Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » "Vegàn" esküvőm lesz. Jogos,...

"Vegàn" esküvőm lesz. Jogos, hogy több rokonom nem jön el ezért?

Figyelt kérdés

A párommal mindketten növényi étrenden vagyunk, azaz semmilyen állati eredetű terméket nem fogyasztunk (húsok, tejtermékek, méz, tojás stb).

Az étrendünk állatvédelmi okokból van így.

100 fős esküvőnk lesz szeptemberben. Tucatnyi állatnak kellett volna meghalnia azért, hogy legyen az esküvőn hús.

Mi ezt értelem szerűen nem akarjuk,így beleírtuk a meghívòva, hogy növényi ételek lesznek, illetve személyesen is elmondtuk.

Ez annyit tesz, hogy zöldségleves lesz, rántott zöldségek,köretek, saláták, gomba pöri tojás mentes tésztával. Lesz még töltött káposzta is hús nélküli töltelékkel, magföllel.

Éjfélkor zöldség pástétomok és sült zöldségek lesznek kenyérrel. +vegàn kolbász is lesz, házilag készül, nem szójàs.

A sütik és torták növényi tejjel készülnek, tojás nélkül. Illetve rengeteg gyümölcs és gyümölcs saláta is lesz.

Itt jön a probléma, hogy 12!! rokon mondta vissza az esküvőt emiatt. Közölték, hogy ők nem nyulak és nem jönnek el.

Nagyon kiborultam, elképesztően rosszul esik, hogy életünk nagy napját kihagyják, mert nem bírnak ki néhány órát hús nélkül.

Azért írtam le az ételeket, hogy lássátok, nem olyan szörnyű, tényleg mindent megteszünk, hogy úgymond a hagyományos esküvői kaják legyenek..

Ti visszamondanátok ezért egy meghívást?

Mi évek óta a párommal úgy járunk esküvőre, hogy egy falatot nem eszünk, mégsem szóltunk egy rossz szót sem!! Soha nem vártuk el, hogy külön kaja legyen nekünk! Mindig alkalmazkodtunk és örültünk az ifjú párnak..

Tényleg olyan nagy kérés, hogy életükben egyszer ők is alkalmazkodjanak? Annyira rosszul esik. Mit gondoltok?

2019. aug. 10. 10:11
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/275 anonim ***** válasza:
78%

156#

Én meg azt olvastam egy patológustól, aki szintén beásta msgát a táplálkozástudományba, hogy a gabonakban lévő fehérjék is gyulladásban tartják a szervezetet viszont a sok rossz gabona közül még a fehér(!!) liszt a legjobb. Megvan a cikk, nem viccelek.

2019. aug. 11. 14:33
 162/275 anonim ***** válasza:
82%

"A húsipar jo pénzt fizet, hogy az ember elhiggye nélkülözhetetlen az élethez." (#139)

Jaja. Annál már csak a mentes, ilyen, olyan agyafúrt készítésű, táplálékiegészítős, növényi varázsszerekkel manipulálók visznek busásabb hasznot. Az ég világon már mindenről kimondták a világhírű brit kutatók: árt, baj,ne! Ők azt is világhírűen kikutatták (hosszú időn át, sok-sok pénzért), hogy húsz emberből négy ember az tizenhat ember.

2019. aug. 11. 15:04
 163/275 anonim ***** válasza:
68%

"sok rossz gabona közül még a fehér(!!) liszt a legjobb"

Csak nem Liv blogján olvastad? Nem csak ő mondja egyébként, sokak szerit így van.

2019. aug. 11. 15:13
 164/275 anonim ***** válasza:
32%

Jaaaaaj, hogy egymásnak esik a sok habzó szájú istencsapása. Ennyire nincs életetek? Miért kell beleugatni abba, hogy a másik mit gondol, pláne győzködni? Szánalmas. Egyen mindenki azt, amit akar, másnak meg kvára nincsen köze hozzá. Ennyi selejt... 🙄

A saját esküvőjén meg azt ad falni, amit adni akar. A megjelenés meg nem kötelező.

2019. aug. 11. 15:32
 165/275 anonim ***** válasza:
79%
163# igen Liv blogja :-) Nagyon szerettem a táplálkozásos cikkjeit, szerencsére mindet lementettem és féltve őrzöm :-)
2019. aug. 11. 16:06
 166/275 anonim ***** válasza:
77%
Én is lementettem párat, már bánom, hogy nem mindet. Kár, hogy privát lett a blog (vagy legalábbis ezt írja ki, de lehet, hogy csak megszűnt?)
2019. aug. 11. 16:46
 167/275 anonim ***** válasza:
77%
Privát lett. Szivesen átküldöm pdf-ben megvannak. De a régiek ott már nincsenek fent. Nekem a tej, koleszterin mitosz, gabona, zsir meg ezek vannak meg.
2019. aug. 11. 16:56
 168/275 anonim ***** válasza:
77%
Az jó lenne, köszi! Írtam privátot.
2019. aug. 11. 17:22
 169/275 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom, követi e a kérdező még a témát, de ez friss tapasztalat (nemvegánként vegánt láttam vendégül, nyilván így főztem...)

- Párom elvből nem enne egy falatot sem ilyen helyen, neki nem szimpi a növényi cucc. Még az én főztömből sem evett.

- Nekem hiába ízlene, amit főztem (mert amúgy baromi finom lett!), ezektől a szója és egyéb alapú bigyóktól konkrétan átszalad rajtam minden, fél órával ebéd után szaladnom kellett, és azóta is tart. Ezt egy lagziban csini cuccban, nyilvános mosdóban...... hát, nagyon nem.

Így én ilyen helyen nem ennék, párom se, így minek lagziznánk. A szertartásra elmennénk, de ennyi.

2019. aug. 11. 18:41
 170/275 anonim ***** válasza:
79%
#164 igazad van, nem kötelező a megjelenés. De ha azt ad falni, amit akar, akkor ne picsogjon, ha páran rossz néven veszik, hogy éhesen kéne jól érezni magukat, és inkább otthon maradnak.
2019. aug. 11. 18:54
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!