Fölényeskedő tiszteletlen kommunikációt hogyan kezelnétek?
Egy rokonommal való gyakori e-mailes, skype-os kommunikációban figyeltem meg, hogy pár hónapja a megszólításokban kerüli a keresztnevem leírását, és pl. úgy írja, hogy: Szia, figyu! vagy egyszerűen - Figyi! - lett nála a megszólításom.
Eleinte próbáltam figyelmen kívül hagyni, hátha észreveszi magát, ezért én gyakran használom a megszólításkor a keresztnevét, de csak nem akar leesni neki.
Számomra ez degradálónak, fölényesnek, passzív agresszív kommunikációnak hat. Ha meg visszaírnék, hogy írjon normálisan akkor persze én lennék a sértődős. Pedig az is a tiszteletlenség jele, ha valaki a másik problémáját csak úgy ignorálja. A háttere miatt kellemetlen, mert egy már elhunyt rokonom kérésére segítek neki időnként fizikai munkákban, és nem várok el cserében semmit, de ilyen kommunikációval kezdem úgy érezni magam ettől mint ha valami csicskának tekintene. Ez így továbbra nem jó, de a kapcsolatot sem akarom feltétlen megrontani.
Játszmázással nem mész semmire! Ha azt szeretnéd, hogy a neveden szólítson meg téged, akkor nyisd ki a szádat, és mondd el neki, kérd meg rá! Vagy legalább írd le e-mailben!
Utalgatással és gondolatátvitellel nem mész semmire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!