Mennyire gáz a családhoz odacuccolni kisgyerekkel hónapokra?
Egyáltalán nem gáz, hogy a család megsegíti egymást. Ha elférnek, akkor minek dobjanak ki százezreket albérletre?
Nem tudom te rosszindulatú görcs ki vagy a történetben, de remélem majd téged is ilyen kedvesen fogadnak, ha segítségre lesz szükséged.
Ha jól értem, akkor valaki kisgyerekkel odacuccolna a rokonokhoz úgy, hogy egy fillért nem kell adniuk semmibe, csak vannak és spórolnak?
Szerintem gáz, mert én nem laknék sehol ingyen (nagyon égne a pofám). És nem erőltetném rá magam vagy a gyerekem másokra, pláne nem hónapokig. De ez csak az én véleményem, ha a rokonokat nem zavarja, akkor miért ne?
Elférni elférnek, mert van egy üres szoba.
Mi abban a rosszindulatúság, ha nem bírom megérteni, hogy 2 felnőtt, keresőképes ember hogy a bánatban lehet annyira naív vagy érdektelen, hogy a 2 minimálbérből élő szüleihez odacuccolnak több hónapra teljesen ingyen. Eszükbe sem jut, hogy ez mennyire megerhelő anyagilag a szülőknek, miközben ők azon dillemmáznak, hogy melyik csempét vegyék a konyhába, meg, hogy milyen szobabútort vegyenek (amik többszázezres tételek).
Világos, hogy spórolni akarnak, ami még akkor is menne, ha havonta 20-30 ezer forintot letennének az asztalra, de ehelyett eljárnak moziba, étterembe, élnek vígan, míg azt nem nézik, hogy a szüleiket tönkreteszik.
Az unokatesómról van szó, egyidősek vagyunk és engem nagyon másképp neveltek a szüleim. Illetve gondolom, hogy őket sem így akarták nevelni, csak így sikerült. A keresztanyám mondta, hogy mik vannak és én egyáltalán nem értem, hogy hogy lehet valaki ilyen érdektelen, hogy csak a saját oldalukat nézik, a szülőket meg gyakorlatilag semmibe veszik.
Tudom, hogy nem az én asztalom, sokat nem tudok ellene tenni, de szerintem felháborító, hogy így vannak és emiatt még nem gondolom, hogy rosszindulatú görcs lennék, aki nem "segít másnak a bajban", főleg, mivel az a felújítás egyáltalán nem volt végszükséglet. Az más lenne nyilván, ha ne adj isten leég a házuk vagy valamilyen kár keletkezik, de így...
Az én szüleim sem keresnek túl jól, de a keresztszüleim még roszabbul állnak, de én a saját szüleimmel sem tudnám azt megcsinálni, hogy odaviszem a családot és eléldegélek boldogan a terhükre.
6!
A lakbér és a semmi anyagi tamogatas nem ugyanaz. Ha 3 plusz személy költözik be valahova, akkor kb megduplazodik a víz számla, magasabb lesz a villanyszamla, talán a gáz számla is. Plusz ha semmit nem adnak, akkor konkrétan neked kell eltart ni plusz 3 embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!