint valami gyilkosra, aztán mondták, hogy azt csinálok, amit akarok, ők nekiállnak ketten szegény nagyszülők nekik fontosak.

(ezt már sok dolognál eljátszották, de ennyire sosem)

Teljesen kivagyok.

Mindennel így van amúgy, nem mennek az öregek fodrászhoz, kozmetikushoz, nagynéném

egyedül vágja a hajukat, fül-orrszőrüket és nyomkodja a pattanásaikat, és arra hivatkozik, hogy azért, mert nem akarnak menni, úgy érzi csak ő foglakozik velük..

2019. okt. 15. 10:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
96%
Mond meg nekik hogy te tavasszal festővel festetni akartal, az nem volt jó, hát most nem érsz rá, csinálják ők. Ennyi. Hagyd a fenébe az érzelmi zsarolást, ne érdekeljen mit mondanak.
2019. okt. 15. 14:24
 12/15 anonim ***** válasza:
94%

Tudod mit csinálnék? Most nem adnék a festékbe egy fillért se. Plusz előre tisztáznám, hogy jövőre az én dolgom a festés, és úgy lesz, ahogy nekem jó. Ha szakemberrel, akkor úgy, ha tavasszal, akkor úgy.

Nem kell közösködni ha nem lehet.

Az még árnyalhatja a dolgot, amit nem tudok, hogy anyud nem tud, vagy nem akar segíteni.

2019. okt. 15. 16:20
 13/15 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%
Már bocsánat, de dohányosok között élek és nem kell évente kifesteni a házat. Ha így lenne, a nagyszüleim nyugdíja két dologra menne el: a cigarettára és a festésre.
2019. okt. 15. 18:07
 14/15 A kérdező kommentje:

Fehérek a falak, mert ezt akarták, masszívan látszik a sárga nyom mindenen(lámpán is, sötét bútoron nem, keveset szellőztetnek, penész nincs, 42 nmen élnek ketten.

A festést mindig ellenzik(meg minden változást, külső dolgot)tiltakoznak, ezért csak olyankor lehet, ha ráveszik őket többen, nyomást gyakorolva(“nézd már meg mibel élsz”) segítséget sosem kérnek/kértek, max, ha nagyon muszáj akkor “meg kéne csinálni az xyt”

A nagynénémnek unokaként nem fogok munkadíjat fizetni, mert segít a saját szüleinek.

2019. okt. 15. 19:41
 15/15 acelsziv ***** válasza:
100%

Ha nem akarják a festést, akkor minek erőltetni? Rohadjanak egy kicsit a saját mocskukban, aztán majd könyörögnek érte.

Egyébként én nem törném magam ennyire. Apám is koszos ember volt, amikor nála voltunk kitakarítottunk. Addig is tartott. Aztán hagytam, éljen úgy ahogy akar.

2019. okt. 16. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!